• Welcome to TavoRankose.org - katalikiškas diskusijų forumas. Please login or sign up.

lapkričio 23, 2024, 10:30:02

Naujienos:

Kokie šaunūs yra ištikimi VIEŠPATIES žmonės!
Būti su jais man didžiausias malonumas. Ps 15 (16) - 3

„Neleisk mūsų sugundyti“ ar „Nevesk mūsų į pagundą“

Pradėjo Varlė keliauninkė, spalio 11, 2014, 13:38:23

0 Nariai ir 1 Svečias peržiūrinėja šią temą.

Kaštonas

Šilta. Silvija. Šilta.

Apr 2, 17   Kas turi ausis, teklauso, ką Dvasia sako bažnyčioms: 'Nugalėtojui Aš duosiu paslėptos manos ir baltą akmenėlį, o ant akmenėlio bus įrašytas naujas vardas, kurio niekas nežino, tiktai gavėjas' ".

Augustas

Citata iš: Kaštonas  gegužės 28, 2015, 09:14:29
Keista :)

Ir aš visai norėčiau vainiko, drabužio ir akmenėlio.
Bet sako pirmiau reikės daug KENTĖTI...

Tai kentėti ar taip, ar anaip, vis tiek reikės. Tad klausimas čia yra ne tas, ar kentėti, ar nekentėti, o dėl kokio tikslo kentėti - dėl Dievo ar dėl kokio nors kito tikslo, išskyrus Dievą. Prisipažinsiu, sunkus klausimas. Visom prasmėm sunkus. Juk taip norisi pasilengvinti kančią, nekovoti maldoje, nedirbti su savimi, pasiduoti pagundai pasinerti į visokius vartotojiškus malonumus ir pan. Bet tai neišsprendžia problemos, nepalengvina kančios. Tada taip ir lieka maldos kova, atkaklus ir sistemingas darbas su savimi, mokantis atsižadėti, atremti įvairias pagundas, siekiant būti panašiam į Jėzų Kristų, ir taip po truputį darantis vis laisvesniam, vis labiau mylinčiam gyvenimą, Dievą ir žmones. Kodėl? Nes Dievas mane ir tave pamilo pirmas.  :)

Kaštonas

Oho Augustai.

Tikriausiai turiu rašyti tik apie save?!
Nesiekiu būti panašus į Jėzų. Neužsiimu savęs tobulinimu. Savęs išganyti negaliu... Kur matyta, kad puodynė pati save lipdytu (sau taikau).
Taip, maldos laikas ir man yra kova.
Einu į maldą BŪTI, susitikti Gyvajį Aš Esu.
Susitikimai pakelia, jei ką gaunu dovanų norisi dalinti. O jei nesusitinku, pradedu džiūti.

Apie kančią.
Kai griaužiau knygas pastebėjau, kad šventieji labai akcentuoja Jėzaus kančią, o apie savo išvis arba mažai kalba. Kame čia reikalas (ką jie ten gero rado Jo kančioje, prie ko čia istorinis įvykis ir aš dabar, šiuo laiku )man kabojo iki trečiosios rekolekcijų savaitės. Ši savaitė taip ir vadinasi "kančia". Matomai sutapimas. :)

Augustas

CitataNesiekiu būti panašus į Jėzų. Neužsiimu savęs tobulinimu. Savęs išganyti negaliu... Kur matyta, kad puodynė pati save lipdytu (sau taikau).
Čia jau priklauso nuo to, kaip suprasi savęs tobulinimą. Jei savęs tobulinimas - tai siekis pažinti kuo geriau Jėzų Kristų, atleisti skriaudikams, išmokti priimti kiekvieną sutiktą žmogų tokį, koks jis yra, ir pastangos visa kita daryti pagal Jėzaus Kristaus parodytą pavyzdį, tai tada Tamsta, Kaštone, irgi save tobulini.

CitataNesiekiu būti panašus į Jėzų.

O kodėl Tamsta, Kaštone, nesiekia būti panašus į Jėzų Kristų?  :)

Kaštonas

Rasi pats jau atsakei ko klausi.

Šitai pridėsiu.
Apr 3, 20   Štai Aš stoviu prie durų ir beldžiu: jei kas išgirs mano balsą ir atvers duris, Aš pas jį užeisiu ir vakarieniausiu su juo, o jis su manimi.
Gal 2, 20   Esu nukryžiuotas su Kristumi. Ir daugiau ne aš gyvenu, o gyvena manyje Kristus. Ir dabar, gyvendamas kūne, gyvenu tikėjimu į Dievo Sūnų, kuris pamilo mane ir paaukojo save už mane. 21Neatstumiu Dievo malonės, nes jei teisumas įgyjamas įstatymu, tuomet Kristus mirė veltui.