• Welcome to TavoRankose.org - katalikiškas diskusijų forumas. Please login or sign up.

gegužės 10, 2025, 00:41:50

Naujienos:

Kokie šaunūs yra ištikimi VIEŠPATIES žmonės!
Būti su jais man didžiausias malonumas. Ps 15 (16) - 3

Kiek patikima "populiarioji" žiniasklaida

Pradėjo Donatas, spalio 06, 2014, 16:26:07

0 Nariai ir 1 Svečias peržiūrinėja šią temą.

Donatas

Man irgi užkliuvo bernardinų straipsnis apie  ,,šiurkščią kalbą" ir šaltinis įdomus: "Pagal thetablet.co.uk". Labai primena delfi rašliavą. Buvau  geresnės nuomonės apie bernardinai.lt.

Diak. Tomas M.

Nuotaikai praskaidrinti komentaras iš Facebook'o:

CitataSigitas Tamkevičius: Neskubėkime būti pesimistais. Sinode visi gali kalbėti taip, kaip mąsto, tačiau tikrai nebus priimta blogų siūlymų. Be to Sinodo siūlymai yra tik patarimai popiežiui, kuris paruoš galutinį dokumentą. Kadangi mes priklausome K.Bažnyčiai, todėl turime būti ramūs - Šventoji Dvasia atliks savo darbą.

Belieka pasakyti: duok, Dieve!  [-o<

Silvija

Ilgai teks laukti galutinio dokumento:

CitataSinodas nedarys jokių išvadų. Antrasis raundas įvyks 2015 metų spalį. Po to sprendimus priims nebe Sinodas, o popiežius Pranciškus.

(...)

Kyla grėsmė, kad šio Sinodo atveju pasikartos tai, kas įvyko per pirmąją Vatikano II Susirinkimo fazę: o būtent – atotrūkis tarp realaus Sinodo, vykusio už uždarų durų, ir to, kurį sukūrė žiniasklaida, atsirinkdama tendencingą informaciją, išgautą iš suinteresuotų asmenų.

http://www.bernardinai.lt/straipsnis/2014-09-29-sandro-magister-artejancio-sinodo-baigtis-nenuspejama/122376

Kaip bebūtų, matyt esame Dievo Dvasios vedami į tai, kada teks pasitikėti KB iki galo. Lygiai kaip protėviui Abraomui patikėti viltimi kai nebelieka vilties. Arba mūsų Viešpačiui Jėzui Krstui, kuris buvo atiduotas į žmonių rankas  :-\

Ačiū jums, broliukai, kurie tą viltį stiprinat ir atleiskite man, kad buvau pesimistiškai nusiteikus :ashamed: