• Welcome to TavoRankose.org - katalikiškas diskusijų forumas. Please login or sign up.

gruodžio 04, 2024, 22:32:47

Naujienos:

Kokie šaunūs yra ištikimi VIEŠPATIES žmonės!
Būti su jais man didžiausias malonumas. Ps 15 (16) - 3

Ar evoliucija is teisu įvyko?

Pradėjo tikintis, rugsėjo 08, 2015, 17:45:36

0 Nariai ir 1 Svečias peržiūrinėja šią temą.

tikintis

Sveiki broliai ir seserys. Šiomis dienomis mums visiems ateistai kiša savo nuomonę, kad žmogus buvo ne sukūrtas Dievo, bet jis tiesiog evoliucionavo. Aš manau, kad tai yra melas. Juk Šventajame rašte parašyta, kad Dievas žmogų sukūrė iš žemės dulkių. Tai kaip gi tas žmogus galejo kaip koks gyvūnas "evoliucionuoti"? O gi niekaip juk "bedvasiai" turi sugalvoti savo pasiiaiskinimą kaip atsirado galbūt Dievas mumyse užkodavo ši norą, bet jie seka ne tuo keliu.
Ar jus broliai ir seserys tikite evoliucijos buvimo ir jeigu taip kodėl?

Diak. Tomas M.

tikintis

Diak. Tomas M.

Ten gražiai paaiškina apie evoliuciją, paklausyk ;)

kukulis

Visa evoliucijos problema ta, kad ją ateistai naudoja kaip argumentą prieš Dievą. Tuo tarpu pati Dievo kūryba galėjo užtrukti ne septynias dienas, o ilgesnius laikotarpius, kada susiformuodavo aplinka, palanki naujai gyvybės rūšiai, kurią Dievas sukurdavo reikiamu laiku ir reikiamoj vietoj.

Dar viena evoliucijos problema yra ta, kad čia yra būtina mirtis, tam kad būtų progresas. T.y. evoliucija persipina su dualistine filosofija, kur gėris ir blogis dalyvauja kūryboje. Ši dualistinė teorija taip pat yra priešinga krikščionybei.

Tačiau savaime pati idėja, kad Dievo kūryba prasidėjo nuo paprastesnių gyvybės formų ir tesėsi iki sudėtingesnių, bei išsitempė ilgame laikotarpyje, nėra priešinga krikščionybei, nei Šventajam Raštui.

Sigitas

Yra mikro ir makro evoliucija.

Mikro evoliucija neprieštarauja krikščioniškąjam mokymui, nes tai yra kaita rūšies viduje, pvz: šunų veislės, žmonių rasės...
Makro evoliucija iš esmės prieštarauja krikščioniškąjam mokymui, nes joje kalbama apie vienos rūšies virtimu kita rūšimi, pvz: driežas ima skraidyti, šaltakraujis tampa šiltakrauju, vietoj kailio atsiranda plunksnos, o vietoj kvailo primato - homo sapiens.

Kita vertus...

,,VIEŠPATS Dievas padarė žmogų iš žemės dulkių ir įkvėpė jam į nosį gyvybės alsavimą" (Pr.2,7). Taigi, čia minima materija. Reiškia, Dievas žmogaus sukūrimui panaudojo jau esančią materiją, kuria sėkmingai galėjo būti kuris nors orangutangas. Tokie yra pamąstymai.

Taigi, šiuo klausimu vienybės tarp krikščionių nėra.

brolis

Na toli ieškoti evoliucijos pavyzdžių nereikia. Kitas klausimas ar į tai Dievas apskritai kišosi? Mitų apie gyvybės/žmogaus sukūrimą galime rasti ir kitų tautų mitologijoje ir net senesnių nei minėtas.

Sigitas

Citata iš: brolis  rugsėjo 09, 2015, 08:17:25Mitų apie gyvybės/žmogaus sukūrimą galime rasti ir kitų tautų mitologijoje ir net senesnių nei minėtas.
Jei tau Biblija yra mitų rinkinys, tuomet tu nesi man brolis.

brolis

Aš juk taip nesakiau. Tačiau mitų apie gyvybės/žmogaus sukūrimą tikrai yra labai daug

Andrius4

brolis

Na aš pažįstu bent kelis fizikus, kurie yra tikintys ir net daro susitikimus paskaityt Šventą Raštą. Bet visgi manau forumo tikslas yra diskutuoti, o ne duoti nuorodas į kažkieno kito nuomonę.

Kaštonas

Tai jau tau parašė atsakymą. Ir nėra čia kito atsakymo/nuomonės.
Ar nori diskutuoti kodėl to atsakymo negirdi?

kukulis

Citata iš: brolis  rugsėjo 09, 2015, 09:58:43
Na aš pažįstu bent kelis fizikus, kurie yra tikintys ir net daro susitikimus paskaityt Šventą Raštą. Bet visgi manau forumo tikslas yra diskutuoti, o ne duoti nuorodas į kažkieno kito nuomonę.

Aš irgi taip manau. :happy:

tikintis

Bet kaipgi man ja paaiskinti vaikams, kad jie nepriimtu melagingu "atejistisku"  teiginiu apie evoliucija?

Silvija

Kaštonas

Pirmiausia pačiam sau turėti atsakymą.
Nes po pirmojo klausimo atsakymo seks antrasis klausimas.

Sigitas

Garbė Jėzui Kristui, mylimi broliai ir sesės tikėjimu!
Bėda tame, jog Romos Katalikų Bažnyčioj nėra nusistatymo prieš evoliuciją. Yra daugybė kompetetingų žmonių pasisakymų už evoliuciją, kurią Dievas panaudojo savo iš anksto gerai apgalvotam planui pasiekti.

Ar evoliucija iš tiesų prieštarauja Sukūrimui? Argi Biblijos tikslas yra atsakyti kada ir kaip viskas atsirado? Kita vertus - kam Biblijoje parašyti cieli du Sukūrimo pasakojimai?
Rašte randame daugybe nelogišknelogiškumųnenuoseklumųsuvokiamų, arba iš viso nesuvokiamų dalykų, regis prieštaraujančių vienas kitam, nenuoseklumų visokių. Tikneišmanančiamatrodo,jogBiblijojeviskassurikiuotakaipvadovėlyje.

Noriu paklausti broliai ir sesės tikėjimu Jėzų Kristų — argi evoliucijos teorija prieštarauja Sukūrimui?

Diak. Tomas M.

Citata iš: brolis  rugsėjo 09, 2015, 09:58:43

Nuomonė "man taip atrodo" nieko per daug nereiškia, jei negali pasiremti labiau autoritetingais šaltiniais. Todėl ir skaitome, klausome paskaitas, kad išgirsti protingų žmonių mintis, kurios mums padeda susidaryti savo nuomonę. Krikščioniui apskritai yra siektina, kad jo nuomonė neprieštarautų Dievo Žodžiui ir Bažnyčios mokymui. Mano nuomonės turėjimas nėra tokia didelė vertybė, nes sielos išgelbėjimas yra didesnė.

Netikintiems žmonėms yra sudėtinga suprasti, kaip žmogus gali atsisakyti savo nuomonės, paaukoti savo laisvą valią, tam, kad vykdytų Dievo valią. Taip yra todėl, kad jie nežino, kokia didelė yra nusižeminimo ir paklusnumo vertė...

Broli, necituok žinutės, jei atsakinėji pirmas į ją, ji ir taip jau yra virš tavo atsakymo.

Tačiau reikia suprasti, kad Bažnyčia nereikalauja žmogaus paklusti Jos nuomonei (tai žmogus turi padaryti laisva valia), bet krikščionis, kuris prieštarauja Bažnyčios nuomonei, turi tai daryti savo širdyje, bet ne viešai, antraip tas žmogus pats save gali atskirti nuo Bažnyčios.

Diak. Tomas M.

Citata iš: Sigitas  rugsėjo 10, 2015, 00:54:32
Noriu paklausti broliai ir sesės tikėjimu Jėzų Kristų — argi evoliucijos teorija prieštarauja Sukūrimui?

Galima būtų teigti, kad neprieštarauja, bet... reikia suprasti, kad evoliucijos teorija yra ateizmo ideologijos įrankis (kaip Trojos arklys), todėl reikia būti labai atsargiais...

Antra vertus, evoliucijos teorija negali paaiškinti vieno labai paprasto dalyko - grožio  :o Kodėl pasaulis, gyvūnai, žuvys ir t.t. tokie gražūs? Juk daug jų savybių išlikimui ir brutaliam pasauliui nėra būtini...