• Welcome to TavoRankose.org - katalikiškas diskusijų forumas. Please login or sign up.

gruodžio 04, 2024, 22:17:34

Naujienos:

Kokie šaunūs yra ištikimi VIEŠPATIES žmonės!
Būti su jais man didžiausias malonumas. Ps 15 (16) - 3

Praeities pamokos - kartais mes patys nenorime to, kas yra geriausia

Pradėjo Diak. Tomas M., liepos 03, 2013, 00:24:30

0 Nariai ir 1 Svečias peržiūrinėja šią temą.

Diak. Tomas M.

Šv. Teresė Avilietė karštai meldėsi Dievui, kad naujuoju jos ordino religijos provinciolu būtų išrinktas jos nuodėmklausys Jerónimo Gracián Dantisco, kurį ji labai vertino. Tačiau atėjus laikui, susirinkimas išrinko kitą kandidatą.

Šventoji, su jai būdingu nusižeminimu maldavo Viešpaties, kad jai atleistų, jei ji suklydo prašydama. Dievas atsakė jai: "Mano Terese, neabejotinai tai, ko tu prašei, yra geriausia. Bet vienuoliai nenori to, kas yra geriausia".

Silvija

Ir vistik Teresė nenusivylė, o ėjo toliau...

Krikščionybė būtų nevilties religija, jei teigtų, kad prarastos galimybės uždaro kelią, kad Dievas mūsų neveda kitais keliais. Tegul mes buvom kažkuriuo momentu silpni, gal neatpažinom Dievo valios, gal bijojom... Bet aš tikiu, kad jei jau vieną kartą apsisprendėm būti Dievo, Jis tikrai nepaliks savo vaiko. Imkime šeimos pavyzdį – tėvas tikrai jau nieko negali padaryti, jei vaikas apsisprendžia išeit ir negrįžt, bet jei bent mažytį norą pareiškia būti šeimoje, tėvas visomis išgalėmis vaikui padės, nors jis ir aklas būtų.

Šiandien - šv. Tomas apaštalas (Tomai, su vardadieniu ;)) Jam buvo leista patirti Viešpaties žaizdas, kad įtikėtų. Apie kitus Jėzus pasakė: palaiminti, kurie tiki nematę. Dauguma mūsų ir gyvename tais palaiminimais.

Ir nors garsusis Karlas Rahneris sakė, kad ateities krikščionis bus mistikas arba jo išvis nebus, man atrodo, kad iki galo bus tokių, kuriuos kiti turės ,,tempti už ausų", kol ateis pats Kristus, vienintelis teisusis, tobulai pažinęs ir vykdęs Tėvo valią.

Augustas

Citata iš: Tomas M.  liepos 03, 2013, 00:24:30
Šv. Teresė Avilietė karštai meldėsi Dievui, kad naujuoju jos ordino religijos provinciolu būtų išrinktas jos nuodėmklausys Jerónimo Gracián Dantisco, kurį ji labai vertino. Tačiau atėjus laikui, susirinkimas išrinko kitą kandidatą.

Tiktai gal ne "religijos", o "regulos". ;)

CitataŠventoji, su jai būdingu nusižeminimu maldavo Viešpaties, kad jai atleistų, jei ji suklydo prašydama. Dievas atsakė jai: "Mano Terese, neabejotinai tai, ko tu prašei, yra geriausia. Bet vienuoliai nenori to, kas yra geriausia".

O šiaip tas Dievo atsakymas tinka ne tik vienuoliams, bet ir kiekvienai tautai ar bendruomenei, kuri renkasi savo vadovus pati.  :thumbup:

Silvija

Citata iš: Augustas  liepos 03, 2013, 14:42:50
O šiaip tas Dievo atsakymas tinka ne tik vienuoliams, bet ir kiekvienai tautai ar bendruomenei, kuri renkasi savo vadovus pati.  :thumbup:

O įdomu kaip su Konklava, juk šiais metais skandaliukas ne mažas buvo dėl Popiežiaus rinkėjų patikimumo :-\ Bet šito, aišku, nesužinosim, nebent koks Teresės Avilietės tipo mistikas išduotų  O:-)

Augustas

Be jokios abejonės, Konklavai galioja lygiai tas pats posakis.