• Welcome to TavoRankose.org - katalikiškas diskusijų forumas. Please login or sign up.

kovo 15, 2025, 03:09:05

Naujienos:

Kokie šaunūs yra ištikimi VIEŠPATIES žmonės!
Būti su jais man didžiausias malonumas. Ps 15 (16) - 3

Gydymas geriant šlapimą - okultinės šaknys

Pradėjo Diak. Tomas M., rugsėjo 05, 2015, 15:48:23

0 Nariai ir 1 Svečias peržiūrinėja šią temą.

Diak. Tomas M.

Šiandien manęs paprašė duoti savo vaikų šlapimo "gydymui". Pirmą kartą buvau paprašytas kažko panašaus. Pats niekuomet taip nesigydžiau. Teko pasiknisti giliau...

Atmintyje šmėkštelėjo prisiminimas apie vieną pop muzikos "žvaigždę", susijusią su okultizmu, kuri gėrė savo šlapimą. Nors lietuvių tarpe, kaip suprantu toks metodas gana paplitęs, gal net priskiriamas prie liaudies medicinos, pasirodo jo ištakos nėra geros.

Gydymas šlapimu yra labai susijęs su dabartine new age kultūra.

"Let the venom be the antidote" – Sufi Poet Rumi Awakening the Healer Within

"Tegul nuodai tampa priešnuodžiu" - Sufijų poetas Rumi "Pažadinant savyje gytytoją"

Seniausiuose šaltiniuose (5000 metų senumo) apie šlapimo gėrimą skaitome induizmo religijos Vedų knygose.

CitataOne such powerful practice for healing that continues to flourish today is Shivambu Shastra, respected for thousands of years as the "Mother of Ayurvedic Medicine" or Amaroli (Amara in Sanskrit means immortal) in Yoga and commonly known as "Self Urine Therapy". Shivambu literally means "Water of Shiva", referring to the auspiciousness of the practice. Its "method of drinking urine for rejuvenation" is outlined in the Shivambu Kalpa Vidhi, part of a 5000-year-old document called the Damar Tantra, linking this practice back to the Vedas, the sacred Hindu texts, and to the practice of Tantra. Tantra is a Sanskrit term which includes the roots Tanoti (expansion) and Trayati (liberation); referring to the path that expands the mind or consciousness and liberates one from the cycle of birth and death. Tantra assigns the highest priority to women and to the worship of the Goddess.

ayurvedaelements.com/articleshivambushastram.php

Taigi, gydymas šlapimu yra susijęs su tantrizmu ir yra vadinamas Shivambu Shastra, bei tituluojamas Ayurvedinės medicinos motina. Tiesioginiu vertimu Shivambu reiškia "Šivos [induizmo dievybės] vandenį". Nuorodoje prie citatos galima paskaityti kaip pagoniška logika pagrindžiamas gydymo šlapimu efektyvumas.

Šlapimo gėrimas taip pat yra paplitęs satanizme, naudojamas su konkrečiu tikslu pažeminti žmogaus asmenį, valgant išmatas, geriant šlapimą, menstruacijų kraują ir kitokią bjaurybę, nes jei pažemini žmogų, pažemini ir Tą, pagal Kurio Paveikslą žmogus buvo sukurtas.

Sigitas

Vaikystėje labai stipriai sirgau ir močiutė išgydė mano vyresniosios sesers šlapimu. Beje sėkmingai, o gydytojai jau buvo nuleidę rankas, net labai sunkios  būklės esantį išrašė iš ligoninės.

Beje, šaknys yra svarbios. Homeopatijos šaknys randamos Biblijoje - kai Mozė nulipo nuo kalno ir pamatė aukso veršį, jį sudaužė į miltus sumaišė su vandeniu ir visiems ten buvusiems sugirdė: ,, Paėmęs jų padarytą veršį, įmetė į ugnį. Sutrynęs į dulkes, išbarstė į vandenį ir pagirdė juo izraeliečius" (Iš.32,20). Taigi, nuo ko susirgai, tuo ir gydykis.  ;)

Kaštonas

Diak. Tomas M.

Sigitai, tai, kad gėrei šlapimą, visai nereiškia, kad nuo to ir pasveikai ;)

Neabejoju, kad močiutė tave sveikai maitino, girdė arbatomis, gal vitaminų duodavo ir t.t. ir pan.

Tas žmogus, kuris manęs prašė vaikų šlapimo labai sirgo, blogai jautėsi... aš atsisakiau duoti. Dar manęs prašė ir taures dėti, nes bijojo, kad gali bronchitas į plaučių uždegimą pereiti, bet aš paskaitęs apie tas taures irgi mandagiai atsisakiau (šiaip jau taurės yra kiniečių medicina, galima sakyti akupunktūros dalis). Aš pasiūliau gerti žoleles nuo kosulio, ilsėtis, gulėti po kaldra, kad išprakaituoti ir pakvėpuoti virš karšto vandens, kas yra kaip ir inhaliacija (lietuviai kvėpuodavo virš bulvių nuoviro). Dar vakare mes šeimoje už tą žmogų 1 Sveika Marija pasimeldėme. Ir...

Šiandien ryte tas žmogus jaučiasi tiek geriau, kad net pas daktarą jau nenori važiuoti  :o

Įsivaizduokite, būtų jis gėręs šlapimą, tai dabar visi pažįstami būtų "apšviesti", koks šlapimas yra geras vaistas ;D

Taip ir plinta visokios neaiškios "gydymo" praktikos...

Sigitas

Garbė Jėzui Kristui!
Taurės man pažįstamos. Netgi ligoninėje man jas yra statę, kai trečioje klasėje sirgau abiejų pusių plaučių uždegimu. Močiutė staydavo taures mano seneliui, jam buvo chroniška bronchinė astma ir dažnai sirgo plaučių uždegimu. Nieko prieš taures blogo negaliu pasakyti, labai veiksmingai gydo. Taurėse tikrai nieko okultinio ar ten prieštaraujančio katalikų mokymui nėra. Gi veikia išdegintas oras, praktiškai vaakumas, pasiekiamas labai lengvomis, parankiomis priemonėmis. Nereikia išsigalvoti visokių ten nesąmonių.
Nuo seno yra žinomi visokie liaudiški gydymosi būdai, šlapimo gėrimas irgi ne išimtis. Svarbu nesureikšminti ir nepadauginti.  :thumbup: Sudievu!

Silvija

Fu! Ir ko tas žmogus nesugalvoja, kad tik gyvas liktų! Įdomu kiek sergančių pirmoj eilėj meldžiasi ir atgailauja? Kiek slaugančių pasirūpina pirmiausia pakviesti ligoniui Jėzų?

Tarp liaudiškų būdų tikrai yra abejotinų savo kilme. Pavyzdžiui, rožės užkalbėjimas.

Kaštonas

Sigitas

Va geriant rupūžės samagoninį antpilą tikrai galima padauginti. Ypač, kai nežinai kas toje butelkoje buvo ankščiau uždaryta.

Kaštonas

Diak. Tomas M.

Citata iš: Sigitas  rugsėjo 07, 2015, 07:04:09
Taurėse tikrai nieko okultinio ar ten prieštaraujančio katalikų mokymui nėra. Gi veikia išdegintas oras, praktiškai vaakumas, pasiekiamas labai lengvomis, parankiomis priemonėmis. Nereikia išsigalvoti visokių ten nesąmonių.

Sigitai tu kažkuo remiesi ar čia tik iš serijos "man atrodo"?

Beje kiek skaičiau iš medicininės pusės, kiek daryta nuodugnių tyrimų, taurių veiksmingumas nebuvo įrodytas, o tie tyrimai, kurie rodė taurių veiksmingumą buvo daromi suinteresuotų pusių.

Lietuva yra karų kryžkelėje, per ją ėjo įvairių tautų kariuomenės, gyveno įvairių tautų žmonės, todėl man nenuostabu, kad mes tiek visko prisigaudėm, o kur dar mūsų pagoniškos praeities šešėliai?

Nereikia idealizuoti ir liaudies medicinos, nes į jos sudėtį pateko ne tik geri dalykai, bet ir nemažai visokio plauko nevertingų ar net žalingų praktikų. Ateities kartos turės išsijoti tuos metodus, kad atskirti javus nuo piktžolių. Tik piktžolės labai jau daug derlingos dirvos randa mūsų širdyse...

Kaštonas

"Ateities kartos turės išsijoti tuos metodus, kad atskirti javus nuo piktžolių. Tik piktžolės labai jau daug derlingos dirvos randa mūsų širdyse..."

Nedera užkrauti savo vaikams naštų. Patys to nepadarysim niekas to nedarys.

Praeitis jau praėjo. Ateitis neatėjo.
Gyvenu tik čia ir dabar, ir už tai atsakingas.

Sigitas

Citata iš: Tomas M.  rugsėjo 07, 2015, 16:59:03
Citata iš: Sigitas  rugsėjo 07, 2015, 07:04:09
Taurėse tikrai nieko okultinio ar ten prieštaraujančio katalikų mokymui nėra. Gi veikia išdegintas oras, praktiškai vaakumas, pasiekiamas labai lengvomis, parankiomis priemonėmis. Nereikia išsigalvoti visokių ten nesąmonių.

Sigitai tu kažkuo remiesi ar čia tik iš serijos "man atrodo"?

Beje kiek skaičiau iš medicininės pusės, kiek daryta nuodugnių tyrimų, taurių veiksmingumas nebuvo įrodytas, o tie tyrimai, kurie rodė taurių veiksmingumą buvo daromi suinteresuotų pusių.
Pats, broli Kristuje Jėzuje, Tomai, taip pat nepateikei jokio įrodymo savo teiginiams! Ypatingai įtikinamai skamba:
Citata iš: Tomas M.  rugsėjo 07, 2015, 16:59:03tie tyrimai, kurie rodė taurių veiksmingumą buvo daromi suinteresuotų pusių.
Tai kurie čia tie tyrimai? gal šortkutą į internetinį puslapį copy-paste padarytum?

MAN ATRODO, jog taurėse nėra nieko okultinio, ezoteriško, akupunktūriško. Pats daugybę kartų mačiau kaip tai yra daroma, man pačiam tai darė ir ŽINAU, jog taurės tikrai efektingai gydo plaučių uždegimą, tas karštis jose traukia karkalus iš plaučių. Lieka tokios gražios rudos apvalios dėmės. Beje, jei karkalų plaučiuose nėra, rudų apvalių dėmių nelieka, netgi taurės nesilaiko, atšoka.  :thumbup:

O šlapimas yra gerai tik ekstrenu, ypatingu atveju. Yra žinomas faktas, jog žmogus po pastato griuvėsiais išgyveno 4 paras dėka to, jog gėrė savo šlapimą (nes nebuvo jokio geriamo vandens). Kitu atveju buvo rašoma, jog moteris liko gyva dėka katės šlapimo, kurį ji gėrė, nes nebuvo jokio geriamo vandens ir pati buvo prispausta kažkokios ten nuvirtusios sijos.

Šaknys būna visokios  :read: būna gilios, būna paviršinės, būna kaip morkos, būna išsišakojusios. Kokios yra mūsų šaknys? Pasakykit katras iš mūsų neturi pagoniškų šaknų? Katras negali būt pavadintas žydšaudžio palikuoniu? Katro giminėj nebuvo benkarto? Katras nėr nusidėjęs? Ar Dievas žiūri į mūsų šaknis ar į mūsų dabartinį dvasinį stovį?

kukulis

Šiaip ar taip, tai turėtų būti šlykštu  ;D .
Ko tik žmonės nepadaro dėl sveikatos... kiti net pasiryžę dėl to prarasti sveikatą  ;D

Eugenijus

Apibendrinimas. Šlapimo gėrimas yra VISIŠKA NESĄMONĖ. Šlapimas - tai organizmo atliekos, šiukšlės, kurias organizmas pašalina iš savęs kaip atlieką. Organizmas pašalina, o jūs vėl norite atgal sugražinti? Jokios logikos. Nėra ir niekada nebus jokio gydomojo šlapimo poveikio. Kaip ir išmatų.
   Tačiau taures nuvertinate be reikalo. Taurės yra sena liaudiška fizioterapijos priemonė, skatinanti kraujotaką vakuumu. Ir nieko magiško taurėse nėra. Tiesa, nei rimto bakterinio plaučių uždegimo, nei bronchito jos tiesiogiai neišgydys, bakterijų neužmuš, bet prisidės prie kai kurių ligų gydymo, skatindamos kraujotaką. Taurės buvo nurašytos, atsiradus moderniems antibiotikams, inhaliatoriams, hormonams.
   Tačiau jų poveikis yra geras, gydantis. Ir visiškai ne magiškas. Daugelyje šalių jos tebėra naudojamos, ir tame nieko blogo nėra, tik svarbu, kad būtų panaudotos tinkamai, o ne tikintis magiško pasveikimo nuo jų, atsisakius rimtų vaistų.
   Dėlės irgi nėra nurašytos ir nėra magiškos.