• Welcome to TavoRankose.org - katalikiškas diskusijų forumas. Please login or sign up.

lapkričio 23, 2024, 12:53:04

Naujienos:

Kokie šaunūs yra ištikimi VIEŠPATIES žmonės!
Būti su jais man didžiausias malonumas. Ps 15 (16) - 3

Kada atsirado skaistykla

Pradėjo Kaštonas, kovo 31, 2015, 13:20:41

0 Nariai ir 1 Svečias peržiūrinėja šią temą.

kukulis

Šiaip prieš duodant patarimą reikia gerai situaciją išsiaiškinti..

Kaštonas

Visokiausiu minciu buvo Augustai. Budamas "ten " pradejau dusti.
Nusprendem ikurti maldos grupe.
Dabar vel jauciu vidini kvietima anuos lankyti ;)

Nesinervuokis Kukuli.  Siauliuose Taip pat yra kunigu. Ir Kauna  aplankom.

kukulis

Kaštonas

Ne omenyje Kukuli, o realybėje.
KATALIKŲ !!!!!!

Rytoj filmą po adoracijos žiūrėsim, viena į svečius pasikvietėm.
Nori pamatyti?
Gal daugiau detalių reik? Kai pyragus valgom, prie jūros, bendruomenės stovykloje, rekolekcijose?
Gal tau kontaktų reik? GSB(narys), KGB(prijaučiantis), Veiklių ?
:(

Pirmadienį Ksavero bažnyčioje vyrai meldžiasi. Mišias tikriausiai aukos kunigas Aldonas G. SJ ? Linkėjimus perduok iš Šiaulių...
Maža ten tingėsis tai  Piligirim gali pakalbinti forume, viename reikale su juo rankas viens kitam spaudėm :D

PS. Kaip perskaitysi ir bus nesunku pratrynk. Tai Tomas pyksta kai į Delfi panašu.
Anksčiau telefono numerį esu parašęs paskambink, jei norėsis pasikalbėti.

kukulis

Aš tik iš mandagumo paklausiau, ko tu užsivedei? ;)

Tiesiog kažkur buvai minėjęs, kad nesi katalikas, tai va ir norėjau pasitikslinti ...

Kaštonas

Ne tai ne mandagumas. O abejonių sėjimas ir ne pirmas kartas. (Raugių barstymas)

JEIGU net ir taip pasakiau šiame forume, tai pasakiau TEISINGAI.
TODĖL, KAD VADINTIS KATALIKU, NELYGU JUO BŪTI. (ką reiškia BŪTI kataliku?!)
O man toli gražu, nevisuomet sekasi BŪTI KATALIKU. Ar supratai ?

kukulis

Supratau.
Tai tu vis dėl to katalikas?

Sigitas

Citata iš: Kaštonas  balandžio 16, 2015, 03:39:27
Ne tai ne mandagumas. O abejonių sėjimas ir ne pirmas kartas. (Raugių barstymas)

JEIGU net ir taip pasakiau šiame forume, tai pasakiau TEISINGAI.
TODĖL, KAD VADINTIS KATALIKU, NELYGU JUO BŪTI. (ką reiškia BŪTI kataliku?!)
O man toli gražu, nevisuomet sekasi BŪTI KATALIKU. Ar supratai ?
Kiek man žinoma, katalikais YRA visi tie, kurie yra vienybėje su popiežiumi, praktikuoja katalikų sakramentus, išpažįsta bendrą tikėjimo išpažinimą ir meldžiasi vieni už kitus (kad ir per sekmadienines Mišias). Aišku, reikia ir katekizmo mokytis, bei klusniai jam pritarti, nekelti savo interpretacijos aukščiau Bažnyčios Tradicijos ir Šventojo Rašto. Manau tai ir yra rodikis - esi katalikas, ar ne.

Perskaityk, brangus broli Kristuje Jėzuje Kaštone ir susivok - esi katalikas, ar ne. Praktikuojantis, ar tik deklaruojantis?  :thumbup:
Raugėms neleiskime bujoti! Naikinkime jas tikėjimą stiprinančiais pesticidais!

Kaštonas

Na ir kas, kad dalyvauji sakramentuose?!
77,3 proc. 2012 metais tokių katalikų.
Iš šių proc. 94 proc. nesupranta ką ten veikia...
Ir ne mane čia ragink susivokti, eik verčiau pats pasiskaityk kas anot bažnyčios mokymo yra katalikas.
Ir aplamai kalbant, nei tavęs nei manęs katechizmas neišgelbės. (Tikiuosi nereiks aiškintis kodėl taip pasakiau)

Sigitas

Esame jau išgelbėti, gerbiamas Kaštone! Jėzus Kristus mus jau išvadavo iš nuodėmės vergijos, iš šėtono pinklių! Tikėjimu, vien tikėjimu į Jėzaus Kristaus atperkąmąją auką esame išgelbėti ir esame ganomi mūsų ganytojų vyskupų ir kunigų. Jeigu tuo netiki, nesi brolis, nesi išgelbėtas, esi svetimas šaime forume. Gaila.  :'(

kukulis

Gal tiesiog viskam reikia laiko ...
Gal jam sunkus dabar etapas ...

Augustas

Gal tiesiog išgyvena krizę vyrukas.  :-\

Citata iš: Kaštonas  balandžio 16, 2015, 07:58:12
Na ir kas, kad dalyvauji sakramentuose?!
77,3 proc. 2012 metais tokių katalikų.
Iš šių proc. 94 proc. nesupranta ką ten veikia...

Na, procentas nesuprantančių, ką ten veikia, yra mažesnis. Su Alfa kursais ir kt. kursais tokių dar mažiau pasidaro.  :)

Citata
Ir aplamai kalbant, nei tavęs nei manęs katechizmas neišgelbės. (Tikiuosi nereiks aiškintis kodėl taip pasakiau)

Ne, aiškintis tikrai nereikės. :)

Kaštonas

Citata iš: Sigitas  balandžio 16, 2015, 08:25:55
Esame jau išgelbėti, gerbiamas Kaštone! Jėzus Kristus mus jau išvadavo iš nuodėmės vergijos, iš šėtono pinklių! Tikėjimu, vien tikėjimu į Jėzaus Kristaus atperkąmąją auką esame išgelbėti ir esame ganomi mūsų ganytojų vyskupų ir kunigų. Jeigu tuo netiki, nesi brolis, nesi išgelbėtas, esi svetimas šaime forume. Gaila.  :'(

kur aš neigiu, "kad tu esi išgelbėtas"  ?
kas iš to? Na ir kas, kad tu dalyvauji sakramentuose? klausiu ne todėl, kad man reik tavo atsakymo, bet pirmiau pats sau atsakyk. Ar viskas tuo ir pasibaigė sakramentais?(plg.Mt 25)
"esame ganomi mūsų ganytojų vyskupų ir kunigų. Jeigu tuo netiki, ... " Surask man eilutes kur aš taip teigiau arba neigiu! Aplamai, kur apie tai kalbėjau??

Na Augustai aš nepavadinsiu tai ką tu darai Alfa kuruose(taip kaip ir aš dariau ) -krize. :D

kukulis

Kartą vienuolyne gyveno toks vienuolis, kuris labai mėgo su visais ginčytis ir visiems prieštarauti.

Vyresnysis jam paskyrė tokią užduotį: stovėti prie vienuolyno vartų ir  visiems praeinantiems nusilenkti sakant: "melskitės už mane, nes manyje velnias".

Pirmais metais jis nuo šitų pratybų patirdavo didelę nuoskaudą.
Antrais metais apsiprato. Trečiais metais suprato, kad kad jame tikrai yra velnias, o ketvirtais net nedrįsdavo žiūrėti praeiviams į veidą.

Vėliau labai džiaugėsi pasakodamas, kiek daug naudos jam davė šios pratybos.

Kaštonas

"Vėliau labai džiaugėsi pasakodamas, kiek daug naudos jam davė šios pratybos."

Na tai aš ir "laukiu" kada gi papasakosi iš eilės, kokios naudos gavot konkrečiai per ta laiką DAR ir šitaip darydami?!!!

Eil nr     Data               Pastaba
1   . . . . - . . - . .   
2   . . . . - . . - . .   
3   . . . . - . . - . .   
4   . . . . - . . - . .   
5   . . . . - . . - . .   
6   . . . . - . . - . .   
7   . . . . - . . - . .   
8   . . . . - . . - . .   
9   . . . . - . . - . .   
10   . . . . - . . - . .   
11   . . . . - . . - . .   
12   . . . . - . . - . .   
13   . . . . - . . - . .   
...

Oro stumdymo man gi nereik.

kukulis

Toliau nedetalizuojama kaip jis džiaugėsi. Matyt jis pats visiems po to pasakojo nuolat apie savo šitas pratybas, dalindamasis džiaugsmu :)
Visa tai vyko maždaug 7 amžiuje. Gerai dabar neatsimenu ar čia šventojo Dorofėjaus ar tai šventojo Zosimos raštai.

Pagrindinis laimėjimas - nuolankumas, ir pykčio bei prieštaravimo dvasios atsikratymas tikriausiai.

Kaštonas

Tai nesakyk " tikriausiai". Padaryk, kaip sakei.

kukulis

[Rom 7,14-24]

14 Mes žinome, kad įstatymas yra dvasiškas, o aš esu kūniškas, parduotas nuodėmės valdžion. 15 Aš net neišmanau, ką darąs, nes darau ne tai, ko noriu, bet tai, ko nekenčiu. 16 O jei darau tai, ko nenoriu, tuomet pripažįstu, jog įstatymas geras. 17 Tada jau nebe aš tai darau, bet manyje gyvenanti nuodėmė. 18 Aš žinau, kad manyje, tai yra mano kūne, negyvena gėris. Mat aš sugebu gero trokšti, o padaryti – ne. 19 Aš nedarau gėrio, kurio trokštu, o darau blogį, kurio nenoriu. 20 O jeigu darau, ko nenoriu, tada nebe aš tai įvykdau, bet manyje gyvenanti nuodėmė.

21 Taigi aš randu tokį įstatymą, kad kai trokštu padaryti gera, prie manęs prilimpa bloga. 22 Juk kaip vidinis žmogus aš žaviuosi Dievo įstatymu. 23 Deja, savo kūno nariuose jaučiu kitą įstatymą, kovojantį su mano proto įstatymu. Jis paverčia mane belaisviu nuodėmės įstatymo, glūdinčio mano nariuose.

24 Vargšas aš žmogus! Kas mane išvaduos iš šito mirtingo kūno! 25 Bet ačiū Dievui – per mūsų Viešpatį Jėzų Kristų! Taigi aš pats protu tarnauju Dievo įstatymui, o kūnu – nuodėmės įstatymui.

Kaštonas

Jeee 

Tu matai.
O aš maniau, kad čia Šv. Rašto niekas neskaito... :-\

Na jei ir sekanti skyrių perskaitysi ledų nupirksiu.

kukulis

Na .. įdėjau ne tam kad pasidemonstruočiau. Tiesiog man pačiam labai šita vieta paguodžianti. Kai su kokiomis nors savo silpnybėmis bandau kovoti ir matau kad sunkiai gaunasi ...
Juk iš tiesų kol neatėjo Kaštonas, tai čia aš buvau didžiausias priešgina šitame forume :D