• Welcome to TavoRankose.org - katalikiškas diskusijų forumas. Please login or sign up.

kovo 15, 2025, 03:13:41

Naujienos:

Kokie šaunūs yra ištikimi VIEŠPATIES žmonės!
Būti su jais man didžiausias malonumas. Ps 15 (16) - 3

"Teologija gyvai" per internetą

Pradėjo Diak. Tomas M., spalio 03, 2013, 01:29:27

0 Nariai ir 1 Svečias peržiūrinėja šią temą.

Augucka

Šiuo metu verčiu įdomią religinę medžiagą į lietuvių, kurią noriu pateikti išskirtinai šiam forumui, tad video vertimais nelabai galiu ir turiu laiko užsiimti, deja  :(

Diak. Tomas M.

Na tu čia gerą anonsą numetei ;D

Dabar visi lauks...  :thumbup:

Pilgrim

Oi laukiam, laukiam, mes sveteee ... ui  :-\ kažkaip netaip ... oi laukiam, laukiam ...  :-\ ... žodžiu kažko tai laukiam  :D

Augucka

Nu va, drėbetelėjau vėl... Ko tais man šiandien traukia vis už to liežuvio galo  :no-no:

Pilgrim

Nusišypsokime!  :)

Viena moteris labai nuoširdžiai meldėsi: "Viešpatie, duok man išminties, kad sugebėčiau suprasti savo vyro mintis. Duok meilės, kad galėčiau jam atleisti jo įžeidimus. Duok man kantrybės, kad iškęsčiau jo nuotaikos svyravimus. O jeigu, Viešpatie, duosi man ir jėgų, tai pridaužysiu jį negyvai. ... Amen."

Silvija

Siūlau temas:

1. Homoseksualizmas kaip griaunanti Bažnyčią jėga. Kokie turėtų būti efektyvūs kovos prieš šią jėgą būdai? Ar užtenka šiandien kritikuoti tik nuodėmę, kuria pasaulis seniai nebetiki?

kita, artima pirmai:

2. Genderizmas - kas tai?

3. Įtampa tarp dviejų Jėzaus ištarų: "Gal manote, kad esu atėjęs atnešti žemėn taikos? Ne, sakau jums, ne taikos, o nesantarvės." (Lk 12, 51) ir "Palaiminti taikdariai: jie bus vadinami Dievo vaikais." (Mt 5, 9)

Pilgrim

Lapkričio 24 d. pasibaigia Tikėjimo metai ...
gal būt tema galėtų būti labai paprasta, labai kasdieniška,
pažįstama iki kaulų smegenų, nuolat kartojama ir tuo pačiu
reikalinga nuolatinio atradimo -
Į ką mes tikime: mano Dievo įvaizdžiai

P. S. reikalinga mums apsispręsti ir pasirinkti temą, vieną iš tos daugybės,
kurios buvo siūlomos nuo diskusijos pradžios ar atrasti naują, bet vis dėlto
atrasti  :)
taip pat išsirinkti dieną ir laiką,
na ir žinoma nepamiršti registruotis kas dalyvaus

Silvija

Na, tai kur gi tie, kurie žadėjo dalyvauti sekančioje laidoje gyvai? Augustai, gal ir tu prisijungtum? Laukiam nuomonių, kokią temą renkamės? :)

Aš šįkart žadu rašyti ir kuruoti žinutes forume O:-) O tema, kurią pasiūlė Pilgrim - Į ką mes tikime: mano Dievo įvaizdžiai - manau diskusijai visai nebloga :thumbup:

Varlė keliauninkė

Nejaugi ką tik užgimusiam kūdikiui leisim numirti? Mes juk už gyvybę :-) Kodėl tyla?
Manau, kad labai gera Pilgrim pasiūlyta tema - laukiu nesulaukiu..
Tomai, aš suredaguosiu "Teologija gyvai" laideles Marijos radijuje, kaip nors.. Darom ;-)

Pilgrim

Atrodo vyksta temos pasirinkimas  :)
kaip spėju diskusijai artimiausias laikas
kita savaitė ... taigi laukiam pasiūlymų
Keliaujantis žmogau  :) o MR archyvuose
galima nuostabių dalykų surasti

Augustas

Citata iš: Silvija  spalio 28, 2013, 17:31:25
Na, tai kur gi tie, kurie žadėjo dalyvauti sekančioje laidoje gyvai? Augustai, gal ir tu prisijungtum? Laukiam nuomonių, kokią temą renkamės? :)

Aš šįkart žadu rašyti ir kuruoti žinutes forume O:-) O tema, kurią pasiūlė Pilgrim - Į ką mes tikime: mano Dievo įvaizdžiai - manau diskusijai visai nebloga :thumbup:
Tema puiki.  :thumbup: Bet aš nežinau, ką daryti, kad galėčiau dalyvauti diskusijoje.  :-\

Diak. Tomas M.

Homo Viator, redagavimas yra lengvas dalykas palyginus. Dėl normalaus idėjos vystymosi reikia daugiau aktyvių narių, nes aš tą kartą galėjau transliuoti/įrašinėti, bet tai buvo išimtis, vienintelė man prieinama diena yra šeštadienis. Todėl turėtų būti dar bent keli žmonės, galintys transliuoti/įrašinėti. Ir kaip minėjau manau, kad tiesioginės transliacijos kol kas nereikia, gal kai idėja ūgtels...

Augustai, tiesiog pridėk mūsų skype (tavo.rankose) į draugus, ir duok žinoti, kad nori dalyvauti.

Varlė keliauninkė

Citata iš: Tomas M.  lapkričio 04, 2013, 13:48:45
Homo Viator, redagavimas yra lengvas dalykas palyginus

Taip, žinau.. galbut ir norėčiau labiau prisidėt, bet bijau pavesti - kaip minėjau sklandžiai kalbėti nemoku, kompiuterį turiu tik darbe, o tai reiškia, kad galėčiau tik darbo dienom po darbo.. ir tai tik 4dienį ir 5dienį, o savaitgaliais dažniausia naudojuos telefonu, beto nei transliuot, nei įrašinėt nemoku.

Cit is Pilgrim:
"Keliaujantis žmogau  o MR archyvuose galima nuostabių dalykų surasti" - nesupratau uzuominos.. Man rodos mr archyvai atviri visiems norintiems. Ir ko tureciau ten ieskoti?

Pilgrim

Kažkada susirašinėjau ko reikėtų MR paprašyti, bet paskui užmečiau  :( tą dalyką.
Ar jau yra visi archyvai susisteminti. Jei taip tuomet pasistengčiau prisiminti.

Temai apie Dievo įvaizdžius parengčiau pristatymą forume, diskusijos planą ir parinkčiau
medžiagą diskusijai. Transliuoti kol kas šį kartą sakyčiau ne, bet kitiems kartams o kodėl gi ne  :-\
Kol kas šį mėnesį man lieka tinkami pirmadieniai bet kuriuo laiku ir antradieniai iki vakaro.

Varlė keliauninkė

Gerai, suzinosiu nuo kuriu metu yra sutvarkyti archyvai.

Diak. Tomas M.

Ir žinai, "užmesk" jiems idėją, kad reikia sužymėti laidas žymomis (tags), nes dabar paieška jų svetainėje yra bevertė, ten randi laidos pavadinimą, o tų laidų šimtas, o kas svečiai buvo, kokia laidos tema ir pan. nerasta...

Ir dar jie galėtų padaryti archyvą, prieinamą per FTP, kaip pas rusų pravoslavus, tuomet labai patogu daug laidų nusikrauti ;)

Augucka

Tomai, gal reiktų jiems Į MR tiesiogiai parašyti savo pastebėjimus ir pageidavimus, nes panašiai ir aš galvojau, kad pas juos ten tų laidų archyvas neaišku nei kokia laidos tema buvo, nei kas dalyvavo ir pan. Aš net esu užrašų knygelę užsivedus, kur rašydavausi laidos datą ir laidos pavadinimą, laidos temą, nagrinėtus klausimus bei kitas pastabas apie klausytą laidą. Tikrai sudėtinga ten pas juos.  :no-no:

Man dar šiandien gimė tokia idėja, tik nežinau ar jums ji patiks. Kadangi čia su jūsų šita tiesiogine laida nelabai kas gaunasi, vieniems laikas netinka, kitiems techninės galimybės neleidžia ir t.t. tai pamaniau, kad būtų galima sukurti "Audio forumą".

Kadangi mes, ko gero, vis turime išmaniuosius telefonus (tikiuosi), ir turime galimybę įrašinėti savo balsą, tai manau galėtume tai panaudoti sukuriant audio forumą.
Tarkime paskelbiame savaitės temą, ir kiekvienas kas nori ir gali, įrašo savo pamąstymus ta tema iki 10-15 min trukmės, poto įkeliam tą audio įrašą tarkime kad ir į www.box.net ar www.dropbox.com ar kur kitur ir pasidaliname savo nuorodą į įrašą čia forume. Kiekvienas galės perklausyti, kas ką mano pasirinkta tema. Būtų žymiai paprasčiau. O temos archyvavimui, galima surinkti visų dalyvių audio įrašus ir sudėti į vieną "gabalą".

Ką apie tai manome?  :-\

Pilgrim

Marijos radijas laikosi savanorystės dėka, daugumai idėjų įgyvendinti tiesiog trūksta žmonių.
Daug galime turėti idėjų, tačiau jų įgyvendinimui reikia rankų ir laiko. Tai va, tokia padėtis.

Augucka

Prasta nuotaika, Pilgrim?  :-\

Aš pasiūliau paprastesnę išeitį kaip galima įtraukti visus į audio diskusiją. Ar reikia daug rankų paimti savo telefoną ir įrašyti? O ir laiką galima prisiderinti kada patiems patogiau. Bet kad jums jau nėra noro...

Diak. Tomas M.

Tiesiog audio tvarkymas, skelbimas ir pan. prideda papildomų dalykų... kažkaip kai vyksta pokalbis, tai viskas vienu metu ir daugiau dinamikos, o skaityti monologus tai patogiau raštu, be to, kaip pati matei, prasideda nesuderinamumai - vieno kompai gali audio atsidaryti, kiti negali... bet tu gali parodyti gražų pavyzdį ir pradėti dėti savo audio į savo dienoraštį per kokį soundcloud ar pan. ir pamatysime, kaip kiti reaguos, gal pasiteisins ;)