• Welcome to TavoRankose.org - katalikiškas diskusijų forumas. Please login or sign up.

lapkričio 23, 2024, 13:03:33

Naujienos:

Kokie šaunūs yra ištikimi VIEŠPATIES žmonės!
Būti su jais man didžiausias malonumas. Ps 15 (16) - 3

Pabėgimas iš pasaulio

Pradėjo kukulis, liepos 19, 2015, 15:11:33

0 Nariai ir 4 Svečiai peržiūrinėja šią temą.

Pilgrim

Dalyviai - Silvija, Giedrė, Kukulis ...

Jazminas

Citata iš: Pilgrim  liepos 21, 2015, 05:57:04
Ką tik šovė fix idėja ... kažkada bėgome iš pasaulio į on line rekolekcijas kasdienybėje ... pakartojam ?

:thumbup:

Citata iš: Pilgrim  liepos 22, 2015, 08:51:27
Dalyviai - Silvija, Giedrė, Kukulis ...

aš irgi.

Silvija

Tik... rugpjūčio 2-9 manęs nebus. Jei dėl to kiltų problemų, galit manęs į sąrašą netraukt.

Ir dar Keliauninkės neįrašei ;)

Pilgrim

Dalyviai - Silvija, Giedrė, Kukulis, Jazminas, Keliauninkė ...

p. s. iki Žolinės gal ir nestartuos  :-\

Sigitas

:-\ O su kuo yr valgomos tos ,,online" rekolekcijos? Dalyvaučiau, jei žinočiau kas tai do padaras. Jei nesunku, kokią tais info ar šortkutą įmeskit kur apie tai yr kas rašoma. Ir kiek tai užtrunka ir kiek kainuoja ir kur vyksta.

Kaštonas

Mt:23:37   ,,Jeruzale, Jeruzale! Tu žudai pranašus ir užmėtai akmenimis tuos, kurie pas tave siųsti. Kiek kartų norėjau surinkti tavo vaikus, kaip višta surenka savo viščiukus po sparnais, o tu nenorėjai!

Aš dėl šios eilutės nedalyvaučiau internetinėse "rekolekcijose".

Pilgrim

apie tai tikriausiai niekur nerašoma arba galima čia kažkur forume šį tą rasti ... gal tiksliau pavadinti (Ne)kasdienybės apmąstymai  :-\ ... vyksta čia  ;) on-line, kainuoja daug - savo asmeninio laiko  ;) užtrunka - priklauso nuo dalyvių tempo.

Silvija

Citata iš: Kaštonas  liepos 23, 2015, 02:46:29
Mt:23:37   ,,Jeruzale, Jeruzale! Tu žudai pranašus ir užmėtai akmenimis tuos, kurie pas tave siųsti. Kiek kartų norėjau surinkti tavo vaikus, kaip višta surenka savo viščiukus po sparnais, o tu nenorėjai!

Aš dėl šios eilutės nedalyvaučiau internetinėse "rekolekcijose".

Gal gali aiškiau apibūdinti savo požiūrį?

O čia galima rasti šiek tiek info apie pirmąsias rekolekcijas su Pilgrimu:

http://tavorankose.org/forumas/index.php/topic,363.msg7096.html#msg7096

Kaštonas

Piligrim.
Manau esi pakankamai brandus žmogus.
Eina į pabaigą pirmasis mano projektas naujame gyvenimo etape. Esu pasižadėjęs iš šio projektėlio skirti tam tikrą pinigų sumą aukai. Kadangi tu akcentuoji rekolekcijų kainą, tai aš, (jei projektas pasibaigs sėkmingai,) galiu sumokėti už REALYBĖJE vykstančias rekolekcijas į kurias tu galėsi vykti  NEMOKAMAI.
Giedrei galiu nupirkti knygą apie Ignacą, o su Keliauninke eisiu kartu pesčiomis.
Švelniai tariant NĖRA INTERNETO DYKUMOJE. NĖRA DARBO, Kaimynų, telefonų, .... , NIEKO NĖRA. Įsidėmėk, dykumoje gali sutikti Jėzų arba piktą. Jei  nesutikai kurio, tai gali, tai, "vadinti gerai* praleidau laiką" (kodėl?!)
Rekolekcijos vadinasi rekolekcijomis.
=psichologija+kodel+internetinis+bendravimas
https://www.google.lt/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=psichologija+kodel+internetinis+bendravimas
Ką manai?!

Silvija, žinoma, kad galiu. Galime susiskambėti ir susitarti dėl susitikimo. Net ir visi galime susitikti. Juk kaip susitinkame esame Bažnyčia.
Ar tam neturite laiko?

Ps Rekolekcijos, taip kaip jos ištiesų suprantamos, namuose neįmanomos.

PPS
Ar Jūs mąstote, kad norite praleisti kelias dienas tyloje vien tik su Jėzumi?
Ar Jūs ieškote naujų būdų suartėti su Dievu?

Rekolekcijos - tai laikotarpis, kai atsitraukiame iš įprastinės veiklos, susitelkiama tik dvasiniam gyvenimui.
Dievui pašvęstą laiką nori praleisti vienumoje: melsdamiesi, medituodami, skaitydami, mąstydami. Dažniausiai rekolekcijoms vadovauja patyręs dvasios vadovas, kuris padeda rekolektantui, parinkdamas apmąstymų medžiagą, padėdamas apmąstyti patirtį ir išgyvenimus. Per maldą, kontempliaciją, Biblijos skaitymą ir atsivėrimą Šventąjai Dvasiai rekolekcijų dalyviai paveda save, savo artimuosius, draugus didžiam Dievo išgelbėjimo planui Jėzuje Kristuje.
http://www.trinapolis.eu/index.php/lt/apie-mus

Dvasinės pratybos arba rekolekcijos – tai laikotarpis, kai palikus visus įprastus darbus susitelkiama tik dvasiniam gyvenimui. Toks gilinimasis į save ir savo santykį su Dievu, laiko skyrimas vien dvasiniams dalykams turi senas tradicijas. Jėzaus pavyzdyje, kai jis pasitraukė į dykumą ir keletą naktų praleido melsdamasis, galima įžvelgti krikščioniškųjų rekolekcijų pagrindą.

Dvasinių pratybų tikslas

,,Dvasinės pratybos skirtos nugalėti pačius save ir sutvarkyti savo gyvenimą taip, kad jokių sprendimų nenulemtų netvarkingi polinkiai" (DP, 21). Dvasinės pratybos – tai būdas eiti Jėzaus nurodytu keliu, sekant juo pačiu: ,,Pirmiausia ieškokite Dievo karalystės ir jo teisumo, o visa kita bus jums pridėta" (Mt 6, 33). ,,Ateikite pas mane visi, kurie vargstate ir esate prislėgti: aš jus atgaivinsiu! Imkite ant savo pečių mano jungą ir mokykitės iš manęs, nes aš romus ir nuolankios širdies, ir jūs rasite savo sieloms atgaivą. Mano jungas švelnus, mano našta lengva" (Mt 11, 28).
Dvasinės pratybos padeda atpažinti Dievo valią ir ją pasirinkti, t. y. savo valią suderinti su Dievo valia; visada rinktis Dievą, kuris yra už viską svarbesnis; pataisyti ir atnaujinti savo gyvenimą, sekant vien Kristumi.
http://www.jesuit.lt/dvasines-pratybos-32/articles/apie-dvasines-pratybas-placiau

kukulis

Jeigu yra labai labai geras dalykas, tai dar nereiškia, kad kitas tiesiog geras dalykas tampa visiškai beverčiu.

Kaštonas

Kukuli, prašau mane suprasti teisingai.

Aš nelyginu reikšmių. Nevertinu. Nededu ant svarstyklių.

Tada kai tave lankiau, viena moteris prabilo, jog jai visai nereikia eiti į bažnyčią nes štai ji Bažnyčią. Ir dar daug pvz....
Sakau pavadinkite šį užsiėmimą (rekolekcijas) kaip nors kitaip.

Giedrė

Kaštonai, prisimink, kad ne visi gali laisvai iš namų išeiti į susitikimus. Mano šeimoje dabar du sergantys žmonės. Vienas ligoninėje, kitas namuose. Taip, kad aš šiuo metu tik į ligoninę važiuoju arba į maisto parduotuvę.  Jau sekmadienio šv. Mišių šventimas man sukelia sudėtingumų. O kai nuo rudens reikės dar į darbą, tai iš viso užsisuksiu. Koks skirtumas ar bus vadinama "rekolekcijos", ar pavadinsime "dvasinės atgaivos susitikimai". Esmė juk ta pati: pasidalinti mintimis, pabendrauti, kartu pasigilinti į tikėjimą. Aš, šiuo atveju, palaikau Piligrim idėją ir labai gerai, kad jis ketina tas rekolekcijas rengti. Viliuosi, kad bus įdomu.

Kaštonas

Taip Giedre.
Aš tai labai gerai prisimenu.
Nebuvo nei vieno, per penkis metus kol gyvenau Kaune kuris man padėjo.

Jei tokios ale rekolekcijos vyks internete, neatsiras nei vieno kuris padėtu tau. Taigi tiesiu REALYBĖJE pagalbos ranką, manau taip turėtu daryti VISI gyvenantys Kaune. Ne internetiniais plepalais.

Yra didžiulis skirtumas kaip šį užsiėmimą vadinsi. Ir aš palaikau Piligrim idėją, bet taip kaip minėjau pirma.

Giedrė

Realybėje labai sunku sulaukti pagalbos, bet Dievas atsiunčia. Buvo man tokia diena neseniai, kai Mamą ryte išvežė greitoji, o tuo pat metu pasidarė negera Tėčiui. Kol viską sutvarkiau, atėjo laikas gaminti valgyti, o aš visai be jėgų. Galvoju, kaip tuos pietus aš Tėčiui pagaminsiu dabar. Jam reikia valgyti pagal laikrodį - labai tiksliu metu. Staiga skambutis - atėjo Mamos puseserė. Nors nebuvom sutarę susitikti ir sako: " Kaip magnetas mane šiandien traukia pas jus ateiti." Ji ir padarė tuos pietus už mane, kai visai nebuvo jėgų. Taip supratau, kad egzistuoja Dievo vedimas.

Jei yra kokia bėda, duok žinią. Gal sugalvosiu, kaip tau padėti.

Silvija

Gražiai čia jūs kalbate apie realų gyvenimą Kristuje :), iš dalies pritariu, kad ir rekolekcijos turėtų vykti gyvai. Bet jei Dievas kartais duoda skaitant knygą žmogui žodį, kuris perkeičia jo gyvenimą, tai kodėl negalėtų to atsitikti internete? Neapribokime Dievo ir šia prasme.

O kad trūksta mums to veikimo meilėje ir konkrečių caritas darbų, kaip sakė Pilgrim, tai tikrai. Priimu šią kritiką asmeniškai.

Kaštonas

Silvija aš jokiu būdu nesistengiu apriboti kieno nors LAISVES, o juo labiau Dievo. :-D
Jūs tiktai būkite geri, paskui nesakykite, kad buvote dykumoje. Ty rekolekcijose kaip tokiose.

Silvija

Žiūrėk. Popiežius Pranciškus net vienuolijas kviečia šiandien išeiti į pasaulį, nes jis yra tikriausia dykuma, kurioje - karštis dieną ir šaltis naktį, visokiausi gyviai (kitokiuose pavidaluose) apsunkina Dievo radimą, buvimą su Juo. Sakai, nesakykite, kad buvote dykumoje... :-\ O negali dykuma tapti ir tai, į ką būsim įvedami priemonių, randamų internete pagalba? Juk pati tikriausia dykuma - tai mūsų išdžiūvusios, visokių žvėrių sužeistos širdys...

...gydyk tai, kas sužeista,
laistyk, kas išdeginta...

Ar tokiu būdu negali įvykti žmogaus rekolekcijos?  :-\

Tokios dykumos tiesiogine prasme, į kokią išėjo Jėzus 40-čiai dienų, juk nepavyks rasti :)

Silvija

Ta prasme, kad tai, kas vienam gali būti dykuma, kitam gali ja ir nebūti.

Kaštonas

Jeigu aš teisingai suprantu, tai ką norėjo pasakyti popiežius?!

Jei labai nesiplėsiu. Tai taip ir buvo man. Jei teisingai suprantu taip yra Kukuliai, taip yra Giedrei, Keliauninkei.
Pvz. Buvo rekolekciju iš kurių norėjau pabėgti. Buvo ir IT vestuves... Žinau kaip visiems kitiems buvo...

Ir vėl. Kaip pasaulis gali nebūti dykuma, jei neleidziame ateiti Dievui?
O ką galiu duoti pasauliui kaip pats stingu?!

Tai ir kviečia iš Ale patogaus ir saugaus kambarėlio.

kukulis

Na, aš pabėgimą iš pasaulio laikau visai ne pabėgimą į dykumą ir net ne rekolekcijas.

Vieną rusišką paskaitą klausiau apie pabėgimą iš pasaulio, tai ten kalbėjo apie visai ką kitą. Tai yra tiesiog rėmimasis apaštalo Pauliaus žodžiais:
[Kor 7,29-31]
29 Sakau jums, broliai: laikas trumpas! Belieka tiems, kurie turi žmonas, gyventi, tarsi jų neturėtų,[i5] 30 ir kurie verkia, tarsi neverktų, ir kurie džiaugiasi, tarsi nesidžiaugtų, ir kurie perka, tarsi neįsigytų, 31 ir kurie užsiėmę pasaulio reikalais, – kaip neužsiėmę. Nes šio pasaulio pavidalas praeina.

Ir iš Evangelijos
[Mk 4,18-19]
18 Yra dar kiti – sėjami tarp erškėčių. Jie išgirsta žodį, 19 bet pasaulio rūpesčiai, turto apgaulė ir įvairios sukilusios aistros nusmelkia žodį, ir jis tampa nevaisingas.

Dar kartą, trys dalykai:
1) pasaulio rūpesčiai,
2) turto apgaulė,
3) įvairios sukilusios aistros.

P.S.
Dalis ankstesnių pranešimų iškelti į kitą temą : http://tavorankose.org/forumas/index.php/topic,1161.msg15097/topicseen.html#msg15097