• Welcome to TavoRankose.org - katalikiškas diskusijų forumas. Please login or sign up.

kovo 15, 2025, 01:50:24

Naujienos:

Kokie šaunūs yra ištikimi VIEŠPATIES žmonės!
Būti su jais man didžiausias malonumas. Ps 15 (16) - 3

"Teologija gyvai" per internetą

Pradėjo Diak. Tomas M., spalio 03, 2013, 01:29:27

0 Nariai ir 2 Svečiai peržiūrinėja šią temą.

Diak. Tomas M.

Kalbančių skaičius manau techniškai nėra ribojamas, bet tai svarbiausiai dėl patogumo, kad nebūtų kai vienas per kitą šneka. Nes žmonės nori kažką pasakyti ir vienas per kitą pradeda šnekėti, tai gyvai transliuojant vaizdas būtų labai prastas. Nebent, kaip minėjau reikėtų susitarti, kad žmogus gali šnekėti tik moderatoriui į jį kreipusis. Šiaip sakyčiau max. 5 žmonės.

Diak. Tomas M.

Truputį paeksperimantavau, kad ateity būtų lengviau.

Diak. Tomas M.

Pabandysiu aprašyti konferencinio skambučio (skype pokalbių grupės) ir transliacijos per MIXLR.com procesą, kad ateity būtų lengviau įsijungti į laidos ruošimą naujiems žmonėms.

Bendri laidos rėmai:

Laidos trukmė: max. 45 min.

Pasiruošimas:

• Išrenkame laidos temą.
  • Paskiriame laidos datą ir laiką.
  • Išrenkame pokalbio vedėją, svečius ir dalyvius, kurie kalbės per skype (max. 5).
  • Paskiriame laidos moderatorių, kuris per Skype sujungs visus dalyvius ir jų pokalbį transliuos į MIXLR.com. Taip pat moderatorius galėtų sekti forumą ir pateikti klausytojų reakcijas/klausimus. Moderatorius turi turėti gerą internetinį ryšį ir pakankamą kompiuterį transliacijai atlikti.
  • Padarome reklaminę laidos skrajutę (šiuo metu Homo Viator šią sritį kuruoja, o aš pagal galimybes, reikalui esant).
  • Reklamuojame laidą per savo FB puslapį ir eNaujienų sąrašą (ir aišku visais kitais įmanomais kanalais).
  • Prieš laidą forume sukuriame naują temą, skirtą būtent tos laidos klausytojų diskusijoms.
  • Po laidos, diskusijos garso įrašą patalpiname svetainėje, nuorodą į straipsnį įdedame ir į pirmą forumo diskusijos žinutę.

Mūsų resursai:

• Bendro naudojimo Skype paskyra moderatoriui (pokalbių grupei sukurti). Bendra tam, kad nereikėtų naudoti savo asmeninių paskyrų - nebus galvos skausmo dėl privatumo ir pan. Taip pat bus patogu, kad Skype vardas visuomet tas pats, jei skelbsime jį skrajutėse ar pan. (tavo.rankose).
  • Bendro naudojimo MIXLR.com paskyra (Skype pokalbį transliuoti internete visiems kitiems klausytojams).

Administratoriai žino šių paskyrų prisijungimo duomenis, tad juos persiųs asmenims, kurie atliks susijusius darbus.

Personalas:

• Moderatorius - jis pirmas prisijungs prie mūsų Skype paskyros ir prijungs visus diskusijos dalyvius. Tuomet jis MIXLR.com programa tą pokalbį transliuos interneto klausytojams.
  • Laidos vedėjas. Jei yra reikalas, moderatorius galėtų būti ir pagrindinis laidos vedėjas, tuomet forumą turėtų stebėti kitas Skype diskusijos dalyvis.

Patarimai:

• Prieš laidą, Skype nustatymuose išjungti tarnybinius garsus, kad atėjusios žinutės ir kt. netrukdytų eterio.

Plano pavyzdys:

1) užuomazga
a) muzikinė įžanga
b) laidos pristatymas ir laidos temos pristatymas
c) laidos svečių pristatymas
d) maldelė
e) ir t.t. kas tinka įžangai

2) Veiksmas
a) laidos temos gvildenimas,
b) klausimai-atsakymai ir t.t.

3) Kulminacija
Kulminacijoje labiausiai pabrėžiama temos problema. Kulminacija gali būti kovojančių jėgų santykio pasikeitimo momentas, gali rodyti lūžį sąmonėje ir dvasioje.

4) Atomazga

a) veiksmo pabaiga, konflikto išsprendimas.
b) išvados
c) padėka
d) atsisveikinimas

Gal dar kažką praleidau? Papildymai, pasiūlymai? ;)

Audio redagavimas su Audacity programa

• Rankiniu būdu ištryniau įvairius garso defektus (krebždesiai, įkvėpimai prieš pradedant kalbėti, atsidūsimai, kiti triukšmai ir garseliai) ir ilgas pauzes (sakykime vietoje 5-7 sek. palikau 2-3 sek.). Stengiausi palikti kiek ilgesnes pauzes, jei tai buvo natūralu pagal pokalbio eigą

• Kadangi aš girdėjausi žymiai silpniau, su Effects/Amplify padidinau tų atkarpų garso dydį:
    http://www.youtube.com/watch?v=1ALT9v5RXqQ

• Dar galima būtų pašalinti triukšmą su Effects/Noise Removal, bet kadangi skirtingų žmonių sistemos turėjo skirtingus triukšmo lygius, tai nusprendžiau nežaisti... :)

• Jei būtų tik vienas ar keli pašnekovai, dar būtų galima viską pagražinti ekvalaizeriu ir kompresoriumi, bet čia ateičiai:
    http://www.youtube.com/watch?v=E8LO21cHzZQ

Diak. Tomas M.

Tai klausimai:

1. Kas bus laidos vedėjas, moderatorius ir dalyviai?

Dalyvių, tai manau pririnksime, bet pirmi du yra svarbūs.

Augucka

Aš vis dar nelabai suprantu, ką jūs čia bandote daryti ir kokį tikslą pasiekti?  :-\
Ar ne geriau būtų kokį Podcast savo turėti, nes nemanau, kad visi vienu metu galės susitikti ir kalbėti, juk gyvename skirtinguose pasaulio kampeliuose  :D
Reiktų gal geriau kokią radijo stiliumi kažką kurti, nes kai ims visi kalbėti vienu metu, plius dar reikia nepamiršti atstumų, nes Skype delsia, kuo ilgesnis atstumas skiria kalbėtojus. Man tai neatrodo čia gera idėja  :no-no: Žinoma, entuziazmas yra sveikintinas

Varlė keliauninkė

Ir aš nelabai suprantu kam šito reikia. Bet įdomu, kas gausis :-)

1. Tinka savaitgaliai, ypač sekmadienio popietė, maždaug nuo18.00
2. manau, kad nedalyvausiu, nes darbo metu negalėsiu - dirbu, o vakarai dažnai užimti
3. RU

Turiu klausimą Tomui, (labai į temą) :-) - ar per telefoną bus įmanoma klausytis diskusijos (gal tam reikia kokią programėlę įsidiegti)?

Diak. Tomas M.

Augucka, iš esmės tai ir bus podcast'as, bet su galimybe jo klausyti įrašymo metu.

Homo Viator, taip, jei telefonas turi internetinį ryšį.

Pilgrim

Kažkaip tyla  :-\ įsivyravo :-\
gerbiamieji tai ... kokie rezultatai ?

Diak. Tomas M.

Aš gal ryt pratestuosiu su Silvija ir Homo Viator. O tau teks surasti pašnekovus tai diskusijai, nes atrodo, kad daug žmonių negalės tuo metu ;)

Kai "pramušim" sistemą, tai po to lengviau eisis.

Taip pat reikėtų pagalvoti, kas galėtų būti moderatorius? Gal E... ta prasme Agnietė? ;)  O:-)

Pilgrim

Manau pašnekovais pabūsim mes patys ;)
medžiagos apmąstymams  :-\ ir diskusijai bus
pateikta jos metu
Tomai žmones forume pažįsti geriau tai ir žinosi
kam kas tinka.
Manau, kad tikslesnius klausimus galime aptarti
ar epaste ar skype

Diak. Tomas M.

Na gerai, aš nusiimu nuo darbo šį pirmadienį, bet dėl kitų kartų, tai man taip nesigaus, reikės kitų prisidėjimo.

Vadinasi iki pirmadienio mes turime viską pasiruošti (šventai) :D

Man emailu savo skype pasiųsk.

Pilgrim

Matyt ne ten pasiunčiau  :'(
šis pirmadienis man tinka o 28 d. ne
paskui vėl turėtų būti normaliai.
Medžiagą beveik turiu jau surinkęs,
mintyse planas ir vizija jau senokai "sėdi"  :D
minčių kaip jums galvas pakedenti irgi yra  ;)

Augucka

Citata iš: Pilgrim  spalio 17, 2013, 18:58:17
minčių kaip jums galvas pakedenti irgi yra  ;)

Atsiparašau, bet ar jūs čia planuojat kokį eruditų mūšį ar ką? Būtent dėl to aš tikrai neprisijungčiau prie šios diskusijos, nes pasijausčiau nemaloniai sumenkinta dėl savo neiškalbingumo ir galbūt ne tokio apsiskaitymo lygio.
Jums visiems dalyvaujantiems linkiu sėkmės  ;)

Diak. Tomas M.

Augucka, tu ne taip supratai, ten nieko tokio nebus. Be to, juk taip ir tampama eruditu - kažkas gerai iškedena galvą ;D

Pilgrim

JOkių eruditų, Tomai tikrą tiesą sakai,
gyvenime dažnai apsiprantame su įvairiais dalykais
ir darome automatiškai, nusineša mus rutina, uždengia kasdienybės dulkės,
tai mes tik ir norime jas nubraukti ...
neturime atsakymų į visus klausimus, anea
kaip sakydavo mums universitete vienas dėstytojas
geras klausimas tai jau pusė atsakymo,
va ir mes ieškosime ne atsakymų bet klausimų

Silvija

Man pirmadienis - labai nepatogi diena (maldos grupė, chorelio repeticija...), bet padarysiu viską kad dalyvaut. Ir tikrai ne dėl to, kad parodyt savo erudiciją. Augucka, jaučiuos lygiai taip pat kaip ir tu, bet ryžtuosi dalyvaut dėl bendro reikalo - kad ateity turėtume galimybę organizuoti aukštesnio lygio susitikimus prie mikrofono. Todėl šitam bandomajam kartui labai kviečiu dalyvauti visus, kas tik galite. Nepamirškim, ką sakė Viešpats: kur du ar trys susirenka mano vardu, ten ir aš su jais :)

Todėl net per menkiausią avį, pvz tokią kaip aš, Jis kartais prakalba. Patyriau čia tai nekart.

Augucka

Nežinau. Aš bandysiu prisiderinti prie jūsų laiko, jei pavyks prisijungti, nes labai nedraugauju su Skype, poto kai jį nupirko Microsoftas. Man jis užlagina visą kompą.
Be to nežinau ar įsijungsiu į diskusiją, gal tik kukliai patylėsiu ir jūsų, protingų, pasiklausysiu  ::)

Silvija

Povilas

Ne daug laiko skiriu soc. tinklams, todėl nelabai suprantu prisijungimo galimybės ... jei dar yra laisvų vietų  :)

Silvija

Vietų skaičius kaip pirmam kartui manau nebus ribojamas :). Nes vargu ar mus reiks stabdyti šnekančius vienas per kitą :D