• Welcome to TavoRankose.org - katalikiškas diskusijų forumas. Please login or sign up.

gruodžio 04, 2024, 22:46:10

Naujienos:

Kokie šaunūs yra ištikimi VIEŠPATIES žmonės!
Būti su jais man didžiausias malonumas. Ps 15 (16) - 3

Menas kaip evangelizavimo priemonė dvasininkų rankose - TAIP ar NE?

Pradėjo Silvija, kovo 21, 2014, 06:18:12

0 Nariai ir 2 Svečiai peržiūrinėja šią temą.

kukulis

Tikiuosi tas renginys nėra priskirtinas prie juodųjų skylių? :D

Pilgrim

Silvija, nepriskirk ko nepasakiau  ;)
atliepiau į -
CitataKam kunigai, teologai mokosi n metų, džiūsta prie knygų, jei nesugeba perteikti esmės
ir mano mintis ta, kad yra santykis, o ne vienpusis ryšys, abi pusės atsakingos, abi pusės turi būti atviros perteikiamai esmei. Ir citata kalbėjo apie antrą, klausančią arba priimančiojo pusę.

Silvija

Atsiprašau, galvojau, kad kalbame apskritai apie dvasininkus, taip pat ir vienuolius, kurie teoriškai turėtų barstyti vien tik Dievo sėklas, nes tam gavo pašaukimo malonę. Išeitų, kad jei visi pašauktieji būtų teisūs, mes turėtume pasitikėti tuo, ką jie daro 100 procentų  :-\

Silvija

Citata iš: Varlė keliauninkė  vasario 18, 2015, 07:09:56
Baltoje yra visos spalvos ir atspalviai, o juodoje - nieko nėra - skylė..

Net paguglinau :) gal turėjai omeny šviesą? Šviesoje yra visos spalvos ir atspalviai...

http://www.fructusartis.lt/contents/coid,3265/SPALVA-IR-KOLORITAS

Gražiai "žaidžia" mokslas apie spalvas su mūsų gvildenamom temomis :)

CitataNeapdairus jos (spalvos) panaudojimas gali smarkiai pakenkti kompozicijai.

Pilgrim

Citataapie dvasininkus, taip pat ir vienuolius, kurie teoriškai turėtų barstyti vien tik Dievo sėklas, nes tam gavo pašaukimo malonę
teoriškai visi pakrikštytieji turi barstyti ... eikite ir padarykite mano mokiniais visų tautų žmones

kukulis

Atsiminkim, kad šiandien Pelenų trečiadienis - didelio pasninko diena.

O taip pat siūlau nieko galutinai nenuteisti :) . Visur yra savų blogybių, bet palikime jų nagrinėjimą bent jau kitam laikui :)

Silvija

Šiandien net į Mišias nepateksiu :( , o pasninkauju oro uoste, nes 7 val. reik laukt nuo skrydžio iki skrydžio, tai va ir tauškiu...

Neteisiu aš tų sesučių, bandau suprasti reiškinius. Kodėl mes, lietuviai, neišnaudojam savo potencialo, mums vis užsieniečių reik, žmonių iš visai kitos kultūros, kito temperamento. Žinoma, turim priimti kitokį žmogų, mylėti jį, bet kodėl mes nemokame džiaugtis Dievu lietuviškai? Nenoriu ir renginio organizatorių kritikuoti, žmonės dirbo kaip išmanė, bet tikiuosi jiems ši kritika naudinga  O:-) O ganytojai tai aišku visko neprafiltruos, telaimina juos Dievas!

Atvirai sakant, nemanau, kad mums išvis reikia Valentino dienos kaip šventės.

kukulis

Dėl savų tai tikrai labai sutinku su tavim Silvija :)
Dėl pačios Valentino dienos, tai čia juk neprivaloma šventė, (šiemet aš nebuvau  :ashamed: ) kas nori tas eina :D .

Varlė keliauninkė

CitataNet paguglinau :) gal turėjai omeny šviesą?
aš paguglinau irgi, bet va čia http://www.technologijos.lt/n/mokslas/fizika/S-26778/straipsnis/Kas-yra-spalva??l=2&p=1 fizika šiek tiek įdomiau nei "menas".

Padariau įdomią išvadą - šviesa yra tai kas iš tiesų egzistuoja, o spalva - kaip mes per regą ją jaučiame ir suvokiame. Tai kaip šviesa atsispindi nuo daiktų. Jei ne ji, tai ir spalvų nebūtų, būtų juoda skylė (ta pati) :-)

ps
na, iš čia ir kokia teologinė mintis gali galėtų gautis.. ar ne, Pilgrim?

Pilgrim

Diskutuojame apie s. Anos liudijimą Valentino dienoje Kitaip 2015
tai tiems kas nematė

https://www.youtube.com/watch?v=UCUmBgoOhqE

P. S. mintis sakai  :-\ mintis  :-\ jų gali būti daug ...
kaip šviesa atspindėdama nuo daiktų mums sužaižaruoja įvairiomis spalvomis,
taip ir Dievo meilė atspindėdama mūsų gyvenimų įvykiuose sužaižaruoja įvairiais atspalviais  :-\

Silvija

Yra žmonių, kurie sugeba su lengvu humoru išreikšti savo mintis nieko nepapiktinant. Man mokytis ir mokytis  :ashamed:

Ir aklam aišku, kad Valentino diena visai nevykusi. Tie, kas ja patikėjo ir bandė tą dieną apkabinti mylimą žmogų, man pritars. Apkabini, prisilieti prie gerojo veido, bandai prisiliesti prie drėgnų lūpų, ir pajunti ant jų kažką prišalusį. Siaubas...

Išrasta Italijoje, Valentino diena ir skirta šiltųjų kraštų gyventojams. Kraštų, kur pavasaris prasideda vasarį. Kur jis kasmet būna tikslus ir kasmet būna toks pat. Kur tą dieną besibučiuodamas nebijai, jog sušalusiu snargliu gali subraižyti odą.

O pas mus iki paties greičiausio pavasario tada dar – devynios girios ir devynios jūros. O kokios širdutės be pavasario? Todėl kai kurie gastronomai įsigudrino širdutes pardavinėti daržovių skyriuose. Ten taip gardžiai kvepia salotų ir kopūstų žaluma, ridikėlių raudonumas ir bulvių žemė.

Bet kaip vulgaru – pavasaris daržovių skyriuje. Apie žodį iš raidės ,,m" geriau nė nereikia. Apsiverksiu.

http://www.bernardinai.lt/straipsnis/2015-03-07-kovo-astunta-kovo-astuntoji/6208

Giedrė

Manau, kad pati šv. Valentino dienos idėja yra visai gera. Nes jaunimas ją švenčia, tad reikia krikščioniškos alternatyvos, tačiau dėl importinių lektorių griežtesnės atrankos ir preferencijų suteikimo patiems lietuviams - visiškai sutinku su Silvija.

Sigitas

Kas dėl meno, kaip evangelizavimo priemonės, tai žmonės, tą darantys, visad susilauks kritikos ir tai yra gerai.
Taigi, gerai daro tie, kurie evangelizuoja menu, t.y. dainuodami, grodami, šokdami, tapydami, rašydami ar skaptuodami medį, lipdydami molį ir kitokiais saviraiškos būdais.
Evangelizuoti menu visgi yra lengviau, nei gyvenimu. Ir šaunuoliai visi, kurie stengiasi, evangelizuoja kaip išmano. Kas dėl to reikalo - ar tiko ar netiko, tai turime tokius apaštalo Pauliaus žodžius: ,,skelbk žodį, veik laiku ir nelaiku" (2Tim.4,2a).

Pamanykite, kiek drąsos reikėjo tai apkalbamąjai sesei, kad ten šitaip šokti. Mes bijome, niekiname Dievo dovanas neveikdami ir dar kritikuodami brolį ar sesę Kristuje Jėzuje, suprask jos ten pasirodymas ne vietoje ir ne laiku... o ką pats padarei?

Taigi, žiūrėkime išsiritinti rąstą iš savo akies, o jau tada tik broliui ar sesei tikėjimu Kristų Jėzų sakykim apie krislelį pastebėtą!  ;)