• Welcome to TavoRankose.org - katalikiškas diskusijų forumas. Please login or sign up.

gruodžio 04, 2024, 22:33:12

Naujienos:

Kokie šaunūs yra ištikimi VIEŠPATIES žmonės!
Būti su jais man didžiausias malonumas. Ps 15 (16) - 3

Ar katalikai pakankamai gina savo vertybes?

Pradėjo Giedrė, kovo 18, 2013, 07:53:24

0 Nariai ir 1 Svečias peržiūrinėja šią temą.

Giedrė

Neseniai Bernardinai.lt buvo paskelbtas straipsnis, kurio tam tikros mintys mane tiesiog pašiurpino. Įdedu tik vieną citatą:

Citata"Neseniai nuskambėjęs atvejis ( o kiek dar nenuskambėjusių ir kruopščiai slepiamų ) apie 14-metės mergaitės nėštumą, kuomet vaikai gimdo vaikus, taip pat parodo prevencijos reikalingumą. Informacijos teikimas, psichologų konsultacijos, ištikus kritinei situacijai šeimoje, finansinė pagalba, štai kas pagelbėtų suvokti šių šeimų  elgesio pasekmes. Tai yra itin aktualu kaimo bendruomenėse. Atrodo, žmogau nenori vaikų, nesugebėsi užauginti  - negimdyk, bet štai ir vėl problema – lengviau atiduoti vaiką į globos namus, nei pasirūpinti kontracepcija, arba nutraukti nepageidaujamą nėštumą."

Esu pati ne kartą skelbusi savo straipsnius Bernardinai.lt, laikau juos padoriu portalu, bet... negi prieš skelbdami tekstus jų nepaskaito? Kaip gali tokias mintis skelbti katalikiškas portalas? Esame katalikai, turime ginti gyvybę. Kodėl toks drungnumas? O gal šuo pakastas tame, kad autorius - Seimo narys Zaščiurinskas? Prisipažinsiu, kad mane šio teksto paskelbimas šokiravo.

Nuoroda į visą tekstą: http://www.bernardinai.lt/straipsnis/2013-03-18-mecislovas-zasciurinskas-kad-nebutu-astuonmeciu-vaiku-sverianciu-5-kilogramus/97425

Silvija

Tikrai  :o Teksto pavadinimas dabar jau skamba itin dviprasmiškai  :-\

Manau, ne tik bernardinai, kurie turėjo dėdami tokį straipsnį bent jau parašyti prierašą, kad už autoriaus mintis neatsako, bet ir kita liaudis, kuri bandė perskaityt, iki to sakinio, kurį pacitavai, taip ir nedasikasė - pernelyg jau ilgas visas tekstas.

Silvija

Dar kartą įsiskaičiau į temos pavadinimą. Klausimas - kas tos vertybės :)

Imant pagrindines tris - Tikėjimą, Viltį ir Meilę - aišku, kad nepakankamai. Ir ne tik katalikai. Nes šios vertybės nėra mūsų, jos - visų, tik ne visi tai žino :)

Diak. Tomas M.

Giedrės paminėtos istorijos atveju, gyvybė yra bendražmogiška vertybė, bet to irgi ne visi supranta..

Giedrė

Kai kam tarptautiniu lygiu užkliuvo mūsų gyvybės langeliai; turbūt čia katalikams "dovanėlė" po Gyvybės dienos:

http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/vietoj-gyvybes-langelio-siuksliu-konteineris.d?id=61248009

Silvija