• Welcome to TavoRankose.org - katalikiškas diskusijų forumas. Please login or sign up.

lapkričio 23, 2024, 13:19:01

Naujienos:

Kokie šaunūs yra ištikimi VIEŠPATIES žmonės!
Būti su jais man didžiausias malonumas. Ps 15 (16) - 3

Krikščionybei priešingos kultūros apraiškos

Pradėjo Pilgrim, gegužės 12, 2014, 14:04:37

0 Nariai ir 5 Svečiai peržiūrinėja šią temą.

Pilgrim

Galbūt patys žiūrėjote Eurovizija 2014
jei ne patys, bet gal auganti karta žiūrėjo
yra momentai, kuriuos privalome žinoti

https://www.youtube.com/watch?v=UBx6CmJFJB8

arabele

Nežiūrėjau bet jei būčiau žiūrėjus įtariu nebūčiau viso to pamačius :-\

sparnai

Man po to youtube klipuko visa nakti baubai sapnavos. Nezinau kas blogiau  :swoon:

kukulis

Na, visų pirma, tai visa šiuolaikinė muzika persunkta pasaulio kunigaikščio įtakos. Juk net lnk anonsuose ta mergina su tais dviem pirštais vis praveda palei akis. Manau tai jau tapo pop kultūros dalimi, ir nebūtinai reiktų sieti su priklausomybe masonams ar pasaulio kunigaikščio garbinimu.

Antra: kas ieško tas randa.

Trečia. Panašumas į Jėzų. Čia labai įdomus niuansas, nes visose bažnyčiose Jėzaus statula labai jau moteriškų formų, tik su vyriška galva ... nors ir tai tik tiek kad su barzda, o visi bruožai moteriški ... ;)
Išskyrus be abejo nukryžuiotąjį.

Tai čia toks akemenėlis ir į katalikų menininkų daržą. Patys kalti, kad daromo moteriškas Jėzaus statulas, kad net kažkoks į moterį panašus vyras su barzda automatiškai mums asocijuojasi su Jėzumi.

Juk Jėzus buvo dailidė. T.y. dirbo fizinį darbą. Ar jūs manot kad žmogus, dirbantis fizinį darbą nors kiek būtų panašus į tai, kas pas mus vaizduojama bažnyčiose? :D

Žodžiu ... esame verti savo laikmečio ir jo pop muzikos ... Todėl gal geriau ieškokim ne velnio, bet Dievo pėdsakų žemėje, a?  :-\ ;)

Augustas

Citata iš: Pilgrim  gegužės 12, 2014, 14:04:37
Galbūt patys žiūrėjote Eurovizija 2014
jei ne patys, bet gal auganti karta žiūrėjo
yra momentai, kuriuos privalome žinoti

https://www.youtube.com/watch?v=UBx6CmJFJB8

Pilgrim'e, Tamsta čia rimtai?  :o O jeigu aš nebūčiau žinojęs, kad ten (t.y., šių metų Eurovizijoje) buvo keletas (ar keliolika) Iliuminatų sektos naudojamų simbolių, kas pasikeistų?   :-\  :)

P.S. Mano kuklia nuomone, šią temą reiktų prijungti prie mūsų Kukulio sukurtos "Juokų" temos:

http://tavorankose.org/forumas/index.php/topic,729.0.html

kukulis

Ai ...
nu tai aišku 3,14derai yra piktojo įtakoje ir jo pasekėjai.

Bet nesijauskime labai geresni už juos nes mes visi esame "apžavėti"

Augustas

Citata iš: kukulis  gegužės 15, 2014, 03:08:07
Ai ...
nu tai aišku 3,14derai yra piktojo įtakoje ir jo pasekėjai.

Bet nesijauskime labai geresni už juos nes mes visi esame "apžavėti"

... O tai reiškia, ir nuodėmingi. Ir išvis, jei ne Jėzus Kristus, mes dabar būtumėm kartu su jais ir giedotume tą pačią giesmelę, kaip ir jie.

P.S. Pilgrim'e, sorry. Bet prašau, labai rimtai prašau paaiškinti, ką Tamsta tom nuorodom norėjai pasakyti. Kad jie eina velniop? Tai mes ir taip puikiai žinom, pvz., iš apaštalo Pauliaus laiškų. Kad jie vykdo "slaptą" agitpropą per Euroviziją, ir mes turim "slaptam" agitpropui kaip nors pasipriešinti? Tai mes irgi puikiai žinom. Beveik visas popmuzikos reiškinys yra seksualinės revoliucijos, hedonizmo bei konsumerizmo (vartotojiškumo) šauklys ir visada toks buvo. Tad klausimas, ką Tamsta, Pilgrim'e, norėjai pasakyti tuom savo nuorodom, lieka atviras. Ir tikiuosi sulaukti atsakymo.

kukulis

Nu ko tu, Augustai, prie jo kabinėjies. Tiesiog norėjo žmogus pasidalinti ir tiek :)

nf

Citata iš: Augustas  gegužės 15, 2014, 14:35:23
Tad klausimas, ką Tamsta, Pilgrim'e, norėjai pasakyti tuom savo nuorodom, lieka atviras. Ir tikiuosi sulaukti atsakymo.
Atsiprašau, kad kišu savo "trigrašį", bet kiek iš reakcijos supratau tai esi įsitikinęs, kad toks "demaskuojantis" video lygus reklamai?

Pilgrim

1. Žmogus negyvena vienas ir negyvena nieko neveikdamas. Žmogaus veikimas apima daug įvairių jo gyvenimo sričių. Jo veikla liečia ne tik tai kas reikalinga jam išgyventi, bet ir šį tą daugiau. Mokslas, menas, religija ir t. t. Susitikdamas su panašiu į save žmogus užmezga santykį, jis bendrauja. Bendraudamas žmogus stengiasi perduoti tai ką jis išgyveno, tai ką patyrė, tai ką sužinojo. Tam, kad būtų suprastas žmogus kuria ištisą universalią simbolių sistemą, kuri tampa priemone išreikšti save ir būti tinkamai suprastas. Plačiąja prasme ši universali simbolių sistema vadinama kultūra. Iš esmės, kultūra apima žmonių veiklą: skirtingos teorijos pateikiančios kultūros apibrėžimus paprastai nurodo į skirtingus tokios veiklos rinkinius. Kultūra yra sudėtinė visuma apimanti žinias, tikėjimus, menus, moralę, teisę, papročius ir pan. Ši simbolių sistema labai giliai persmelkia tiek žmogaus, tiek visos žmonijos gyvenimą. Šie kultūros simboliai kalba apie žmogų, žmogus jais išreiškia save ir parodo koks jis yra. Taigi įvairūs simboliai ateinantys per kultūrą yra ženklai liudijantys apie žmogų, koks jis yra ar siekia būti. Simboliai perduoda žinią.
II VAtikano pastoracinė konstitucija Gaudium et spes kalba apie kultūrą, jos sunkumus ir uždavinius. Kultūroje savo atspindį randa įvairūs požiūriai, tam tarpe ir priešiški tikėjimui.
2. Žmogus apdovanotas nuostabia laisvės dovana. Tačiau tai užkrauna užduotį - pasirinkti ... Žmogus gyvena nuolatinėje pasirinkimų grandinėje. Kiekviena gyvenimo akimirka iš esmės yra - pasirinkimo akimirka. Kiekvieną kartą ji išgyvenama iš naujo. Kartais pasirinkimas būna savarankiškas, kartais tai būna padaryta prievarta, veikiant išorinėms jėgoms ... Kartais jis daromas esant suvaržytai valiai ... o kartais tai daroma nesąmoningai ... arba daroma neatsakingai, be pastangų, tiesiog kaip visi ... Šis pasirinkimas išreiškiamas įvairiais būdais: žodžiais, darbais, veiksmais ... Religinio simbolio turėjimas taip pat yra pasirinkimo išraiška. Kultūra ir jos simboliai taip pat yra viena iš pasirinkimo išraiškos priemonių. Kartais pasirinkimas daromas pvz. gestais ... tačiau dažnokai nežinant ką tai reiškia ... tarkim masiniame susirinkime visi taip daro ir žmogus pagautas minios euforijos kartoja ką visi daro ... jis demonstruoja savo pasirinkimą visai nieko nesuprasdamas ... ir tai veikia, netgi nesąmoningai atlikti veiksmai gestai veikia, nes ...
3. Žmogus ... kas yra žmogus ? Tiesiog jį prilyginam dvikojei beždžionei ... tačiau žmogus nėra kengūra, kuriai atsibodo šokinėti ir todėl pradėjo vaikščioti ... Žmogus nėra gyvūnas, tai visiškai kitoks kūrinys. Kūnas ir siela ... Štai siela ir atsiduria kažkur paribyje. LAbai gerai žinom kokiu greičiu galim bėgti, kiek metrų nušokti ... kad bijom ugnies, galim paskęsti ... tą žinom ... o kokiomis savybėmis pasižymi siela ? kokie yra jos pavojai ? Kodėl dvasios tėvų pasakymai per vieną ausį įeina ir neužsilieka, o išskuba per kitą ?
4. Mūsų religinis gyvenimas persunktas simbolių. Tikėjimas ir kultūra peraudžia vienas kitą. Kultūra taip pat paliečia mūsų liturginį gyvenimą Šv. Mišios, sakramentų šventimas, įvairios pamaldumo formos. Tai juk išreiškiame kultūros, įvairiausių simbolių pagalba ... tačiau egzistuoja ne tik dieviškoji liturgija ... dažnas tam tikrų atlikėjų koncertas yra maginis, okultinis ritualas. Tokių atlikėjų tik daugėja. Tokio kūrinio paprastas žiūrėjimas jau paliečia žmogų.
5. Tam kad pasirinktume teisingai reikalinga Šv, Dvasios pagalba, Jos dėka mums duodamas pažinimas. To mums reikia ieškoti. Klaidingi pasirinkimai palieka pėdsakus mūsų sielose. Nepamirškime šito. Pažinkime mus supantį pasaulį, pažinkime kultūrą, bet pažinkime Šv. Dvasios šviesoje.

Priešiškas veikimas yra stiprus. Tą reikia suvokti, žinoti ir ... Paprastai piktą urzgiantį žvėrį mes apeiname per atstumą ... Atstumas čia reikalingas.
Didokas vaizdinės medžiagos kiekis, bet ...
Kun. Arnoldas Valkauskas "Kaip apsisaugoti nuo dvasinio smurto"

http://www.youtube.com/watch?v=gG3isuowj4s

http://www.youtube.com/watch?v=lgiSKrNmuMQ&list=PLE06B258D17A0B0D1

Silvija

Kadangi mūsų forume dėl temų gausos ima kartotis pavadinimai, temą "Atsargiai muzika" su Pilgrim nutarėme pervadinti į... žiūrėkite aukščiau :)

Augustas

Citata iš: Silvija  gegužės 16, 2014, 11:09:02
Kadangi mūsų forume dėl temų gausos ima kartotis pavadinimai, temą "Atsargiai muzika" su Pilgrim nutarėme pervadinti į... žiūrėkite aukščiau :)

Pervardinti temą - tai gera mintis, Silvija.  :thumbup: Manau, kad dabartinis pavadinimas yra daug tikslesnis už anksčiau buvusį.

Citata iš: naujokasf  gegužės 15, 2014, 16:51:05
Tad klausimas, ką Tamsta, Pilgrim'e, norėjai pasakyti tuom savo nuorodom, lieka atviras. Ir tikiuosi sulaukti atsakymo.
Atsiprašau, kad kišu savo "trigrašį", bet kiek iš reakcijos supratau tai esi įsitikinęs, kad toks "demaskuojantis" video lygus reklamai?

Iš esmės taip, aš būčiau linkęs manyti, kad tai savotiška reklama, nes Pilgrim'o pirmas post'as buvo be platesnio paaiškinimo. Bet aš taip pat žinau, kad Pilgrim'as yra rimtas ir protingas katalikas, kuris tikrai tokių naivių veiksmų vargiai imtųsi. Todėl pagalvojau, kad Pilgrim'as tikriausiai norėjo pajuokauti ir per skubėjimą ar išsiblaškymą paprasčiausiai supainiojo temas, ir pasiūliau šią temą sujungti su Kukulio sukurta "Juokų" tema.

Tačiau iš paskesnių post'ų supratau, kad Pilgrim'as rašo rimtai. Todėl norėčiau jo pažiūras į tam tikrus kultūros reiškinius truputį pakritikuoti, nes tai, ką jisai dėsto, pvz.,  savo paaiškinimo (žiūr. citatą žemiau) ketvirtame punkte, man atrodo klaidinga. Su visais kitais Pilgrim'o išdėstytais punktais, išskyrus ketvirtąjį, aš sutinku. :thumbup: Tad kritikuoju tik tą vieną ketvirtąjį punktą.

Citata iš: Pilgrim  gegužės 15, 2014, 19:20:07
...
4. Mūsų religinis gyvenimas persunktas simbolių. Tikėjimas ir kultūra peraudžia vienas kitą. Kultūra taip pat paliečia mūsų liturginį gyvenimą Šv. Mišios, sakramentų šventimas, įvairios pamaldumo formos. Tai juk išreiškiame kultūros, įvairiausių simbolių pagalba ... tačiau egzistuoja ne tik dieviškoji liturgija ... dažnas tam tikrų atlikėjų koncertas yra maginis, okultinis ritualas. Tokių atlikėjų tik daugėja. Tokio kūrinio paprastas žiūrėjimas jau paliečia žmogų.
...

Pradėsiu nuo pavyzdžio. Įsivaizduokime tokią situaciją: atvyksta žmogus į svetimą šalį ir nemoka tos šalies gyventojų kalbos, nesupranta, ką reiškia vienas ar kitas simbolis ant parduotuvės durų, nežino bendravimo įpročių, papročių ir pan. Beveik retorinis klausimas Pilgrim'ui: ar žmogui, nežinančiam, ką reiškia vienas ar kitas simbolis (pvz., skriestuvas), pastarasis gali kažkaip (gerai arba blogai) paveikti tą žmogų.
Iš kitos pusės žiūrint, pats Kristus sakė: "Žmogų suteršia vien tai, kas iš jo išeina." (Mk 7,20) Ką tai reiškia?
Žinoma, bendras psichologinis klimatas, kuris tvyro konkrečioje įstaigoje, bendruomenėje ar šiaip susibūrime (pvz., koncerte), žmogų tikrai veikia - daro tam tikrą įtaką jo psichoemocinei būklei. Tačiau tai nereiškia, kad kažkur dingsta žmogaus asmeninė laisvė ir atsakomybė už savo mintis ir jausmus, nekalbant jau apie atliekamus veiksmus.

Augustas

Citata iš: naujokasf  gegužės 15, 2014, 16:51:05

Dar papildysiu savo mintis dėl reklamos, kurią padarė mūsų Pilgrim'as.
Mano nuomone, Pilgrim'as be šių simbolių reklamavimo, padarė reklamą (be abejo, pats to nenorėdamas) dar blogesniam dalykui nei Iliuminatai ir jų vartojami simboliai - maginiam mąstymui. Kur tas Pilgrim'o maginis mąstymas, paklausite.
O gi va čia:
Citata... dažnas tam tikrų atlikėjų koncertas yra maginis, okultinis ritualas. Tokių atlikėjų tik daugėja. Tokio kūrinio paprastas žiūrėjimas jau paliečia žmogų.

Ar paliečia meno kūrinio, šiuo atveju, koncerto paprastas žiūrėjimas žmogų? Be abejo, paliečia. Bet paliečia ne pats maginis-okultinis ritualas, o agitprop'as už maginį mąstymą, kuris yra tokiame koncerte-rituale. Ir tai paliečia tik tokiu atveju, jei žmogus patikliai priima tą koncerte vykstantį agitprop'ą už gryną pinigą ir pats pradeda elgtis taip, kaip propaguojama tame koncerte-rituale. Daugiau jokio poveikio žmogui nėra ir negali būti, išskyrus tą, kurį jis pats sau pasidaro.

P.S. Žodžiu, aš čia įžiūriu reikalą melstis už mūsų Pilgrim'ą užtarimo malda, kad mūsų Pilgrim'as, Dievui padedant, išsivaduotų iš maginio mąstymo pinklių, į kurias įkliuvo.

Varlė keliauninkė

Man atrodo, Augustai, tu dar karta perskaityk Pilgrim posta. Letai, atidziai. Ir saviski taip pat.

Viename straipsnyje perskaiciau toki posaki, kad "velnias yra detalese". Tai, kas gali pasirodyti kaip nereiksminga smulkmena, yra tas nuodu laselis ilasintas i tyro vandens stikline. Siandien vienas lasas, rytoj - du, juk akivaizdu, kad ta doze nuolatos didinama, o musu "organizmas" tokiu budu yra pratinamas nereaguoti. Cia toks medicininis pavyzdys, bet nebukim naivus, tas pats galioja visose visuomeninio ir kulturinio, net ir religinio gyvenimo srytyse.

Pilgrim

CitataBet paliečia ne pats maginis-okultinis ritualas
Būtent pats ritualas daro tiesioginį poveikį. Būtent simbolis, gestas ar veiksmas netgi atliktas nesąmoningai, netgi nežinant jo reikšmės daro tiesioginį poveikį žmogui. Tačiau turėkime mintyse, kad tai yra maginiai, okultiniai ir kitokie panašūs ženklai, veiksmai, ritualai. Tokia yra tikrovė.
Maginis mąstymas. Tai tarsi santykis aš tau, tu man. Aš atlikau veiksmą ir gaunu atlygį. Maginis mąstymas kalba padaryk tai ir gausi tai. Katalikai sugeba savo tikėjimą taip pat paversti magija. Bažnyčioje pasirodau kartą metuose, tačiau nuėjęs pas kunigą užperku šv. Mišias, labai geras žodis užperku. Sumoku 100 litų ir manau, kad gausiu išganymą. Dievo nėra, yra tik aš Tau va šitai, o Tu man, dabar va šitai ... bet kas tas Tu ... ai kažkas, kodėl ... visi taip daro ... kodėl krikštini vaiką ... ai ramesnis augs, gal sveikesnis ... ne todėl, kad taps krikščioniu, va čia ir yra maginis mąstymas.
Augustai, apie šiuos reiškinius kalbu retai, nes taip mane mokė ... žvėris yra ant grandinės ir nėra ko prie jo artintis. O savo mokytojais pasitikiu, kad nekiltų neaiškumų, tai kun. dr. Arnoldas Valkauskas ir kun. dr. Benoît Domergue.

P.S. o ten ... Eurovizijoje daug negerų dalykų, kurie daug pasako, o niekur nereikia siųsti, o priešingai daug melstis, kad ir juos ir mus pasiektų Dievo gailestingumas.
Pamąstymams:
Kun. Davidas Barnes. Satanistų akibrokštas priverčia susimąstyti, ar patys nesielgiame šventvagiškai
http://www.bernardinai.lt/straipsnis/2014-05-16-kun-davidas-barnes-satanistu-akibrokstas-privercia-susimastyti-ar-patys-nesielgiame-sventvagiskai/117722
Carlo Climati - italų žurnalistas, rašytojas, universiteto dėstytojas, tyrinėjantis satanizmo reiškinį jaunimo tarpe, atsako į kelis klausimus apie tai, kas traukia jaunus žmones prie tamsos kultūros, koks galimas išsilaisvinimo kelias. Šis pokalbis gali būti aktualus ir grupės Harvardo universiteto studentų ,,juodųjų mišių" iniciatyvos kontekste, ieškant atsakymo, kas paskatina tokius reiškinius.
http://www.bernardinai.lt/straipsnis/2014-05-16-carlo-climati-apie-jaunimo-satanizmo-fenomena/117725

Augustas

Citata iš: Pilgrim  gegužės 17, 2014, 19:10:23
CitataBet paliečia ne pats maginis-okultinis ritualas
Būtent pats ritualas daro tiesioginį poveikį. Būtent simbolis, gestas ar veiksmas netgi atliktas nesąmoningai, netgi nežinant jo reikšmės daro tiesioginį poveikį žmogui. Tačiau turėkime mintyse, kad tai yra maginiai, okultiniai ir kitokie panašūs ženklai, veiksmai, ritualai. Tokia yra tikrovė.

O va ir ne.  :P Tiesioginį poveikį asmeniui daro ne pats gestas, ženklas ar veiksmas, bet tai, kaip tas asmuo tą gestą, ženklą ar veiksmą interpretuoja. Ir taip. Čia aš sutinku, kad kai kurie muzikantai nori, kad publika, kuri atėjo jų pasižiūrėti ir pasiklausyti, priimtų jų (t.y. tų muzikantų) siūlomas gesto, ženklo ar veiksmo interpretacijas. Tie muzikantai sąmoningai to siekia, vykdo agitprop'ą už tai, kad jų atėjusi paklausyti publika priimtų tas jų siūlomas interpretacijas, daro socialinį-kultūrinį spaudimą savo publikai, atitinkamai paruošdami sceną, kurdami atitinkamą bendrą psichologinį klimatą salėje ir pan. Bet netgi čia išlieka asmens laisvė priimti muzikantų siūlomas interpretacijas ar jų nepriimti siūlomų interpretacijų, nepaisant muzikantų vykdomo socialinio-kultūrinio spaudimo. Sutinku, atsispirti socialiniam-kultūriniam spaudimui būna sunku ir sudėtinga, todėl reikia atidžiai rinktis mėgstamus muzikantus ir muzikos grupes, kad jų kuriama ir atliekama muzika atitiktų krikščioniškas vertybes ar bent jau nei tiesiogiai, nei netiesiogiai su tom vertybėm nesikirstų. Elgiantis kitaip, atsiranda labai didelė rizika anksčiau ar vėliau priimti muzikantų siūlomas vertybes, kurios gali būti nekrikščioniškos ar net iš viso antikrikščioniškos bei antikultūriškos. :(

CitataMaginis mąstymas. Tai tarsi santykis aš tau, tu man. Aš atlikau veiksmą ir gaunu atlygį. Maginis mąstymas kalba padaryk tai ir gausi tai. Katalikai sugeba savo tikėjimą taip pat paversti magija. Bažnyčioje pasirodau kartą metuose, tačiau nuėjęs pas kunigą užperku šv. Mišias, labai geras žodis užperku. Sumoku 100 litų ir manau, kad gausiu išganymą. Dievo nėra, yra tik aš Tau va šitai, o Tu man, dabar va šitai ... bet kas tas Tu ... ai kažkas, kodėl ... visi taip daro ... kodėl krikštini vaiką ... ai ramesnis augs, gal sveikesnis ... ne todėl, kad taps krikščioniu, va čia ir yra maginis mąstymas.

Labai gerai pastebėjai, Pilgrim'e.  :thumbup: O dabar palygink savo šį pasisakymą su šiuo (žiūr. citatą žemiau) ar su tuo mano kritikuojamu ketvirtuoju punktu:
CitataBūtent pats ritualas daro tiesioginį poveikį.

Kuo panašūs abu tie Tavo pasisakymai ir kuo skiriasi nuo Tavo apibūdinto maginio mąstymo? :)

CitataAugustai, apie šiuos reiškinius kalbu retai, nes taip mane mokė ... žvėris yra ant grandinės ir nėra ko prie jo artintis. O savo mokytojais pasitikiu, kad nekiltų neaiškumų, tai kun. dr. Arnoldas Valkauskas ir kun. dr. Benoît Domergue.

Arba Tamsta, Pilgrim'e, blogai supratai kun.dr. A.Valkauską, arba aš blogai supratau kun.dr. A.Valkauską. Aš linkęs manyti, kad Tamsta blogai jį suprato.

P.S.
CitataP.S. o ten ... Eurovizijoje daug negerų dalykų, kurie daug pasako, o niekur nereikia siųsti, o priešingai daug melstis, kad ir juos ir mus pasiektų Dievo gailestingumas.
Pamąstymams:
Kun. Davidas Barnes. Satanistų akibrokštas priverčia susimąstyti, ar patys nesielgiame šventvagiškai
http://www.bernardinai.lt/straipsnis/2014-05-16-kun-davidas-barnes-satanistu-akibrokstas-privercia-susimastyti-ar-patys-nesielgiame-sventvagiskai/117722
Carlo Climati - italų žurnalistas, rašytojas, universiteto dėstytojas, tyrinėjantis satanizmo reiškinį jaunimo tarpe, atsako į kelis klausimus apie tai, kas traukia jaunus žmones prie tamsos kultūros, koks galimas išsilaisvinimo kelias. Šis pokalbis gali būti aktualus ir grupės Harvardo universiteto studentų ,,juodųjų mišių" iniciatyvos kontekste, ieškant atsakymo, kas paskatina tokius reiškinius.
http://www.bernardinai.lt/straipsnis/2014-05-16-carlo-climati-apie-jaunimo-satanizmo-fenomena/117725

Na, aš apskritai manau, kad tokius antikrikščioniškus ir antikultūrinius reiškinius skatina paaugliškas jaunų studentų noras išsiveržti iš tėvų įtakos, be abejo, dar pastiprinamas ir paties Šėtono pagundomis.  :-\ 
O dėl Eurovizijos aš pasisakiau jau aukščiau: pop ir roko kultūra (ar bent jau didžioji jos dalis) visada buvo už seksualinę revoliuciją, hedonizmą ir konsumerizmą (vartotojiškumą). Tad aš nesistebiu tuo, man ten nėra nieko naujo.

Sigitas

Perskaičiau ir tikrai pritariu brolio Kristuje Jėzuje Piligrimo pasisakymams. Viską jis ten teisingai parašė.  :thumbup:
Brolis Kristuje Jėzuje Augustas mano kitaip, ir ačiū Dievui, kad mano kitaip ir kad diskusija vyksta.  :thumbup:
Mano nuomonė sutampa su brolio Kristuje Jėzuje Piligrimo, papildomai nieko pasakyt neturiu, noriu padėkoti už pirmame pasisakyme esantį videoklipą apie masonų simboliką, naudojamą Eurovizijos konkurse.
Iš tiesų tai yra labai rimti dalykai ir gerai, kad pakeitėte temos pavadinimą.  :thumbup:
Ačiū Dievui už budinčius brolius Kristuje Jėzuje ir už tai, kad jie nebijo parodyti tiesą tokią, kokia ji yra.
Gyvename paskutiniuosius laikus, nesistebėkime!
Maranata! Ateik Viešpatie Jėzau! Aleliuja ♥ !!! ♥

Silvija

Augustai, tavo dalyvavimas diskusijoje vėl yra, lengvai tariant, provokuojantis. Gal tai ir būtų nieko baisaus, jei vyktų tik diskusijos apimtyje, bet kadangi tu sugalvojai kai ką daugiau, manau, kad antras įspėjimas dėl tokio elgesio tau gali tapti paskutiniu, jei pats neapmąstysi savo elgesio. Siūlau pačiam pagalvoti ar nesi įklimpęs į savo paties žaidimų pinkles.

Augustas

Citata iš: Silvija  gegužės 18, 2014, 13:28:43
Augustai, tavo dalyvavimas diskusijoje vėl yra, lengvai tariant, provokuojantis. Gal tai ir būtų nieko baisaus, jei vyktų tik diskusijos apimtyje, bet kadangi tu sugalvojai kai ką daugiau, manau, kad antras įspėjimas dėl tokio elgesio tau gali tapti paskutiniu, jei pats neapmąstysi savo elgesio. Siūlau pačiam pagalvoti ar nesi įklimpęs į savo paties žaidimų pinkles.

Gaila, kad nėra PM funkcijos, Silvija. Tad atsakau į Tavo priekaištą čia. Aš šiame forume jokių žaidimų nežaidžiu, o nuoširdžiai rašau taip, kaip man atrodo. Jei Tau atrodo, kad aš klystu, tai taip ir parašyk: man atrodo, kad Augustas klysta, rašydamas taip ir taip. Mano kontrargumentai Augusto klaidingam teiginiui yra tokie ir tokie. Ir tik tada aš galėsiu atsakyti į Tavo kontrargumentus, sutikdamas su jais, jei jie man atrodys teisingi, arba nesutikdamas ir pateikdamas savo argumentus, kodėl aš nesutinku su Tavo kontrargumentais. Tik taip vyksta diskusija. Tik taip išsiaiškinsime tiesą, t.y. atskirsime grūdus nuo pelų. Jei nori įsijungti į diskusiją, tai ir įsijunk. Drąsiai parašyk konkrečius kontrargumentus mano teiginiams (nebijok, kad nesi teologė ar religijotyrininkė, rašyk taip, kaip Tau atrodo, kodėl kai kurie mano teiginiai yra klaidingi).  Jei ko nors nesupranti, paprasčiausiai paklausk. O dabar man atrodo, kad Tu nori nutraukti diskusiją, nes ji Tau darosi nesuprantama.

P.S. Man regis, Silvija, galėtum ir labiau manimi pasitikėti, o ne įtarinėti kažkokiom nesąmonėm ir sąmokslais.