• Welcome to TavoRankose.org - katalikiškas diskusijų forumas. Please login or sign up.

gegužės 10, 2025, 09:26:00

Naujienos:

Kokie šaunūs yra ištikimi VIEŠPATIES žmonės!
Būti su jais man didžiausias malonumas. Ps 15 (16) - 3

Donoro kortelė

Pradėjo Šarūnas Ginčas, liepos 12, 2013, 10:12:13

0 Nariai ir 1 Svečias peržiūrinėja šią temą.

Šarūnas Ginčas

Ką manote apie donoro kortele?

Gal jau turite? O gal nenorite dėl kokios nors priežasties jos? Ar paprasčiausiai niekad nepagalvojot?

Kadangi galvoju ateity duoti kraujo, tai pagalvojau kažkaip ir apie donoro kortele, kiek skaičiau internete, visokių nuomonių sutikau.
Idomu ir ką krikščionys galvoja. Kiek girdėjau, nežinau ar tiesa, jehovos liudytojai net kraujo negali duoti.

Augucka

Esu už ir turiu netgi dvi: organų donorės kortelę ir kaulų čiulpų donorės. Ir nieko nebijau, svarbiausia padėti kitam.  :thumbup:

Jazminas

Labai pritariu :thumbup:

Tiesa, pati donoro kortelės kol kas dar neturiu.

Diak. Tomas M.

JAV donoro ženklas dedamas tiesiai ant vairuotojų teisių ir aš turiu jį. Papildomai tam skirtose eilutėse esu įrašęs atskirus organus, kuriuos mirties atveju paaukočiau, kaip širdį, inkstus ir pan. Kodėl ne visus? Todėl kad sakysime visai nenorėčiau, jei mano lytinius organus panaudotų lyties keitimo operacijoms...

Yra aišku ir tam tikrų nelabai malonių niuansų, pavyzdžiui yra žinoma daug atvejų, kai gydytojai labai skuba "išgelbėti" organus, net gi daugiau, nei išgelbėti paciento gyvybę. Žinant, kad prekyba organais yra tikras ir gana išplitęs reiškinys, stebėtis nereikia... Dažnai pacientams anksčiau laiko paskelbiama smegenų mirtis, o jau tada su jais daro ką nori... Tik įveskite į google "brain dead recovery stories" - pamatysite kiek rasite visokių variantų.

Manau tokiu būdu reikėtų informuoti ir savo artimuosius, kad nepasiduotų ankstyvam daktarų spaudimui nurašyti į daržoves ir "išgelbėti" organus, nes kelio atgal nėra, niekas jums organų nesudės atgal, jei operacijos metu atmerksite akis :swoon:

CitataAfter doctors said she was essentially brain dead, her family agreed to take her off life support and her organs donated.

But the day before the organs were to be removed, a nurse performed a reflex test and found that Burns was still reacting.

She scraped her finger on the bottom of one of Burns' feet and her toes curled downward, a sign that she was still alive.

And that wasn't the only sign of life. As she was being wheeled to the operating room, Burns' nostrils flared and it seemed she was breathing independently from the respirator. Her lips and tongue were moving as well.

But doctor's ignored the nurse's observations which indicated Burns was still alive, and proceeded with the surgery anyway.

Before the procedure, Burns was given an injection of the sedative Ativan, but neither the sedative or the observations of life were recorded in the doctor's notes for the procedure.

Dr. David Mayer, a general vascular surgeon and associate professor of clinical surgery an New York Medical College, said the application of a sedative is quite strange.

'It would sedate her to the point that she could be non-reactive,' Mayer told the Post-Standard. 'If you have to sedate them or give them pain medication, they're not brain dead and you shouldn't be harvesting their organs.'

It wasn't until Burns opened her eyes in the OR that the procedure was called off.

Straipsnis: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2358597/Woman-opened-eyes-doctors-New-York-hospital-began-organs-donation-believing-brain-dead.html

Silvija

Citata iš: Šarūnas Ginčas  liepos 12, 2013, 10:12:13
Idomu ir ką krikščionys galvoja. Kiek girdėjau, nežinau ar tiesa, jehovos liudytojai net kraujo negali duoti.

Na, krikščionys tikrai donorystei neprieštarauja, bet kaip Tomas minėjo, yra tų "bet". Kai Lietuvos seime buvo svarstoma klausimas dėl lytinių ląstelių donorystės, LVK pirmininkas, arkivyskupas S. Tamkevičius sakė, kad yra bandoma sukompromituoti pačią donorystę, kaip tikrai kilnų dalyką:
CitataPer dvidešimt Nepriklausomybės metų Lietuvoje organų ir audinių donorystė sunkiai skynėsi kelią į žmonių sąmonę bei realią praktiką kasdieniniame gyvenime. LKB svariai prisidėjo prie teisingos donorystės sampratos, praktikos sklaidos bei nuolat skatino ir palaikė kilnią donorystės misiją (...) Ketinimai įteisinti lytinių ląstelių donorystę kelia daug etinių problemų, nes iš vaiko atimama prigimtinė, JT Vaiko teisių konvencijos pripažįstama, teisė žinoti savo biologinius tėvus. Be to, lytinių ląstelių ,,donorystės" atveju pažeidžiama santuoka kaip vyro ir žmonos nedaloma vienovė ir iškreipiama šeimos samprata.

Aš pati nesu donorė. Vaikystėje sirgau gelta, tai kiek man žinoma, kraujo duoti tokiais atvejais negalima.

Jazminas

Manau, kad apie lytinių ląstelių ar (ir) lytinių organų donorystę negali būti net kalbos  :no-no:

Augucka

Tomai, negąsdink, nes persigalvosiu dėl organų donorystės  :o Bet ištikrųjų, nieks nemirs anksčiau, nei numatyta Dievo plane. Jei tiki Dievo valia, tai bus kaip bus.  ;)

Giedrė

Turiu pasakyti, kad mane labai gąsdina tie manipuliavimai organais, kaip Tomas minėjo. Nors nesu prieš donorystę, visokias korteles pasirašyti vengiu, nes nežinia pas kokius medikus gali papulti ir kaip su tavim bus pasielgta. Jeigu būtų nors kokios garantijos dėl sąžiningumo - tai tada tikrai dalyvaučiau donorystėje, bet dabar ... :-\

Augucka

Gal ta baimė parodo, kad nepasitikim Dievo valia?  ::)

Augucka

Tie, kas prisibijo tapti organų donorais, siūlyčiau pasidomėti kaip prisijungti prie kaulų čiulpų donorų bazės. Jiems ypatingai reikia jaunų žmonių, ypač vyrų nuo 20 - 30 metų amžiaus.

Yra berods 5 gana sunkios ligos, kurias galima išgydyti persodinus kaulų čiulpus. Testas gana lengvas, jiems tereikėtų jūsų seilių mėginio.
Jei mano duomenys sutaptų su kieno nors, sergančio žmogaus, aš nuvažiuočiau net į pasaulio kraštą, kad tik galėčiau, galbūt kažkam išgelbėti gyvybę  :happy:

ritajuo

apie donorystę... aš irgi už... deja, mano pačios niekas nebetiktų, nes esu gavusi chemoterapiją ir radiologinį švytinimą...
O pati donorystės tema tampa aktuali tada, kai tai paliečia asmeniškai, iki tol retas susimasto apie donorus ir t.t.
Mano atveju irgi buvo panašiai. Kai mano jaunėliui gydytojai diagnozavo ligą ir išvada buvo vienareikšmė - reikalinga kepenų transplantacija. Donorui surast reikėjo laiko, deja, jo nebuvo... Štai kada išmokau melstis ir į Dievą kreiptis su prašymu: tegus viskas būna taip, kaip tavo, Dieve, sumanyta, taip kaip turi būt pagal tavo planą. Viskas ir įvyko pagal Jo planą... Turiu savo užtarėją pas Dievulį.

Diak. Tomas M.

Rita, mes visi galime pasimokyti iš tavęs taip gražiai ir nuoširdžiai priimti Dievo valią  :pentecostal:

Nuolankumas Dievui svarbiau už visas donorystes.

ritajuo

o aš esu dėkinga jums visiems, už tai kad yra tokia internetinė erdvė, kaip ši. Tai tik dar vienas įrodymas, kad kompiuteris ne tik blogį sėja. Viskas priklauso nuo mūsų pačių - ko ieškom tą ir randam  :)

pratęsiant mintį apie Dievo valią... niekad nekilo mintis kaltint Dievo už neteisybę, greičiau ieškojau savo klaidų, ką ne taip darau, neteisingai mastau, neteisingai gyvenu? Tikiu, kad mano sūnus Justas buvo Dievo dovana man, kad sugrįžčiau į Tikėjimo kelią. Kaip mano mama sako: Justelis mus padarė tikrais katalikais. Esu dėkinga Viešpačiui už jį.

Gal kas matėt filmą "Plieninės magnolijos" :
http://cinemaxx.ru/7/10783-stalnye-magnolii-steel-magnolias-1989.html

arba

http://kinofilms.tv/film/stalnye-magnolii/2680/

Šis filmas man ypatingas tuo, kad per TV du kartus žiūrėjau man svarbiais momentais: sūnaus mirties išvakarėse ir tėtės mirties dieną... žiūrėdama jį esu išgyvenusi isteriją, kai bliauni ir žvengi tuo pačiu metu, bet ne tai "užkabino", o vienos herojės žodžiai, apie tai, kad kūnas pavargo ir paleido sielą į laisvę... panašiais žodžiais kitą dieną raminau artimuosius (ne jie mane) dėl Justelio, ir ašaras laikydavau prabanga, kurios negaliu sau leisti, nes mano angelas sušlaps sparnus ir negalės skristi... Gal ir naivios mintys, bet pirmaisiais metais man jos padėjo išlipt iš gedulo duobės ir vėl eit gyvenimu... Dabar turiu kasdienius mažus džiaugsmelius: kažkam papasakojau apie Šiluvos vidinio išgydymo pamaldas - jau yra važiuojančių ten ir ratas didėja, kažkam apie Paparčius, apie Pakūtą - atsirado daugiau piligrimų ... Super jausmas, kai matai, kad gėrio sėklos ima dygti...

Manau, kad tai irgi savotiška donorytė - kai dovanoji kitam savo tikėjimą ir kai matai kad jis prigyja ir duoda vaisių  :celebrate:

Dievo palaimos visiems  :pentecostal:

Silvija

Citata iš: ritajuo  rugpjūčio 29, 2013, 02:22:35
Manau, kad tai irgi savotiška donorytė - kai dovanoji kitam savo tikėjimą ir kai matai kad jis prigyja ir duoda vaisių  :celebrate:

Labai graži mintis, ačiū už pasitikėjimą ir pasidalinimą, Rita :).

kukulis

Aha, aš kartą irgi pergyvenau įdomią euforiją, kai buvau nusprendęs tapti donoru; tik niekaip neprisiruošiau išsiaiškinti, kurioj vietoj užsiregistruoti, kad taptum donoru :D

Ačiū už nuorodas, dabar po truputį ruošiuos pagal tuos linkus nueiti ir ten užsiregistruoti ;)