• Welcome to TavoRankose.org - katalikiškas diskusijų forumas. Please login or sign up.

lapkričio 23, 2024, 10:03:46

Naujienos:

Kokie šaunūs yra ištikimi VIEŠPATIES žmonės!
Būti su jais man didžiausias malonumas. Ps 15 (16) - 3

Pabėgimas iš pasaulio

Pradėjo kukulis, liepos 19, 2015, 15:11:33

0 Nariai ir 2 Svečiai peržiūrinėja šią temą.

Pilgrim

Pabėgti iš pasaulio  :o koks absurdas   :(
kokia nesąmonė, krikščionis negali to daryti

p.s. į žemiau esantį mano pranešimą
Pabėgti iš pasaulio ...
gali ir turi kiekvienas katalikas.

kol kas nekreipti dėmesio

Varlė keliauninkė

Pilgrim

Deja, deja  :( ne tik įmanoma, bet tiesiog būtina
būti, tiesiog privaloma, būti šiame pasaulyje,
nes bėga tik ... dezertyrai

kukulis

O gal vis dėl to geriau pirma pabėgti, o paskui sugrįžti, negu visad būti ir nesuprasti kas darosi? ;)

Pilgrim

Bėga tik dezertyrai ... pabėgti vadinasi tapti dezertyru  :-\ o mes dažniausiai taip ir darom, pabėgam. Ir tai tapo taip įprasta, kasdieniška.

Kaštonas

Bėga tik dezertyrai ... pabėgti vadinasi tapti dezertyru  :-\ o mes dažniausiai taip ir darom, pabėgam. Ir tai tapo taip įprasta, kasdieniška."
Pamėgink pasakyti ta patį be žodžio MES.

Sigitas

Volug teisybės esu daugybę sykių dezertyravęs.  :ashamed:
Didelei savo gėdai ir negarbei esu dezertyravęs iš mėgiamo darbo susipykęs su darbdaviu; pabėgau nuo savo šeimos kai ji pradėjo griūti... Bėgau ir vis dar bėgu nuo daugelio dalykų, kurie pasidaro nebemalonūs, nenorūs. Deja nuo savęs ir nuodėmės pabėgti nepavyksta.  :ashamed:

Ale nepralaimėjęs mūšio/nepabėgęs nuo mūšio nevertinsi ir pergalės.

Net nežinau kuom jums nepatinka dezertyro duona? Neparagavęs nesužinosi.  :D

Patį pabėgimą iš pasaulio galima įvairiai suprasti. Buvo, kai mėginau su visam pabėgti iš pasaulio mėgindamas pasikarti. Ačiū Dievui, nepavyko. Po to karto su visam iš pasaulio pasitraukti nebeplanuoju, lai Dievas mane nustebina, (tikiuosi, tai nutiks dar negreit).

Aišku, jei trumpam pasitrauki iš šio pasaulio, tai grįžt neišvengiamai reikės, tas yr gerai jau vien tuom, kad vėl galėsi pabėgt, dezertyruot, bent trumpam, bent sąlyginai.

Va, įdomu kaip būna, kai žmogus kūno gyvybę palaiko vien Eucharistija. Sakyčiau tatai tai jau tikras pabėgimas iš pasaulio - kai nė valgyti nebreik.  :angel-2:

Varlė keliauninkė

Žmonės bėgioja po pasaulį skersai ir išilgai  todėl, kad bijo susitikti su juo veidas į veidą.
Aba Amonijus

Andrius4

Jer 51,44 Aš nubausiu Belį Babilone ir išplėšiu iš jo gerklės, ką jis prarijo. Tautos nebeplauks pas jį. Babilono sienos krito. 45 Išeik iš jo, mano tauta! Kiekvienas gelbėkite savo gyvybę nuo degančios Viešpaties rūstybės.
2 Kor 6,17 Todėl: "Išeikite iš jų ir atsiskirkite,-sako Viešpats,-ir nelieskite to, kas netyra, ir Aš jus priimsiu
Iz 48,20 Išeikite iš Babilono, bėkite nuo chaldėjų! Džiūgaudami skelbkite tą žinią! Teskamba tai iki žemės pakraščių! Sakykite: "Viešpats atpirko savo tarną Jokūbą".
Jer 51,6 Bėkite iš Babilono, gelbėkitės, nežūkite dėl jo nusikaltimų. Tai Viešpaties keršto diena, ir Jis atlygins jam už jo darbus.
   Apreiškimas Jonui18,1 Paskui aš išvydau kitą angelą, nužengiantį iš dangaus ir turintį didžią valdžią. Žemė nušvito nuo jo šlovės.
2 O jis šaukė galingai, stipriu balsu: ,,Krito, krito didžioji Babelė!(Babilonas) Ji pavirto demonų buveine, visų netyrųjų dvasių pastoge, visų nešvarių ir nekenčiamų paukščių narvu.
3 Nuo jos ištvirkimo įniršio vyno buvo girtos visos tautos; žemės karaliai su ja ištvirkavo, o žemės pirkliai pralobo iš jos nežabotos prabangos".
4 Ir aš išgirdau iš dangaus kitą balsą, skelbiantį: ,,Išeikite iš jos, mano žmonės, kad nedalyvautumėte jos nuodėmėse ir nepatirtumėte jos negandų!

Babilonas =Pasaulis.  Dievas aiškiai nurodo išeiti iš pasaulio nuodėmių ir juosia nedalyvauti. Ne iš pačio pasaulio, bet iš pasaulio nuodėmių.
Jono 17,7 Dabar jie suprato, kad visa, ką man davei, yra iš Tavęs.
8 Nes Tavo man duotus žodžius Aš perdaviau jiems, ir jie priėmė juos ir tikrai pažino, kad iš Tavęs išėjau, ir jie įtikėjo, kad mane siuntei.
9 Aš meldžiu už juos. Ne už pasaulį meldžiu, bet už tuos, kuriuos man davei, nes jie yra Tavo!
10 Ir visa, kas mano, yra Tavo, o kas Tavo, yra mano, ir Aš pašlovintas juose.
11 Aš jau nebe pasaulyje, bet jie dar pasaulyje. Aš einu pas Tave. Šventasis Tėve, išlaikyk juos savo vardu – tuos, kuriuos man davei, kad jie būtų viena kaip ir mes.
12 Kol buvau su jais pasaulyje, Aš išlaikiau juos Tavo vardu; Aš išsaugojau tuos, kuriuos man davei, ir nė vienas iš jų nepražuvo, išskyrus pražūties sūnų, kad išsipildytų Raštas.
13 Bet dabar Aš einu pas Tave ir tai kalbu pasaulyje, kad jie turėtų savyje tobulą mano džiaugsmą.
14 Aš jiems daviau Tavo žodį, ir pasaulis jų nekentė, nes jie ne iš pasaulio, kaip ir Aš ne iš pasaulio.
15 Aš neprašau, kad juos paimtum iš pasaulio, bet kad apsaugotum juos nuo pikto.
16 Jie nėra iš pasaulio, kaip ir Aš ne iš pasaulio.

kukulis

Taigi.

Andriau, gal galėtum daugiau apie save parašyti?
Gal būt šitame skyriuje: http://tavorankose.org/forumas/index.php/board,17.0.html

Sigitas

Taigi, dezertyravimas - nėra blogai.  :celebrate:
Bėkite, broliai ir sesės Kristuje Jėzuje iš pasaulio! Bėkime nuo nuodėmės ir ištvirkavimo, visokio sugedimo ir nedorumo! Bėkime ir skaitykime Šventąjį Raštą!  :read: O skaitydami jį vykdykime, valgykime Kristaus padaugintą duoną ir ramybę, statykime Jo Karalystę!  :pentecostal:

Sigitas

Brangiesiems broliams ir sesėms Kristuje Jėzuje, dezertyrams (taipogi ir sau), radau fainų pravoslavų šventųjų pamokymų apie pabėgimą iš pasaulio:

,,Удалится от мира не то значит, что бежать от семейства или от общества, - а оставить нравы, обычаи, правила, требования, совершенно противоположные духу Христову, принятому и зреющему в нас."
Свт. Феофан Затбворник

,,Когда птицы высоко парят в воздухе, их не поймаешь сетью; так и тебя не уловят сети страстей и соблазнов, когда ты взираешь на горнее. Кто взошел на вершину горы, тому город и стены его представляются в малом виде, а люди, ходящие по земле, кажутся муравьями: так и тебе все земное покажется ничего не значащею малостью, если ты вознесешься на высоту любомудрия."
Свт. Иоанн Златоуст

Diak. Tomas M.

любомудрия - gražus žodis. Neseniai sužinojau, kad ir "spasibo" yra iš esmės "spasi bog", kaip nuostabu turėti tokią kalbą, kuri vystėsi kartu su krikščionybe.