• Welcome to TavoRankose.org - katalikiškas diskusijų forumas. Please login or sign up.

kovo 15, 2025, 03:10:17

Naujienos:

Kokie šaunūs yra ištikimi VIEŠPATIES žmonės!
Būti su jais man didžiausias malonumas. Ps 15 (16) - 3

Mityba, sveikata šventųjų gyvenimuose

Pradėjo Diak. Tomas M., rugsėjo 20, 2014, 19:56:17

0 Nariai ir 1 Svečias peržiūrinėja šią temą.

Giedrė

Varlė keliauninkė

Angelo ašaros
Pyragas

Pagrindui: 1 stiklinė miltų, 1 a.š. kepimo miltelių, 80 g kambario temperatūros sviesto (naudoju margariną), 2 v.š. cukraus, 1 S dydžio kiaušinio, žiupsnelio druskos.
Sviestą išsukti su cukrum ir druska, po to su kiaušiniu, suberti miltus, kepimo miltelius ir išmaišyti (man gaunasi daugiau miltų). Gautą tešlą rankom išploti kepimo formoje, padaryti kraštus. Pastatyti šaltai.
Varškės masei: 500 g riebios varškės, 0,5 stiklinės cukraus, 3 kiaušinių trynių, 1 v.š. manų kruopų, 1 a.š. vanilės ekstrakto (neturėjau, tai naudojau cinamoną), 100 g riebios grietinės.
Varškę maišyti paeiliui su cukrumi, vanile, kiaušinių tryniais, grietine ir manais. Suversti ant ant atšalusio pagrindo, išlyginti (pats fainiausias darbas). Ir kišti į orkaitę 180 laipsnių. Kepti 35-40 min.
Suflė: 3 kiaušinių baltymų, 4 v.š. cukraus pudros.
Baltymus standžiai išplakti su cukraus pudra (man niekad nepavyksta) ir tolygiai paskirstyti ant kątik iškepusio pyrago ir vėl kišti į orkaitę 10 min. kol sufle paruduos. Būtinai atšaldyti (nevalgyti karšto, šitą aš pamiršau, sorry Silvija, Tomai). Atvėsusį pasirodo dar reikėjo įkišti šaldytuvan..!  :)

Giedre, mano anyta sakė, kad nieko skanesnio nėra valgiusi, kai pirmąkart iškepiau :)

Giedrė

Šaunuolė varlyte, jei jau anyta įvertino, tai tikrai super pyragas. Bandysiu kada kepti. Tik biški gąsdina tas suflė... Ar nesukrenta jis kepant? O kokio skersmens forma turi būti? Ar labai aukšti kraštai formos?

Silvija

Užmiršau pasakyti, kad toje Katalikų pasaulio leidinių nuorodoje yra garso įrašas su kun. Ričardu Doveika, kuris pasirodo dar vidurinėje įgijęs virėjo profesiją :). Verta paklausyti, daug minčių ta pačia valgymo teologijos tema.

Varlė keliauninkė

Giedre, tų kraštų galima ir nedaryti, o darant priklauso nuo tešlos kiekio ir kepimo formos. Žodžiu, kad varškei būtų kaip tik. O formą imu torto 25-30 cm skersmens, nematavau. Dėl suflė, tai nebijok, mėšlungis baisiau  :D (kada nors apie jį papasakosiu), eksperimentuok  ;)

Giedrė

Diak. Tomas M.

Varlė keliauninkė

Tourte su apelsinų uogiene pagal asumpcionistes, nuo 10:20
http://www.lrt.lt/mediateka/irasas/77738/sventadienio_mintys
Išbandyta. Kai viriau apelsinų uogienę visi namai taip kvepėjo..