• Welcome to TavoRankose.org - katalikiškas diskusijų forumas. Please login or sign up.

gegužės 10, 2025, 02:26:56

Naujienos:

Kokie šaunūs yra ištikimi VIEŠPATIES žmonės!
Būti su jais man didžiausias malonumas. Ps 15 (16) - 3

Kaip nugalėti baimę

Pradėjo zulija, lapkričio 02, 2012, 15:23:50

0 Nariai ir 1 Svečias peržiūrinėja šią temą.

zulija

Aciu Jums Jus davet vilciu,vadinasi einu teisingu keliu,nors yra ir priesas,kuris nenori,kad pazinciau tiesa ir bando nuvesti i aklaviete.O del biblijos skaitymo mano geriausia paguoda tai psalmes,o po to jau zingsnis po zingsnio Dievas ves ir maitins ir mokys savo zodziu.

Diak. Tomas M.

Taip, ir jei jauti priešo puolimą, tai 27-a psalmė yra tas ginklas, kurio tau reikia. Skaityk tol, kol pajusi ramybę.

zulija

Kaip ne keista butent 27taja ir skaitau :celebrate: ir 23ja :thumbup:

Agnietė

Ir dar # 91 -"Tu pasirinkai VIEŠPATĮ savo prieglauda..."
As kartais "tu" paverciu "as" skaitydama psalme ir taip prisitaikau sau.

Pravercia Sv. Tevo Pijaus zodziai:
"Have courage and do not fear the assaults of the Devil.  Remember this forever; it is a healthy sign if the devil shouts and roars around your conscience, since this shows that he is not inside your will". 

"Turek drasos ir nebijok velnio puolimu. Atsimink visados; tai yra geras zenklas jei velnias saukia ir riaumoja aplink tavo samone, nes tai parodo, kad jis neuzvalde tavo valios/tavo vidaus" (Gal kas geresni vertima pasiulys...)

zulija

As taip pat skaitau psalmes savuoju asmeniu:) Tie zodziai,kuriuos parasei suteikia daugiau drasos,bet daznai jauciuosi tokia uzvaldyta baimem,kad baisu,Aciu Dievui,kad nedegradavau,nors buvo tam pagundu ir rukyti ir prisigerti ir nusizudyti.Bet kai pagalvoju,kad man Dievas dave gyvenima,kokia as turiu teise ja atimti :no-no:Anksciau nezinojau,kas su manim darosi,kodel visko bijojau,dabar jau zinau,kad yra priesas,kuris bet kokiu budu bando pavergti ir gasdinti: per artimuosius,per draugus... ,kad pasijustum kalta,vienisa,atstumta ir niekam nereikalinga,netgi per Sventaji rasta velnias sugeba rasti kaltinanciu citatu,o po to tu galvoji,kad tai Dievas smerkia tave.O Dangiskasis Tevas mus myli tokius,kokie esame,yra setonas kaltintojas ir melagis,kuris iskraipo tiesa.Todel cia as tikiuosi melstis uztarimo malda,nes vienas lauke ne karys! :bible:

zulija

Aciu Tau Erika,man pravers patarimai,zinau visas psalmes ypac nuostabi yra 116ta.Visos jos yra nuostabios! :)

Agnietė

Sveika Zulija,

Skaiciau tavo pasisakyma ir kilo tokios mintys.

Parastai visur rekomenduojama skaityti Biblija nuo Jono, o pot o visas likusias 3 mokiniu evangelijas.
Bet man kilo mintis, kad tau labai padetu pastudijuoti Biblija konkrecia tema - "Dievo meile". Tai tarsi palaistymas sudziuvusia zeme vandeniu. Tada ji tampa dregna, puri ir imli seti gerai seklai. Kai sirdis kupina sirdgelos, jai reikia Dievo meiles. 
Paprastai biblijos turi konkordus (indeksas?) , kuriame nurodyta, kuriose vietose Biblijoje kalbama apie dominancius klausimus, pvz nuodeme, atleidimas, malone ir t.t. Tokiu budu galima susirasti visas Biblijos vietas, kur konkreciai rasoma, ka Dievas sako tuo klausimu. Pries skaitant  gerai butu pasimelsti Sv. Dvasiai, kad ji padetu suprasti teksta, sunkumu atzvilgiu gerai turbut ir apsaugos paprasyti.
Jei skaitai angliskai, cia yra gera pamoka apie Dievo meile:
http://www.wordlibrary.co.uk/article.php?id=283

Biblijos skaitymo nepaleisk, nors ir sunku butu. Tai yra gyvojo Dievo zodis, nes per musu sirdis Dievas kalba kiekvienam is musu ir "dirba" su mumis, ties  musu  gyvenime iskilusiomis problemomis. Be Zodzio neimanoma apsiginti nuo prieso, nes mes tada ginames savo valios pastangomis, esame tusti viduje. Bet svarbiausias musu tikslas vis tik yra pazinti Dieva.

Taip pat reiketu daznai atlikti ispazinti ir lankytis sv. misiose priimant komunija, kad butu isravetos piktzoles, ir isluotas vidus, nes mes esame Sv. Dvasios buveine.

Tai nera lengva, atvirksciai. Ikeliu nuostabiai pavaizduota musu kiekvieno kova. Zodziu nereikia:

https://www.youtube.com/watch?v=PRrfi_S4giQ

Su Dievu

Idedu dar viena nuoroda pradedantiesiems :

http://www.everystudent.com/wires/whatlike.html

Diak. Tomas M.

Kalbėdamas apie blogį, arkivyskupas Fulton Sheen išvardina šias pagrindines kovos priemones:

• Švč. Jėzaus vardas - šauktis jo, kai tik užklumpa išbandymai. Tai vardas, kurio šėtonas negali pernešti, nes "Prieš jį privalo suklupti kiekvienas kelis danguje, žemėje ir po žeme ir kiekvienos lūpos privalo išpažinti, kad jis yra Viešpats (plg. Fil 2, 10–11)".

• Švč. Jėzaus Kraujas - šauktis jo, nes juo mes buvome atpirkti. Tai Kraujas, kuris nuplauna mus nuo visos tamsos. Mūsų sielas, širdis ir protus. "Bet jie nugalėjo jį Avinėlio krauju ir savo liudijimo žodžiu. (Apr 12, 11)."

• Pamaldumas Švč. Mergelei Marijai. "Ir pasirodė danguje didingas ženklas: moteris, apsisiautusi saule, po jos kojų mėnulis, o ant galvos dvylikos žvaigždžių vainikas. (Apr 12, 1)". Čia Tėvas Pijus ypač pritartų :)

Ir dar man patiko šio ortodoksų vienuolio pamokymai, kaip gelbėtis nuo blogio puolimo (rusų k.):

http://youtu.be/K0_XZsAIhDs

Tik žiūriu jie žegnojasi atvirkščiai nei katalikai ;D

O kas supranta angliškai, labai geras pamokslas apie kovos prieš piktąsias dvasias priemones:
https://www.youtube.com/watch?v=k5uhDuelvlc

zulija

Aciu Jums uz patarimus,nes siuo metu tikrai jauciuosi uzvaldyta baimiu,net daznai sapnuojasi kosmarai,kiekviena vakara ir ryta sukalbu teve musu.Jauciuosi sustingusi visai,o norisi atgyti,atgauti jegu,istvermes,gyventi,o ne egzistuoti.

Silvija

Kalbant apie baimes, tai jų yra labai įvairių ir skirtingos kilmės. Štai aš dabar labiausiai bijau keisti savo nusistovėjusią gyvenimo tvarką, nors žinau, kad tikrai reikia. Pagal evangeliją tai reikštų, kad Dievas mane vaduoja nuo negerų prisirišimų. Ir kaskart, kai reikia įveikt savo baimes, tai susiję su kūnui nepatogiais išgyvenimais, bet sielai labai reikalingais. Ir tai vadinama dvasine kelione. Be šito mes niekur nenueisim, deja :)

O kalbant apie blogį, tai kaip J. Düring OSB rašo, mūsų visuomenė siūlo tris ne visai teisingus elgesio su vidaus ir išorės priešu būdus: 1) neigti, 2) sumenkinti, paverčiant fantastikos personažu ir 3) išdidinti, kad kiekviena mūsų kūno ląstelė persisunktų baime. Teisingiausia būtų nevengti pavojaus, bet žvelgti jam į akis, pripažinti jį esant ir budėti, stovint tiesiai laisvės dvasioje.

CitataManau, būtų arogantiška manyti, kad jau esame tam pajėgūs, jog mus valdo tokia tikėjimo ir meilės jėga, kad turime tiek tyro, budraus ir laisvo nuoširdumo. Betgi galbūt jau einame tuo keliu. Einame ten, kur išmoksime šią dvasinę kovą kovoti, ją suprasti, taip, netgi pamilti.

Biblinis tikėjimas moko: vieta, kurioje pažįsti Dievą, yra dykuma. Čia, šioje vietoje, išmoksi kovoti dvasių skyrimo kovą. Dykumoje išgirsi Jo žodį - daug aiškiau nei kitur. Nes sąlygos, kurios nieko iš tavęs nereikalauja, tavęs ir neugdo. Todėl būk ir pasilik laukinis. Prijaukinti žvėrys dykumoje neišgyvena - kaip ir sutramdyti, išdresiruoti žmonės. Būti laukiniam reiškia: pažinti savo sugebėjimus, jausti savyje glūdinčią jėgą, ištvermę ir nepalaužiamą valią gyventi. Būti laukiniam reiškia: pažinti savo intuiciją ir sielos stiprybę, būti prisilietusiam prie savo ir kito ribų. Ne jungtis "geras ir pamaldus" yra teisinga, bet jungtis "laukinis ir pamaldus". Tik tas, kuris yra laukinis, išgyvena dykumoje. Tai galioja ir dvasinei dykumai. Tik tas, kuris yra laukinis, gali taip įkaisti ir degti kaip ji - Dievo garbei. Kad ir kur patirtum dykumą, kad ir kur gyventum lyg dykumoje, kad ir ką laikytum dykuma - partnerystę, šeimą, bendruomenę, gimines ar darbovietę, - ten būk budrus ir įtempk klausą. Stebėk, kas vyksta, - visomis juslėmis. Neneik nieko, kas vyksta. Nesumenkink to, kas vyksta. Nebijok to, kas vyksta. Net ir skausmo.

Spyglys tavo kūne galbūt yra iš amžinai degančio Erškėčių krūmo, o tavo širdyje skausmingai liepsnojanti ugnis yra Jo šventoji ugnis. Ne naikinanti, bet kaitinanti ugnis, uždegta tavo sesers, uždegta tavo brolio, įkurta tavo sutuoktinio, įsidegusi nuo tavo vienatvės, pridegta tavo vaikų ar tėvų, uždegta tavo pavaldinių ar pažįstamų. Ši ugnis gali būti tokia nepakeliama, kad atrodo nesąmonė toliau tęsti pradėtą veiklą, o vienintelė išeitis yra pasiduoti. Tačiau nesustok, kai pasidarys sunku. Tark "taip!" ir vis tiek eik toliau. Taip tavo pastangos taps trokštamo pasaulio raugu. Ir jei ištarto "taip" neatsiimi, tavyje ima augti NAUJAS GYVENIMAS. Jei tavo "taip" galioja, būsi palaimintas. Palaimintas kaip ir visi, kurie ėjo šiuo keliu - per dykumą ir skausmą, ir ugnį į ŠVIESĄ.

Silvija

Žana, kai būna labai sunku pajudėt iš "mirties taško", reikia prašyti pagalbos, ką tu ir darai ;), meldžiuos už tave ir dar prisiminiau tokią galimybę - tu jonaviškė, o visai netolies turite Ruklos pulką, kurios kapelionas egzorcistas A. Valkauskas kiekvieną sekmadienį po 11 val. Mišių meldžias už kiekvieną norintį užtarimo malda. Paskubėjus, dar spėtum ir šiandien ;)

zulija

Taip zinau buvau ne vienasyk ten nuvaziavusi.

zulija

Citata iš: Erika  lapkričio 03, 2012, 16:13:28
Sveika Zulija,

Skaiciau tavo pasisakyma ir kilo tokios mintys.

... Ikeliu nuostabiai pavaizduota musu kiekvieno kova. Zodziu nereikia:

https://www.youtube.com/watch?v=PRrfi_S4giQ

Su Dievu

Kai paziurejau si klipa,net apsiverkiau,pries 3 metus man taip buvo atsitike,kai is nusivylimo geriau ir norejau numirti,o minciu visokiu buvo ir tableciu prisigerti,ir pasikari ir venas susipjaustyti.... Bet atsitiko tai,kad as jau is to nezinojimo kur detis meldziau Dievo mirties su asaromis,bet ivyko stebuklas,Jis suteike man jegu,as prabilau,sugebejau pasakyti ne,savo nuomone,atsivere mano akys,atejo dziaugsmas,po triju dienu as su dziaugsmo asarom atsiklaupiau vakare ir pasakiau Dieve as noriu gyventi,vat tada kaip tam klipe nakti vyko puolimas,vyko dvasine kova,maniau,kad nenubusiu,o numirsiu,nes negalejau,prasneketi,saukiau Jezau gelbek,nes mane smauge,sunkiai tariau,bet vistiek rekiau kol istariau jo varda!!!!ir teve musu karojau,tai vyko nuo 2iki4nakties,baisu kaip prisimenu.Atsibudau visa susutusi,bet kitokia,kupina sventos dvsios,drasos laiminga ir be baimiu.Tik deje tai truko neilgai kokius 4men.,nes pradejau skaityti biblija,kuriose gazdinanciu citatu perskaiciau,po to emiau bijoti miegoti,nes vos ne kiekviena nakti po 12nakties imdavo smaugti,pradejau bijoti skaityti biblija,nekesti saves... Prisiminiau evangelijoj kur buvo parasyta kazkaip,kad velnias randa namus ispuostus,o po to pasikviecia dar piktesnes dvasias,ir tada tam zmogui buna blogiau negu pirma.Budavo,kai kam noredavau atleisti mane tiesiog pykindavo,taip pat ir biblija norejosi suplesyti ar sudeginti,apie Jezaus varda net negalejau galvoti,nes taip pat buvo bloga.Vat siuo metu vis dazniau kartoju teve musu,ir viska issakau Dievui.As viliuosi vel gryzti i gyvenima!!!!nes kalinio gyvenimas baisus.

Jazminas

Sveika, Žana, malonu, kad prisijungei :) labai ačiū už tavo pasidalijimą- liudijimą. Su baimėm ir aš kovoju, prašau Dievo pagalbos, prašau, kad Jo tobula meilė išvytų visas baimes iš mano širdies. Galbūt būtų galima kartu melstis tokia intencija (kad Viešpats išlaisvintų iš baimių), kaip manai?

zulija

butu neblogai,as galvoju jei jums patogu tai kiekviena diena kaip iseina vakare kokia 18val.

Diak. Tomas M.

Norėjau oficialiai pasveikinti Žaną ir Janiną, įstojus į Kristaus kovotojų klubą :D

Jei vyksta tokie puolimai, tai reiškia tik tai vieną - eini teisingu keliu!

Man taip irgi prasidėjo, kai nusprendžiau pradėti gyventi dvasinį gyvenimą. Būdavo (kartais ir dabar pasitaiko) tokie košmarai, kad atrodydavo miegodamas gali gyvybę prarasti  :swoon:

Dažniausiai sapne nei iš niekur, staiga užpuldavo tamsos ir baisaus siaubo jausmas (kun. Arnoldas Valkauskas apie siaubo jausmą). Ne šiaip baimė, bet baisulinis siaubas, toks jausmas, kad esi įvarytas į kampą ir tas siaubas į tave kiaurai visą kūną ir kaulus smelkiasi, atrodo tuoj prarasi sąmonę. Tada pamenu, savo mintyse šiaip ne taip sugebėjau išspausti "Jėzus", tada su truputį didesne jėga "Jėzus Kristus", ir taip pradėjau nepaliaujamai ir vis stiprėjančia jėga (nes siaubas pradėjo trauktis) kartoti "JĖZUS KRISTUS!". Kartojau su vis didesniu ryžtu ir drąsa "JĖZUS KRISTUS!", tarsi tie žodžiai buvo kardas, kuriuo durdavau į tamsą ir tamsa atsitraukė.

Dažnai net būdamas sapne, iš anksto pajauti apie artėjantį siaubą, jis pradeda didėti palaipsniui, todėl turi kelias akimirkas pasirengti puolimui. Kartą netikėtai užpultas sapne, gyniausi šiek tiek kitaip, šį kartą viduje sušukau "Švč. Jėzaus Širdie, paslėpk mane savyje!". Po dviejų pakartojimų tamsa atsitraukė. Jau atsibudęs, pamaniau, kad šią naują taktiką "pasigavau" iš kun. Arnoldo Valkausko:

http://youtu.be/JlKrXD857hA?t=7m15s

Taip panašiai vykdavo ir kitais kartais, tik po pirmųjų tamsos "vizitų", mano vakaro maldoje atsirado eilutė:

"Dieve, ir padėk man nugalėti blogį ne tik savo gyvenime, bet ir savo sapnuose ir mintyse, kad Tavo Vardas ir Šviesa triumfuotų visur ir visada".

Štai jau virš dvidešimt metų ir visai neblogai veikia ;D

Vienas svarbus momentas: blogis visaip norės jus įtikinti, kad jūs galite nugalėti jį savo jėgomis (nes mano valia stipri, nes aš karštai meldžiuosi, nes aš jau užsigrūdinęs ir t.t. ir pan.), saugokitės, nes tai spąstai, iškart būsite sunaikinti... visada reikia melstis, nusižeminus prieš Dievą, prašant Jo pagalbos, nes tik Jo galia mes galime nugalėti, ne kitaip.

Čia dar įdedu išlaisvinimo iš piktosios dvasios maldas: http://tavorankose.org/forumas/index.php/topic,164.0.html

Jazminas

Dėkui, Tomai :) man patiko ta trumpa maldelė, pasinaudosiu, jei galima.
Citata iš: Tomas M.  lapkričio 04, 2012, 18:33:40

"Dieve, ir padėk man nugalėti blogį ne tik savo gyvenime, bet ir savo sapnuose ir mintyse, kad Tavo Vardas ir Šviesa triumfuotų visur ir visada".

Vienas svarbus momentas: blogis visaip norės jus įtikinti, kad jūs galite nugalėti jį savo jėgomis (nes mano valia stipri, nes aš karštai meldžiuosi, nes aš jau užsigrūdinęs ir t.t. ir pan.), saugokitės, nes tai spąstai, iškart būsite sunaikinti... visada reikia melstis, nusižeminus prieš Dievą, prašant Jo pagalbos, nes tik Jo galia mes galime nugalėti, ne kitaip.
Ir ačiū už perspėjimą.

zulija

Citata iš: Tomas M.  lapkričio 04, 2012, 18:33:40
Dar norėjau oficialiai pasveikinti Žaną ir Janiną, įstojus į Kristaus kovotojų klubą :D

Aciu Tomai,butent ir man panasiai,taip siuo metu nutinka,labai teisingai parasei:blogis visaip norės jus įtikinti, kad jūs galite nugalėti jį savo jėgomis (nes mano valia stipri, nes aš karštai meldžiuosi, nes aš jau užsigrūdinęs ir t.t. ir pan.), saugokitės, nes tai spąstai, iškart būsite sunaikinti... visada reikia melstis, nusižeminus prieš Dievą, prašant Jo pagalbos, nes tik Jo galia mes galime nugalėti, ne kitaip.Ir galvoju kodel man darosi taip blogai.

zulija

zulija

Jei skaitai angliskai, cia yra gera pamoka apie Dievo meile:
http://www.wordlibrary.co.uk/article.php?id=283
taip zinau sia rasto vieta ir netgi dabar jauciuosi kai sunus palaidunas,nebutina skaityti angliskai yra ir lietuviu puikus vertimas:)