• Welcome to TavoRankose.org - katalikiškas diskusijų forumas. Please login or sign up.

kovo 14, 2025, 20:48:06

Naujienos:

Kokie šaunūs yra ištikimi VIEŠPATIES žmonės!
Būti su jais man didžiausias malonumas. Ps 15 (16) - 3

Diskusijos apie vidinę forumo tvarką

Pradėjo Varlė keliauninkė, gegužės 22, 2014, 07:00:32

0 Nariai ir 1 Svečias peržiūrinėja šią temą.

Giedrė

Silvija, nepriimk ameniškai sau. Tikrai tau netaikiau, nes laikau drauge ir nuoširdžiai gerbiu. Dvasinės diktatūros samprata tinka Pilgrim paskutiniajam pasisakymui : "Antra labai atsiprašau, bet ... dviračio neišradinėkim, maldos grupėse yra išdirbtos sistemos kaip reikia skirstytis, kad nekiltų simpatijos ir antipatijos." Mane tokie kategoriški Piligrim išsakyti "sisteminiai" nustatymai tiesiog šokiruoja, jeigu atvirai.

Žinau, kad esu užsispyrusi, bet tokia jau esu. Kartais tai žmonėms nepatinka, bet ... per daug žmonių mane dar paauglystėje mėgino palenkti savo valiai, nurodinėti ir pan. Palaipsniui išsidirbo supratimas, kad reikia turėti savo tvirtą nuomonę ir nepalenkiamą valią. Ši nuostata man padeda išgyventi net sunkiausiais momentais.

Silvija

Ar man ar ne man, bet tavo mestus kaltinimus priėmiau asmeniškai, nes jie yra labai neteisingi, Giedre. Juk jei žmonės pakvietė įsijungti į iniciatyvą su tam tikromis taisyklėmis (kurioje, beje, iš pradžių net nenorėjai dalyvauti), tai kaip tau atrodo, ar pakviestasis, t. y. tu arba aš,  gali taip drastiškai tas taisykles laužyti? O kaip tada tu žadi toliau dalyvauti, kai po dviejų savaičų teks pasiskirstyti kitaip? A, tiesa, tu sakei, kad to nepripažįsti...  :-\

Tai aš galvoju, kad tu, Giedre, nepripažįsti ir šios iniciatyvos apskritai. Melstis, be abejo yra gera ir gražu, bet tai daryti galima kitoje vietoje ir nesugadinant žmonėms gražių idėjų.

Diak. Tomas M.

Žvelgiant iš pragmatinio taško, Pilgrim teisingai pasakė, kad dviračio išradinėti nereikia, nes jei kiti pvz. Giedrė, nori tą dviratį išradinėti, tai jie gali skirti tam laiką ir energiją, o mes, kurie neturime laiko eksperimentams, nuolankiai naudojamės jau išdirbta patirtimi.

Giedrė

Tomai, naudokis ta išdirbta patirtimi kuo puikiausiai ir Dieve padėk - aš kitiems savo nuomonės juk neprimetu. Visi esame laisvi rinktis, būtent tai ir norėjau pabrėžti. Kitaip jau būtų ne dvasinis bendravimas, bet kažkoks primetimas kitam, kaip elgtis.

Silvija, labai liūdna, kad tu taip asmeniškai ir jautriai visa tai priėmei. Iniciatyvą aš remiu, niekada nesakiau, kad neprisidėsiu. Netgi džiugiai pradėjau maldą šiandien už visus tris, kaip žadėjau. Dieve, argi svarbu tos datos, pasiskirstymai - tik formalumas visa tai. Svarbiausia malda ir geri norai. Bet jeigu jau gadinu jums gražią idėją, tai tikrai pasistengsiu netrukdyti savo mintimis.

Nežinau, neseniai susikirtome Facebooke su Tomu dėl rinkimų. Jis vienaip mąsto, aš kitaip.  Na, ir gerai - bendraujam toliau. Manyčiau, keitimasis požiūriais būtinas ir religinėje srityje, kitaip juk neįmanoma būtų vienas kito suprasti, bičiuliautis.

Varlė keliauninkė

o. kaip čia karšta - tikras apaštalų susirinkimas! o gal čia vėl arbatinukai užvirė? :)
Giedre, esi atkakli, visai kaip motina Teresė :) Tik jos atkaklumas buvo nuolankume Kristui.. Ir kaip sakė ji pati: savęs jau nebeieškau. Labai man patinka šitas :)

Galbūt tave nejaukiai nuteikė žodis burtai, kurie tik paprasčiausi lapeliai su vardais.. Hmm kas būtų maldos bendruomenėje, jeigu visi staiga imtų melstis tik už tuos, kurie jiems patinka - daugelis liktų be maldos.. Nelabai įsivaizduoju tokios kvailos situacijos.. Tu sakai laisvė rinktis. Ar tai reiškia rinktis kas malonu ir patinka? Kas gera man ar kas gera kitam? Kristus mokė melstis už savo priešus, nes už mylimuosius artimuosius ir pagonys meldžiasi.. Įdomu kodėl taip sakė? :) Juk mes ir taip meldžiamės už savo artimuosius, vaikus, vyrus, žmonas, tėvus..

Žinai davaj (:)) būk šiek tiek nuolankesnė, a? Tu tikrai įstengsi melstis už tą žmogų, kurį tau Šventoji Dvasia išrinks. Tokį kokio reikia tau. Pamatysi :)

kukulis

Gal ir Tomui neprošal nuolankesniu būti :)
Juk niekas jo nepaskyrė mūsų auklėtoja ;)

Varlė keliauninkė

Giedrė

Tikrai "arbatinukai užvirė" - bet iš esmės nesupratau, kodėl pakilo "vandens virimo temperatūra". Jei jau maldos klausimu negali katalikų tarpe būti nuomonių įvairovės, tai apie kokią bendrystę apskritai dar galima kalbėti. Nuolankumas yra tam tikras patylėjimas ir prakentėjimas, galvojant savaip, kai kažkas kažką liepia daryti pagal nustatytą tvarką. Na, patyli ... Bet tada nebelieka atvirumo. Galbūt Piligim ir geriau išmano visokias tas išdirbtas sistemas ar arčiau kunigų dirba... Bet tiesos monopolio niekas neturi, o aš pasilieku teisę pasakyti savo nuomonę. Tik gaila, kad nuoširdus noras pasimelsti už mielus dūšiai žmones kelia tokį šaršalą... Labai nuvilia visa tai .

Diak. Tomas M.

Citata iš: Giedrė  gegužės 26, 2014, 17:04:04
Nuolankumas yra tam tikras patylėjimas ir prakentėjimas, galvojant savaip, kai kažkas kažką liepia daryti pagal nustatytą tvarką. Na, patyli ...

Giedre, tavo labai įdomus supratimas apie nuolankumą. "Galvojant savaip?", o gal kaip tik galvojant taip, kaip Dievas to nori, juk jei nuolankumas išorėje, o ne širdyje, tai kokia jo prasmė? Šv. Kryžiaus Jonas ir kiti šventieji labai gražių minčių yra apie nuolankumą parašę.

Ir čia nėra kalba apie tavo nuomonę, nes kažkuria prasme tu ateini į ratelį, kuriame bręsta iniciatyva ir visiems viskas tinka, bet tau vienai kažkas ne taip ir vietoje to, kad susitaikytum su bendrais interesais ir dirbtum vardan daugumos gerovės, tu sukeli priešpriešą, kaltini, kad kažkas bando atvirumą forume sužlugdyti... todėl jei tu nori dvasiškai bendrauti pagal savo "laisvą pasirinkimą", tai čia yra tavo reikalas, o kiti nori dvasiškai bendrauti su žiupsneliu nuolankumo, bei nusižeminimo.

Citata iš: Giedrė  gegužės 26, 2014, 17:04:04
Jei jau maldos klausimu negali katalikų tarpe būti nuomonių įvairovės, tai apie kokią bendrystę apskritai dar galima kalbėti.

Įvairovė yra, ir bendrystė yra. Tiesiog sukurt naują temą "Laisvos maldos vienų už kitus" ar pan., ir tuomet galėsi kviesti jungtis ten narius, kurie melsis, kas nori ir už ką nori ;)

Diak. Tomas M.

Citata iš: kukulis  gegužės 26, 2014, 16:35:30

Jei manęs niekas nepaskyrė, kaip aš čia atsiradau tuomet?  :-\

Ir kol aš atsakingas už šį reikalą, niekas šiame forume neskleis minčių, kurios gali pakenkti kitų tikėjimui. Ir jokių emocijų iš manęs šiuo klausimų nelaukite. Nuolankumas čia taip pat nelabai prie ko.

Augucka

Aš jau dabar imu svarstyti, kad mes turbūt dar iki šios idėjos įgyvendinimo nepribrendom dvasiškai  :( :-\

Nesuprantu, koks biesas čia visus apsėdo? Gal baigiam, ką? Ar duodam šį mūšį laimėti šėtono tarnams, nes akivaizdu, kad jie mato mūsų gerą iniciatyvą ir akivaizdžiai terpiasi tarp mūsų ir nori viską sužlugdyti  ::)  :-\

JEIGU NORITE AIŠKINTIS TARPUSAVIO SANTYKIUS, GAL KURKIT NAUJĄ TEMĄ, O ŠITĄ PALIKIT GRAŽIOMS MINTIMS IR INICIATYVOMS???

arabele

Atėjau pasiimti savo "įvaikio" už kurį jau lygtai nuo šaindien melstis turėtume o čia pasirodo mūšio laukas. Labai tikiuosi kad viskas išsispręs ir viskas susidėlios kaip reikia, labai noriu prisidėti prie šios idėjos, kuri labai mus turėtu suartinti, taip kaip rekolekcijos ir piligriminis žygis, juk to mes čia ir susirinkom, kad būtume stipri komanda skelbianti Dievo žodį ne tik kalbom bet ir darbais. :pentecostal:

kukulis

Citata iš: Tomas M.  gegužės 26, 2014, 17:52:38
Citata iš: kukulis  gegužės 26, 2014, 16:35:30

Jei manęs niekas nepaskyrė, kaip aš čia atsiradau tuomet?  :-\

Ir kol aš atsakingas už šį reikalą, niekas šiame forume neskleis minčių, kurios gali pakenkti kitų tikėjimui. Ir jokių emocijų iš manęs šiuo klausimų nelaukite. Nuolankumas čia taip pat nelabai prie ko.

Jėzus Poncijui Pilotui į panašų klausimą taip atsakė, kad galią pasmerkti ir išteisinti Pilotas gavo iš aukštybių :D

Dėl ateity vyksiančių panašių ginčų turiu tokį siūlymą:
Suskirstykim skyrius pagal diskusijos pobūdį.
1) Asmeninė intymioji sritis. Čia žmogus liudija savo asmeninę patirtį su savo klaidomis ir dvasiniais išgyvenimais.
Šioje srityje būtų reikalaujama maksimalaus diskretiškumo, net jeigu žmogaus nuomonė ir nesutaptų su kokia nors doktrina.
2) Sakralioji sritis. Čia būtų draudžiamas bet koks vulgarumas ir kritika. Nukrypimai nuo doktrinos būtų kritikuojami atskiroje skiltyje, įdedant nuorodą.
3) Doktrinos sritis. Katalikų bažnyčios mokymas. ( Tomo sritis ;) )
4) Diskusijų ir debatų sritis. Leidžiama kritikuoti bet ką ir diskutuoti apie bet ką :)
5) Juokų sritis. Leidžiama dalis vulgarumo, jeigu neliečia šventų dalykų.

Na va aš irgi mėgėjas kontroliuoti ir dėlioti į punktelius :P Bet neįsivaizduoju kaip kitaip galima būtų spręsti panašius ginčus.

Pvz. šioje diskusijoje žmonės jaučiasi esą skirtingose srityse. Tomui atrodo, kad jis gina katalikų Bažnyčios doktriną; Giedrė išsako asmeninius intymius išgyvenimus, todėl Tomo kritika priimama kaip asmeninis įžeidimas. Likusiems atrodo, kad čia prasidėjo debatai :D

Diak. Tomas M.

Kaip sakoma, vieni batai netinka visiems...

Diskusijų forumų spektras yra didelis, pradedant nuo ekumeninio LKSB forumo (nebeveikia), toliau einant prie ultra liberalių Army777 (tikriausiai taip pat ekumeninio), toliau sekant buvusiu katalikai.lt forumu (nebeveikia), kuris spėju, buvo toks "per vidurį" - archyvinė forumo kopija, dar paminint KVJK jaunimo forumą (nebeveikia).

Tame spektre mūsų forumas yra konservatyvaus pobūdžio, tad jis turi savo savitą misiją, savo publiką. Mes realiai negalime patenkinti žmonių, kurie nori dalyvauti aukščiau išvardintuose forumuose, nes mūsų profilis kitoks... tikslas ir misija kitokie.

Todėl vulgarumo neturėtų būti net juokų srityje, nebent aš gal kiek kitaip vulgarumą suprantu  :-\

Skirstymas yra toks, koks susiklostė istoriškai, forumui besivystant ir kol kas manau tai veikia, nes tema šiuo atveju yra svarbiau nei asmeniškumo lygis, kuriuo ta tema nagrinėjama. O labai asmeniškiems pokalbiams yra dienoraščių skiltis.

P.S. Doktrina tikrai nėra mano sritis, aš viso labo stengiuosi ją pažinti ;)

P.P.S. archive.org suteikia galimybę panaršyti po "mirusius" forumus, tad kas mėgstate archeologiją, galite pažiūrėti, o kaip buvo tuomet - sekite aukščiau įdėtas nuorodas :D

kukulis

Na .. supratau.

Iš esmės čia gal buvo nesusikalbėjimas ne tiek dėl forumo nuostatų, kiek dėl skirtingo žmonių požiūrio į jį. Aš manau, kad kai su tokiais skirtingais požiūriais žmonės bendrauja, tuomet gali vienas įsiskaudinti, o kitas ir nesuprasti, kad įskaudino.

Beje, gyvame bendravime tai taip smarkiai neišryškėja, nes jau pradedant kažkokią temą, pamatai kad kitam žmogui yra nemalonu. Užtat ir pasiūliau tas skirtingas sritis.
Pavyzdžiui yra skyrelis - dienoraščiai (ar panašiai), tai šiame skyrelyje žmogus net ir už nekoncervatyvias pažiūras bus mažiau pasmerktas negu kažkuriam kitam skyrelyje, kur vyksta kažkokia teologinė diskusija. Ar aš klystu?

Diak. Tomas M.

Na, vienas narys savo dienoraštyje tokias keistas mintis reiškė, tai galų gale jis pats išėjo iš forumo.

Net asmeninėse skiltyse mes turime stengtis remtis Bažnyčios mokymu, kitu atveju koks tikslas būti šiame forume?

kukulis

Diak. Tomas M.

Kalbant apie dienoraščius? Tikslas turėti privačią skiltį, kurią tik nariai mato ir kur mes dalinamės savo mintimis. Tai juk viso labo skiltis, todėl viskas turi sekti bendrom taisyklėm.

kukulis

Augucka

Manau, kad forumas toks, koks jis yra visai neblogas, o ir diskutuotojų nėra daug, tik saujelė ištikimųjų. Gaila, kad lietuviai katalikai tokie neaktyvūs ir vengia jungtis.
Na jei būtų tiek diskutuotojų, kiek pavyzdžiui šiuose užsienio forumuose, tai ir mūsų forumas automatiškai pagal esamą poreikį išssiplėstų.
Vieni iš didesnių katalikiškų forumų:
Forum.chnetwork.com
Www.catholiforum.com