• Welcome to TavoRankose.org - katalikiškas diskusijų forumas. Please login or sign up.

lapkričio 23, 2024, 12:46:09

Naujienos:

Kokie šaunūs yra ištikimi VIEŠPATIES žmonės!
Būti su jais man didžiausias malonumas. Ps 15 (16) - 3

Pabėgimas iš pasaulio

Pradėjo kukulis, liepos 19, 2015, 15:11:33

0 Nariai ir 1 Svečias peržiūrinėja šią temą.

Silvija

Bet iIšduosiu, kad mes su Kaštonu ilgai apie tai kalbėjom telefonu ir vienas jo argumentas man pasirodė labai stiprus: tendencija vis dažniau tuos dalykus daryti internete nuves iki Eucharistijos virtualiu būdu.

Kaštonas

"O kodėl domininkonai tai daro?"
Galima apie tai paklausti karmelitų arba jėzuitų. :)

Darau tai tik kas nuo manęs priklauso. Čia ir dabar.
Jei tau tai kliūna, manau šis klausimas priklauso tau. :)

Varlė keliauninkė

Citata iš: Silvija  liepos 28, 2015, 05:51:46
tendencija vis dažniau tuos dalykus daryti internete nuves iki Eucharistijos virtualiu būdu.
Na ir tebūnie. Nesuprantu nei ko jūs bijote, nei ką norite išgelbėti.. Gal tokiu būdu Bažnyčia išsivalys ir išsigrynins

Kaštonas

"tendencija vis dažniau tuos dalykus daryti internete nuves iki Eucharistijos virtualiu būdu."
Pokalbis truko TIK 40 min. Silvija.

Nebūtinai.
Galima dar nolifinti ir noslepinti online Call of Duty.
Ir dar daug ką galimą... :)

Silvija

Citata iš: Kaštonas  liepos 28, 2015, 05:56:17
"O kodėl domininkonai tai daro?"
Galima apie tai paklausti karmelitų arba jėzuitų. :)

:D

Į antrą komentaro dalį galiu taip atsakyti: dėl tų, kurie neturėjo galimybės kitaip. MR todėl transliuoja Mišias, taip pat jų archyve galima rasti rekolekcijų audio įrašus. O mūsų forume susiklostė specifinė situacija, dėl kurios įtariu gavom ir tokią specifinę temą.

Tai surizikuosim?

Kaštonas

"Tai surizikuosim?"
Surizikuosim ką Silvija?

Silvija

Priimt Pilgrim pasiūlymą. Visi.

Kaštonas

Jei šiuo metu būčiau vėl Norvegijoje ir ten būtų internetas,  priimciau pasiulyma.

Dabar esu Lt. Esu sveikas....
Renkuosi gyva bendravimą.

Pilgrim

CitataGalima apie tai paklausti karmelitų arba jėzuitų
daro panašius projektus ir jėzuitai, ir karmelitai. Jei nerandame lietuviškai tai dar nereiškia, kad to nėra. Tam gali būti labai elementarios priežastys. Jėzuitai vykdo pasaulinį projektą Sakrali erdvė http://www.jesuit.lt/malda/
Na o dėl virtualaus būdo  :-\ tai manau jis atsiras, bet tai nebus Katalikų Bažnyčios pripažinta,
Keliauninkė gerai sako
CitataNa ir tebūnie
kiekvienas atsakom asmeniškai, kas ką pasirinksim, ką pasirenkam, turim laisvos valios dovaną, kurios neperžengia net Dievas

Kaštonas

Man atrodo, kad nėra prasmės kalbėti apie ta patį. Pakankamai viskas aiškiai išaiškinta.
Tuose pačiuose Bernardinuose, tie patys palydėtojai jėzuitas "saviems mokiniams" siunčia meditacijas į pašto dėžutes.  Ir asmeniškai galiu naudotis atsiųsta medžiaga maldos laike. Aš pats šiame forume esu įkėlęs tris knygas meditacijoms.
Ne mano problemos jei kas neskiria dienos maldos/meditacijos (meditacijų ciklo) nuo rekolekcijų.
"Tam gali būti labai elementarios priežastys. "
Mk 12   30 tad mylėk Viešpatį savo Dievą visa širdimi, visa siela, visu protu ir visomis jėgomis.
Diskusija baigiau šia tema.

Apie tai kalbėjai Silvija?
http://blog.gaveniamieste.lt/gavenia-mieste-2014-antrosios-internetines-rekolekcijos/

Pilgrim

Norisi pacituoti -

Aš žinau, yra Tiesa pasauly
Ir keliauja ji vienui vienui viena.
Pro melus, pro kerštą, pro apgaulę
Eina ji tik vieną žodį nešdama,
Vieną žodį - Meilę - nešdama.

(Bernardas Brazdžionis)

Kaštonas

O aš Tavęs necituosiu. Nepatogu.
Nereik man internetinių meilių. Jau skaičiau apie tokią meile kitoje temoje. Tokia, kuri nieko nenori girdėti...

Kaštonas

Vienuolį daro ne abitas ir ne tonsūra, bet papročių pakeitimas ir aistrų apmarinimas.
Kas ieško ko nors kito, o ne Dievo ir savo sielos išganymo, tas ras tik skausmą.
Neturės dvasios ramybės ir tas, kuris nesistengs būti paskutinis ir visiems klusnus.

kukulis

Gal planuoji į vienuolyną stoti? ;)

Sigitas

Citata iš: Kaštonas  liepos 28, 2015, 12:28:10
Vienuolį daro ne abitas ir ne tonsūra, bet papročių pakeitimas ir aistrų apmarinimas.
Kas ieško ko nors kito, o ne Dievo ir savo sielos išganymo, tas ras tik skausmą.
Neturės dvasios ramybės ir tas, kuris nesistengs būti paskutinis ir visiems klusnus.
Sveikučiai!
Manau, jog ne vienuolį "daro" papročių pakeitimas ir aistrų apmarinimas. Tas liečia kožną be vieną krikščionį (ir ne vien kataliką)! Sakyčiau pirma tampi krikščionim ir keiti įpročius, draugus, gyvenimo būdą, o tik po to, ilgokai pasvarstęs, galbūt tampi vienuoliumi, tačiau net ir netapęs vienuoliumi/vienuole krikščionis turi keisti įpročius ir apskritai viską, įskaitant save patį. Jeigu pirma eini į vienuolyną, o tik jau tada ieškai Dievo ir sielos išganymo, tai man gaila tokio žmogaus.
Būti "paskutiniu ir visiems klusniu" vėlgi reikėtų dar prieš stojant į naujokyną kurio tais vienuolyno, nes antraip neilgai teištempsi vienuolių tarpe.

Taigi, klaidingi tie brolio Kristuje Jėzuje, Kaštono ankščiau išvardyti pasakymai.
Vienuolį vienuoliu daro rūbas ir gyvenamoji vieta. Nereikia išvedžiojimų - jeigu gyveni savo būste, tai koks gi tu vienuolis? Kieno troba, to ir taisyklės, ane? Jei gyveni svetimoje vietoje automatiškai paklūsti taisyklėms tų žmonių, pas ką gyveni. Jug nuj?

O kas dėl skausmo... duok Dieve skausmo kuo daugiau čia, ašarų pakalnėje, kad nereikėtų jo kęsti ten, kur kirminas nemiršta ir ugnis negęsta...
Tikrai džiaugiuosi kiekvieną kartą, kai tenka pakentėti vienokį ar kitokį skausmą, galėdamas jį aukoti už kurį nors žmogų dėl jo išganymo. Todėl vaistų nuo skausmo niekad nevartoju. O, kad būtų vaistai nuo dvasinio neišmanymo!
Garbė Jėzui Kristui!

Diak. Tomas M.

Broli Kristuje Sigitai, juk ne Kaštono žodžiai ten, bet Tomo Kempiečio :D

Kas įdomu, jie visiškai sutampa ir su ortodokso Ignatijaus Brenčianynovo (Игнатий Брянчанинов) mintimis, kur jis susumuoja Bažnyčios Tėvų mokymą:

https://www.youtube.com/watch?v=SpnDAbVdfC8

Čia yra vieta, kur sako, kad vienuolis pirmiausiai turi tapti vienuoliu širdyje, o tuomet labai lengvai taps ir vienuoliu kūnu.

Pilgrim

Džiaugiuosi  :) kad Jėzus mano kitaip kiekvieno iš mūsų atžvilgiu

Kaštonas

O Tomai. Nustebinai. AČIŪ.

Perkelkite prašau diskusiją nuo šios vietos ( Atsakymas #9 Įrašytas: Liepos 28, 2015, 18:28:10 »)
į @Pabėgimas iš pasaulio"
http://tavorankose.org/forumas/index.php/topic,1158.msg15208/topicseen.html#msg15208

Ps Paspausk šią nuorodą Sigitai
http://www.lkbkronika.lt/index.php?option=com_content&view=article&id=634&Itemid=553

Kaštonas

"Džiaugiuosi  :) kad Jėzus mano kitaip kiekvieno iš mūsų atžvilgiu"
Man labai liūdna pranešti tau žinią, kad kviečiami vienybei ne susiskaldymui.

Pilgrim