• Welcome to TavoRankose.org - katalikiškas diskusijų forumas. Please login or sign up.

lapkričio 23, 2024, 17:18:42

Naujienos:

Kokie šaunūs yra ištikimi VIEŠPATIES žmonės!
Būti su jais man didžiausias malonumas. Ps 15 (16) - 3

Apie tobulumo siekimą

Pradėjo Silvija, vasario 14, 2013, 08:28:38

0 Nariai ir 1 Svečias peržiūrinėja šią temą.

kukulis

Citata iš: Pilgrim  vasario 03, 2014, 05:37:58
O pašaukimas susijęs vien tik su šeimos sukūrimu, ar į pašaukimą galima įtraukti ir darbo profesijos pasirinkimą?

Žinoma galima, nes pašaukimo klausimas sprendžiasi ir renkantis profesiją, ir ieškant žmonos ar vyro  :) ar apskritai ieškant žmogaus, kaip būties pašaukimo atsakymo.

Klausiau dėl to, kad vienam žmogui pasakiau kad abejoju savo pašaukimu, turėdamas omeny profesiją, o jis jau suprato kad esą noriu mesti šeimą ir eit į kunigus  ;D

Pilgrim

Mes arba labai siaurai suprantame pašaukimą, arba pašaukimu kartais pavadiname ne tuos dalykus

kukulis

Tai va, aš ir pagalvojau, gal neteisingai suprantu termino "pašaukimas" reikšmę  ::)

Diak. Tomas M.

Na ir programavimą galima panaudoti Dievo garbei, bet taip pat turime pripažinti, kad kartais pašaukimas gali keistis. Štai tu buvai programuotojas pagal pašaukimą iki kol atsivertei, o tada gal supratai, kad nuo to momento esi šaukiamas kitai veiklai - dar didesnei Dievo garbei ;)

kukulis

Tai va tame ir esmė, kad nieko aš nesupratau ...  :ashamed:

arabele

Kuo giliau į mišką tuo daugiau medžių, aš dažnia čia taip jaučiuosi skaitau o nieko nesuprantu :ashamed:

Silvija

Ir gerai darai, arabele, kad nesupranti, o tai tiem, kas bando ir nori suprast, dar neaišku kaip baigsis  ;)

Augucka

Čia išvis reikėtų atskirti šią temą į atskirą apie pašaukimus, nes jau diskusija nugrybavo į lankas ir neatitinka temos pavadinimo  :-\

kukulis

Na, pašaukimas irgi leidžia tobulėti ...
Tik reikia nepamiršti, kad Kristus atėjo pas nusidėjėlius, o ne pas tobuluosius...

Silvija

Labai geras tavo pastebėjimas, kukuli :thumbup:, žiūriu į temos pavadinimą ir dabar matau, koks jis ydingas, bet tegul sau būna...

Ieškodami pašaukimo, žmonės dažniausiai klysta ta prasme, kad kelia klausimą sau: ką aš norėčiau daryti?, o ne Dievui: ko Tu norėtumei, kad aš daryčiau?

Silvija

Mažosios studijos kasdienių Dievo Žodžio skaitymų laidoje - archyvinis kun. Česlovo Kavaliausko minčių įrašas, kuriame jis kalba apie krikščioniškąjį tobulumą ir tobulybę apskritai. Laidą galima parsisiųsti: https://www.dropbox.com/sh/8upbc2j5mksvxkj/AACM78ZPWO6fXiJlNyp-uKxha/07_Liepa/Dievo%20%C5%BDodis.%20Kasdieniai%20skaitymai/2014-07-14_pirmadienis_Dievo-zodis.mp3

Čia yra lygiai toks pats klausimas kaip begalybė matematikai, niekas nežino konkrečios begalybės, bet iš kitos pusės - visi matematikos metodai remiasi begalybės suveikimu. Ir matematikos negali būti be begalybės sąvokos, ji tiesiog būtina tikrai matematikai, tikriesiems matematikos veiksmams. Šitai rodo ir kad žmogaus pašaukimas yra žymiai didesnis, žymiai pranokstantis bet kokius formalius įstatymus. Vadinasi Dievas iš mūsų reikalauja ne žydiško įstatymo vykdymo ... Dievas iš mūsų reikalauja tikros emocijos, tikros atviros širdies kitam žmogui. Juk visi žino, kad begalybės šitoj žemėj praktiškai nėra, bet begalybė yra būtina salyga, kad mes viską matuotume aukščiausiu, širdingiausiu, intymiausiu žvilgsniu.

Šeimoj jeigu nebus šitos begalinės meilės, kuri galbūt dažnai ateina žmogui per susitvardymą, dorą, per sukąstus dantis, bet vis dėlto, jeigu žmogus orientuojasi į idealą kito nepapiktinti, nenužeminti, reiškia tas idealas išlieka nepasiekiamas, bet visada siektinas. Tokia turi būti žmogaus dorovė –orientuotis į aukščiausius orientyrus.

Krikščioniškoji ideologija vis dėlto turi prieš akis visų žmonių išganymą, o ne tiktai savęs, savųjų artimųjų. Žodžiu žiūrėti čia kaip į tolimą perspektyvą, į politinį principą, kad valstybė turi būti ne tiktai teisinga, bet ir gailestinga. Ir visa politika turi remtis teisingumu. Mes negalime žmonių suskirstyti į gerus ir blogus, negalima beatodairiškai vykdyti teisingumą dėl to, kad žmonės dažnai būna trumparegiai, nemato būsimos politikos... Galų gale valstybinė, visuomeninė politika turi vadovautis gailestingumu. Užtai dabar kovojam prieš mirties bausmę, nors logiškai galvojant dažnai atrodo, kad ji reikalinga... Nekęsk to priešo, piktų jo darbų, bet patį asmenį, tą sielą nemirtingą vis dėlto turėk prieš akis ir elkis taip, kad galutinai jo neatstumtum nuo savęs ir Bažnyčios... Net blogiausiam žmoguje krikščionis turi įžiūrėti Dievo kibirkštį. Dievas yra visiems Dievas – ir piktiesiems, ir geriesiems.