• Welcome to TavoRankose.org - katalikiškas diskusijų forumas. Please login or sign up.

lapkričio 23, 2024, 12:57:38

Naujienos:

Kokie šaunūs yra ištikimi VIEŠPATIES žmonės!
Būti su jais man didžiausias malonumas. Ps 15 (16) - 3

Kada atsirado skaistykla

Pradėjo Kaštonas, kovo 31, 2015, 13:20:41

0 Nariai ir 2 Svečiai peržiūrinėja šią temą.

kukulis

Ir vėl, nesuprantu kaip susiję su tema. Šiaip, manyčiau, įvairių literatūros autorių nagrinėjimui ( neskaitant Šventojo Rašto )  yra sukurtos atskiros temos.

Sigitas

Garbė Jėzui Kristui!
Tiesą sakant, manau, jog tema jau išsemta.
Tik norėjau patikslinti skirtumą tarp dogmos ir doktrinos - dogma yra tai, kas nekinta, o doktrina yra konkrečios bažnyčios mokymas vienu ar kitu teologiniu klausimu.
Kai kurie žmonės sako, jog pragaras, dangus bei skaistykla prasideda čia, žemėje. Poetiškai galvojant - gal būt.

Kalbant apie skaistyklą visad svarbiausia atsiminti, jog tai yra kelias į Dangaus Karalystę. Pragaran keliaujama puolusio angelo greičiu (kuris gal būt yra didesnis už šviesos greitį), be jokios "pakelės užeigos" pavadinimu skaistykla.

Brolis Kristuje Jėzuje Piligrim parašė ištraukas iš katekizmo, manau visas Romos Katalikų Bažnyčios mokymas apie skaistyklą jau aiškus. Sudie!

Kaštonas

Citata iš: Sigitas  balandžio 09, 2015, 10:46:51
Garbė Jėzui Kristui!

Kai kurie žmonės sako, jog pragaras, dangus bei skaistykla prasideda čia, žemėje. Poetiškai galvojant - gal būt.

Kalbant apie skaistyklą visad svarbiausia atsiminti, jog tai yra kelias į Dangaus Karalystę. Pragaran keliaujama puolusio angelo greičiu (kuris gal būt yra didesnis už šviesos greitį), be jokios "pakelės užeigos" pavadinimu skaistykla.

Brolis Kristuje Jėzuje Piligrim parašė ištraukas iš katekizmo, manau visas Romos Katalikų Bažnyčios mokymas apie skaistyklą jau aiškus. Sudie!

Kaip perskaičiau tai antra diena atidarytu stalčiumi vaikštau. (tad .... )

Čia apie pakėlės užeiga, "vieno" Poeto, dalis istorijos, dėl tavęs, manęs....

Bet dar sunkiau bus klausyti paskutinę dieną šių Kristaus žodžių: Eikite šalin nuo manęs, prakeiktieji, į amžinąją ugnį (Mat. 25, 41).
Tie, kurie dabar noriai klauso Dievo paraginimo nešti kryžių ir tą paraginimą vykdo, neturės baimės paskutinę teismo dieną išgirsti amžiną pasmerkimą.
Tuomet pasirodys danguje žmogaus Sūnaus ženklas (Mat. 24, 30).
Tada kryžiaus mokiniai, tie, kurie visą savo gyvenimą sekė Jėzų Nukryžiuotąjį, prisiartins prie Jėzaus Teisėjo su dideliu pasitikėjimu.
Kodėl bijai kryžiaus, jei jis veda į dangaus karalystę?
Kryžiuje yra išganymas, kryžiuje yra gyvenimas, kryžius gina nuo priešų.
Iš kryžiaus teka visi dangaus malonumai.
Kryžiuje yra sielos tvirtybė, kryžiuje yra dvasios džiaugsmas, kryžiuje yra aukščiausia dorybė, kryžiuje yra šventumo tobulumas.
Tik kryžiuje yra sielos išganymas ir amžinojo gyvenimo viltis.
Tad jei nori įeiti į amžiną gyvenimą, imk savo kryžių ir sek Jėzų.
Jis pirma tavęs nešė savo kryžių ir numirė ant kryžiaus dėl tavęs, kad ir tu neštumei savo kryžių ir kad norėtumei numirti ant kryžiaus.
Jei mes numirėme su Kristumi, tai mes tikime, kad taip pat drauge su Kristumi būsime gyvi (Rom. 6, 8); jei dalinsimės su Jėzumi kančiomis, dalinsimės ir garbe.
Tad viskas yra kryžiuje ir viskas priklauso nuo mirimo sau. Nėra kito kelio į gyvybę ir tikrą širdies ramybę, kaip kryžiaus ir nuolatinio marinimosi kelias.
Eik, kur nori, ieškok, ko nori, niekur nerasi kilnesnio ir saugesnio kelio, kaip švento kryžiaus kelias.

KS
TK

Visiems sužeistiems, atmestiems, nesuprastiems, vienišiems, ir kitiems, pasaulio akyse laimingiems, kurie visi kada nors pereis per tuos
siaurus vartus, nelaimes, baime, liga, amžių, silpnumą, griuvimą, bedarbystę, socialinį skurdą, karą ar pavoju, - visiems tiems iš patirties ir
sąmoningai turiu teise pasakyti: nulis iki kurio esame atvesti, iki kurio busime atvesti – nulis yra išeities taškas.

Petru Dumitriu
Zéro ou le point de départ

Jėzus kybo ant medžio visiškai nuogas, Netekęs drabužio, Netekęs žmogiškumo orumo, Netekęs pagarbos ir stebėjimosi,
Netekęs bet kokios vietos ir bet kokios funkcijos, Netekęs net gebjimo skelbti Gerąja Naujieną, Netekęs savo mokinių ir jų pasitikėjimo,
Netekęs visko, Išskyrus šalia esančią Marija.
O tie, kurie ten buvo, Matė tik sužeista Jo kūną.
Paskui Jo kūnas buvo padėtas i kapą.
Nužengė žemės gelmėn.
Turėjo nužengti, Patirdamas giliausią mirtį. Būtent tai yra kryžiaus Evangelija, kuria bijome skelbti, nes yra papiktinimas ir beprotybė.

ANDRÉ DAIGNEAULT
NETOBULUMO KELIAS

Niekas negali suprasti dangaus dalykų, jei nieko nekentės dėl Jėzaus Kristaus
Niekas taip negali atjausti Kristaus kančios, kaip tas, kuris ką nors panašaus yra iškentėjęs.

Sudie Sigitai.
Ilsėkis Ramybėje.

Ps temos pavadinimo nepamiršau.

Diak. Tomas M.

Kaštonai, aš dar pasikartosiu, nenoriu, kad mūsų forumas virstų Delfiu, todėl atsakinėk geranoriškai ir į temą, kitu atveju žmonės tiesiog nenorės toliau dalyvauti diskusijoje, kai negalima normaliai aptarinėti temos. Jei neturi atsakyti tiksliai į temą, patylėk, pamąstyk... talpinti atsakymus nėra privaloma.

Kaštonas

Nei nežinau nuo ko pradėti. Čia medžiagos pažėrei porai mėnesių susirašinėjimui...
Taigi labai labai trumpai. (Iš savosios praktikos esu isitikinęs, kad žmonės pradeda kitus mokintis girdėti, tik tada kai būna šūde iki kaklo.)

Iš daugybės atveju miniu atvejus "vienos" bedruomėnės kurios tikslas/idėja "sugražinti žmonės į Bažmyčią. Maždaug  90% lankiusių ta bendruomenę daugiau nenori nieko girdėti apie katalikus.

Pas krikščionis yra tokia gera praktika, kai į savuosius susirinkimus, kviečiamas pašalaitis, kuris paskui nupiešią/atliepia susirinkimą.

Pagalbos telefonu ir atsiliepimui į rašančių laiškus yra specialus kursai. Kažkuo panašu i "kursus" sielovadai. Štai džiaugiatės keliais naujais nariais, o ar žinote kiek atmetėte?

Tomai. kokia šio forumo misija? kodėl žmonės renkasi sedėti namuose, o vėliau sektas?

Diak. Tomas M.

Citata iš: Kaštonas  balandžio 12, 2015, 04:17:11Iš daugybės atveju miniu atvejus "vienos" bedruomėnės kurios tikslas/idėja "sugražinti žmonės į Bažmyčią. Maždaug  90% lankiusių ta bendruomenę daugiau nenori nieko girdėti apie katalikus.

Ar tamsta esi to tyrimo, nustačiusio atpuolusių procentą, autorius?

Citata iš: Kaštonas  balandžio 12, 2015, 04:17:11Pagalbos telefonu ir atsiliepimui į rašančių laiškus yra specialus kursai. Kažkuo panašu i "kursus" sielovadai.

Kaip suprantu, pats dar nesi baigęs tu kursų, nes kitu atveju bendrautum krikščioniškai, gerbtum pašnekovus :-\

Citata iš: Kaštonas  balandžio 12, 2015, 04:17:11
ar žinote kiek atmetėte?

Kokius 2-3 (neskaitant piktybinių žmonių) ir yra dar vienas kandidatas. Mūsų bendruomenės (kaip tikriausiai ir bet kokios kitos mažo-vidutinio dydžio bendruomenės) tikslas nėra sutalpinti savyje visus, bet tik tuos, kuriuos jungia panašūs tikslai, idėjos, kuriems patinka kartu būti ir bendrauti. Bet tave visi čia labai nervuoja, kenkia sveikatai (stalčius neužsidaro kelias dienas), todėl nematau, kaip tau ši bendruomenė gali pasitarnauti, nes "atversti" mūsų į savo savitą tikėjimą abejoju ar pavyks...

Varlė keliauninkė

Do not feed the religious troll.
Kaštonai, matau dar nesugraužei savo morkos..

Augustas

CitataIš daugybės atveju miniu atvejus "vienos" bedruomėnės kurios tikslas/idėja "sugražinti žmonės į Bažmyčią. Maždaug  90% lankiusių ta bendruomenę daugiau nenori nieko girdėti apie katalikus.

Kas tai per bendruomenė, Kaštone? Papasakok truputį plačiau, nes naudinga ir įdomu būtų sužinoti, ką jinai daro, kad žmonės tuntais lekia iš tos bendruomenės ir netgi iš RKB. Kokius jie ten veiksmingus metodus taiko, kad atbaido žmones nuo RKB?  :-\

Varlė keliauninkė

Koks skirtumas, Augustai.. laikykykis savosios ir viskas.

Kaštonas

Nesugrauziau morkos.  Jei apaštalai ir Baznyciu mokytojai nesugrauze  Morkos, tai kaip as galeciau sakyti, kad tai padariau?!
Ta problema  ir vadinasi, kad JUS grauziat SAVASIAS  ir net sugrauzete.

Augustai. Tos bendruomenės as neivardinsiu.
Bet tu budamass sau saziningas, tada Kai busi misiose, dar geriau pries jas, isvardink sau kiek pazistii joje esanciu NARIU, Pabreziu, pazistii.

Bet ,, koks skirtumas,, , ir tai dabar Taip vadinasi ? Ar tikrai?
Tai ar ne todel, kad esame drugnii?

Laikykis savo. Varle Keliauninke. Jėzus Kristus mokinaa laikytis Jo.

kukulis

Gali būti, Kaštone, kad tu įžvelgi dvasiniuose dalykuose tai, ko kiti, gal būt neįžvelgia, ir čia yra tavo pranašumas kitų atžvilgiu. Vis dėl to gana ryškiai matosi tavo išskirtinumo vaizdavimasis, išsireiškiantis nuolatiniu  noru smerkti ir kaltinti kitus, kas gali būti nemenkos puikybės požymis.

Nors aš ir tu esame Bažnyčios dalis, tačiau aš ir tu nesame visa Bažnyčia, kuri sudaryta iš 20 šimtmečiais gyvenusių šventųjų, kankinių ir šiaip švento gyvenimo žmonių. Aš ir tu esame trilijoninė, o gal ir dar mažesnė visos Bažnyčios dalis. Tokiu būdu, mano ir tavo asmeninė nuomonė jokiu būdu neatspindi tikros tiesos, skirtingai nuo Bažnyčios suformuluotų teiginių.

Giedrė

Kaštone, prašyčiau diskusijose laikytis mandagumo, norminės leksikos bei neįžeidinėti varlytės, kukulio, Tomo, Sigito ar kitų. Jei katalikai Jums ne prie širdies, tai yra ir kitų forumų. O ginčai dėl ginčų ir smailių pastabų tobulėti ir bendrauti niekam nepadeda. Gal aš tiesmukai tai sakau, bet pagarba - būtinas bendravimo elementas. Kartais reikia karštų diskusijų, tačiau jos vis tiek turi būti pagarbios - t.y. be š**** ir t.t. 

Kaštonas

Kukuli.
Gal as kazkur perlenkiau, tai del to atsiprasau.
Vis del to, kad butu aiski  mano pozicija tai pastabu/kritikos taikinys ne tavo asmuo. O elgesys.
As nereikalauju Evangelijos supratimo. As prasau, kad neklaidintumei pirmiausia saves, o paskui kitu.

Kukuli mudu gavome Dovanai ta pati tikejima. Mane kaip ir tave, taip ir dar saujele mokins ta pati Sv. Dvasia. Near CIA kitos nuomones, o yra skirtingi kuno nariai, malones kuriais Ji dalija kaip  patinka. Dar kitaip su talentais, laiku.

As taip pat esu lietuvis ir man taip pat buvo sunku atsikratyti visazinojimo bei visaglybes. Susitaikyk!

skaiciau Tomo komentara tavo temoje ,,o galėjau suprasti ir ne visai teisingai.....,,, Sakau saunuolis super komentaras. Visada taip darykite, tada kai neasate tikri. Ir tu taip daryk, as CIA nesirodysiu. Nebent patys paprasysite.

Giedre. Jei nori keisti pasauli, pradek nuo saves. Gerbk ir mane. O pastaba as priemiau. Kita karta rasysiu be s... .

Giedrė

Gerbiu visus ir Jus tame tarpe, kol gerbiate kitus. Džiaugiuosi, kad supratome vienas kitą.

Augustas

CitataAugustai. Tos bendruomenės as neivardinsiu.

Aš ir neprašiau pasakyti tos bendruomenės pavadinimo, Kaštone. Aš prašiau pasakyti tos bendruomenės tarnystės kryptį (t.y., ar tai karitatyvinė bendruomenė, charizminė bendruomenė, sielovadinė bendruomenė ir pan.) bei papasakoti apie toje bendruomenėje taikomus metodus. Ir viskas. Daugiau nieko neprašiau, t.y., neprašiau, pvz., vyskupijos pavadinimo, konkrečios bažnyčios, prie kurios veikia ta minėtoji bendruomenė, pavadinimo ir, juolab, pačios bendruomenės pavadinimo, nes man to visai nereikia. Man tereikia tik tarnystės pavadinimo ir veiklos metodų išvardijimo (pvz., gal smegenų plovimo metodą netinkamai taiko, gal per didelį spaudimą tos bendruomenės nariams daro, per didelius reikalavimus kelia, na, ir t.t.). :) Noriu žinoti, ką konkrečiai jie daro, kad pabuvęs toje bendruomenėje žmogus jau nebenori net kataliku būti.

CitataBet tu budamass sau saziningas, tada Kai busi misiose, dar geriau pries jas, isvardink sau kiek pazistii joje esanciu NARIU, Pabreziu, pazistii.

:-\ Mano bažnyčia ne parapinė, o vienuolinė, sekmadieniais įprastai vyksta ketverios šv.Mišios (vienerios iš tų keturių vyksta lenkų kalba), turi pastovių lankytojų skaičių - iš matymo pažįstu apie 50-60 žmonių, apsilankančių tose sekmadienio šv.Mišiose, kurias įprastai lankau ir aš, iš jų vardus žinau apie 20-30 žmonių, neskaitant choro narių ir tos bendruomenės, kuriai priklausau aš pats, narių.

Kaštonas

"tarnystės kryptis? "
visos 

"apie toje bendruomenėje taikomus metodus?!"
visi metodai ir reikalavimai.

"Noriu žinoti, ką konkrečiai jie daro, kad pabuvęs toje bendruomenėje žmogus jau nebenori net kataliku būti."
Ieško atpirkimo ožių (visi kalti bet ne aš), visi kalba vienu metu, nei vienas negirdi. Viens už kita "paniatkėm" geriau " žino.  Silpnesnį išgaidina (įižeidžia ir tas daugiau nebeateina). Apie  būti išgirstam ir suprastam nei nekalbu. Trumpai toks paveikslas. 

kukulis

Kaštonas

Net nusijuokiau balsu.
Anuo metu nebuvo kitur ;-) bet kuris laikas jeeeee :D
Iki Kukuli

kukulis

Turiu vieną draugą, kuris turėjęs gausią patirtį sektose. Tikiuosi Kaštonas ne tas pats užsislaptinęs žmogus, nes anas tai ramus toks ... :)

O bendruomenės susitikimuose visko pasitaiko; taip pat ir toje kurioje aš dalyvauju. Ypač pradžioje buvo sunku. Maždaug nuo trečio susitikimo pradžią pradėdavome malda, kad Viešpats globotų ir neleistų susipykti ;)

Augustas

Citata iš: Kaštonas  balandžio 13, 2015, 10:23:09
"Noriu žinoti, ką konkrečiai jie daro, kad pabuvęs toje bendruomenėje žmogus jau nebenori net kataliku būti."
Ieško atpirkimo ožių (visi kalti bet ne aš), visi kalba vienu metu, nei vienas negirdi. Viens už kita "paniatkėm" geriau " žino.  Silpnesnį išgaidina (įižeidžia ir tas daugiau nebeateina). Apie  būti išgirstam ir suprastam nei nekalbu. Trumpai toks paveikslas.
Ačiū, Kaštone, už pasidalinimą. Dabar žinosiu, kaip išėsti tuos savo bendruomenės narius, kurie man nepatinka.  :fencing:  O:-)
Na, o jei rimtai, tai galėjai ten ir likti, kantriai dirbti, melstis už juos, rodyti visiems tiems bendruomenės rėksniams pavyzdį, kaip reikia klausytis vienas kito, ir, ko gero, būtum laimėjęs. Na, bet ne man apie tai spręsti, o Tau.