• Welcome to TavoRankose.org - katalikiškas diskusijų forumas. Please login or sign up.

gruodžio 04, 2024, 22:40:37

Naujienos:

Kokie šaunūs yra ištikimi VIEŠPATIES žmonės!
Būti su jais man didžiausias malonumas. Ps 15 (16) - 3

Ar verta kalbėti apie Dievą?

Pradėjo Kaštonas, liepos 16, 2015, 06:19:01

0 Nariai ir 1 Svečias peržiūrinėja šią temą.

Kaštonas

Kūrinys esi Sigitai

,,Ar man brolis, sesė yra Dievas? Ne.,,

Mh. Dar kartą skaitau kaip pasisveikinai. Kam veltui švaistytis?

Rašom, rašom,... Šnekam, šnekam... Bet tik kuo užsiimti...
Vis tik Tyla iškalbingesnė. Todėl ir Viskas.

kukulis

Vienas šventasis rašė, kad protas yra Dievo dovana ir jis turi dirbti. O pats kilniausias proto darbas - apmąstyti dvasinius dalykus; tik tiek kad kiekvienas turi suvokti savo proto ribotumą :)

Kaštonas

Šventieji daug rašė.

Apd:19:2    ,,Ar įtikėję gavote Šventąją Dvasią?

Taigi kitaip, mąstyk nemąstę ...

Varlė keliauninkė

Kaip rašė Benediktas 16, dar būdamas kardinolu, cituoju iš atminties: pasaulis yra pamąstyta būtis. Dievo. O žmogus apmąsto tai, kas jau yra pamąstyta :) aišku kiekvienas pagal savo galimybes. Tam ir duotas jam protas.

Sigitas

Citata iš: Kaštonas  liepos 16, 2015, 06:19:01
Kūrinys esi Sigitai

,,Ar man brolis, sesė yra Dievas? Ne.,,

Mh. Dar kartą skaitau kaip pasisveikinai. Kam veltui švaistytis?
Labas, broli Kristuje Jėzuje, Kaštone! Nesupratau tavojo pasisakymo. Aš pats esu ne tik kūrinys, bet ir Dievo vaikas, priėmęs Jėzaus Kristaus atperkamąją auką. Kitas žmogus, kad ir kas jis bebūtų — ar mano kūniškoji mama, ar tetis ar brolis ar sesė kraujo ar tikėjimo giminės, net ir pati Mergelė Marija yra viso labo tik žmogus, panašiai kaip aš pats. NE DIEVAS O TIK ŽMOGUS.  Visiškai kas kita — Jėzus Kristus. Jis yra ir brolis ir Dievas ir dar daug kas. Taigi, nereikia susireikšminti, brolau!

Kaštonas

"Aš pats esu ne tik kūrinys, bet ir Dievo vaikas, priėmęs Jėzaus Kristaus atperkamąją auką. "
Nu va matai kokią Dovaną gavai. :)
Net pats Šv. Augustinas uždavinėjo klausimą kuo Jėzus nusipelnė Tėvui, kad Jis taip Jį apdovanojo?! (Ir apie Šv. Mariją kitas svarstė )

Iš neregimo tapo regima :)

Apie susireikšminimus buvo kita tema. O aš gi nieko naujo nepasakiau.

"aš pats" o taip.
Šiame forume mėgstama cituoti savojo laikmečio dykumos tėvus. Tai ir aš cituoju:
Viešpatie,  kas yra žmogus?
(tikriausiai kita tema : ) )

Ps 82

kukulis

Kaip ir užprašei, Svajūnai, taip ir padariau: atskyriau į kitą temą.

Kaštonas

Oho. :D
Tai bent temos pavadinimas. Tai tikriausiai turiu pasisakyti pagal šį temos pavadinimą?!
Neverta kalbėti apie Dievą, juo labiau sukišti Jį į daiktavardį pagal pasaulio supratimą.
Verta kalbētis su Dievu!

Diak. Tomas M.

Jei jau neverta kalbėti apie Dievą, vadinasi tu nepasakosi žmonėms, koks Jis buvo tau geras ir neskelbsi jo visos tautoms? Prieš rašydamas, visuomet paskaityk šitas eilutes:

Citata iš: Kaštonas  liepos 16, 2015, 06:19:01
Rašom, rašom,... Šnekam, šnekam... Bet tik kuo užsiimti...
Vis tik Tyla iškalbingesnė. Todėl ir Viskas.

Kaštonas

Pala, pala. Ne aš čia temas kaitaliojiu.

Žinai tu ten ką skaitysiu arba neskaitysiu, darysiu arba nedarysiu. Kai aš pats nuoširdžiai nežinau. :-D