• Welcome to TavoRankose.org - katalikiškas diskusijų forumas. Please login or sign up.

lapkričio 23, 2024, 11:27:17

Naujienos:

Kokie šaunūs yra ištikimi VIEŠPATIES žmonės!
Būti su jais man didžiausias malonumas. Ps 15 (16) - 3

Aukų rinkimas šv. Mišių metu. Ar tai netrikdo?

Pradėjo Varlė keliauninkė, birželio 18, 2014, 08:57:09

0 Nariai ir 1 Svečias peržiūrinėja šią temą.

Varlė keliauninkė

Aišku, kas gali geriau žinoti apie mokesčių rinkimą nei Valstybinė Mokesčių Inspekcija :)

VMI

Varlė keliauninkė

Kas ja myles, kai toks darbas - tikrint kiekviena raide ar bruksniuka...? :-)
Bet ka gali zinoti, gal visai puikus zmogus toki bjauru darba dirba ;-)

VMI

Varlėms VMI neaktualu. Kol princas nepabučiuoja. Nuo to ir prasideda visos bėdos. :D Tiek to, nespaminu.   O:-)

Varlė keliauninkė

CitataМы никогда не ходим с церковной кружкой; в притворе мы ставим коробку с надписью: «Дайте — если у вас есть. Возьмите — если у вас нет».
Схиарх. Иоаким (Парр)

"Mes niekada nevaikstom su auku lekstele; prieangyje statome dezute su uzrasu "Duokite - jei turite. Imkite - jei neturite". Stai taip ir turetu buti.

Giedrė

Varlyt, labai graži mintis, bet bijau, kad tokiu atveju Lietuvos bažnyčios liktų be lėšų ...

Varlė keliauninkė

Galbūt ir liktų su mažesnėmis.. ir gal nuo to tik geriau būtų - būtų aiški skaidri situacija, kiek yra krikščionių iš tikrųjų, kiek remiančių vieni kitus..būtų tikra. Nežinau.

vida

Duokite jei turite, imkite jei neturite labai atitiko vieną situaciją. Turguje pavogė piniginę. Neturiu nei cento. Priėjau prie,, bomžo'' ir paprašiau 1 lito, (tai buvo seniai)  tada tiek užteko , kad grįžti namo. Aš pasiteisinau , kad ne kartą esu jam davusi. Be jokių problemų davė ir dėka jo  sėkmingai grįžau namo.
Nežinau kurioje Kauno bažnyčioje įvardintos visos paslaugos pinigine išraiška. Kad žmonės nesimakaluotų, viskas turi būti aišku. :no-no: Ir kasos aparatas yra, kad ką...Bažnyčiai gi atsiskaityti VMI nereikia.  Kunigas rinkdamas aukas dar ir pastabėlių pateikia , kad nežvangintų metaliniais ( suprask popierinis variantas geriau) . Bet Dievas viską mato. Te būna gailestingas mums visiems.

Silvija

Geras pavyzdys su turgumi, Vida  :thumbup:

Bomžam, ištvirkėlėm ir muitininkams lengviau atsiversti...

kukulis

Varlė keliauninkė

kukulis

Diak. Tomas M.

Kad nebūtų diskusija "į vienus vartus", tai turiu paliudyti, kad Kauno Prisikėlimo bažnytėlėje, kai padaviau kiek didesnę auką, kunigas įspėjo: "nenuskriauskite savęs!" :D

Silvija

Taip, man yra tekę matyti, kai kunigai pasiūlo grąžos :)