• Welcome to TavoRankose.org - katalikiškas diskusijų forumas. Please login or sign up.

lapkričio 23, 2024, 10:40:12

Naujienos:

Kokie šaunūs yra ištikimi VIEŠPATIES žmonės!
Būti su jais man didžiausias malonumas. Ps 15 (16) - 3

Pats niekad neatsakau, o man turi atsakyti visi.

Pradėjo kukulis, vasario 03, 2016, 07:58:04

0 Nariai ir 1 Svečias peržiūrinėja šią temą.

kukulis

Kaštonas

Siūliau "kipšo laiškus", prašiau pagalbos, teiravausi ar surinko sumą "autobusiukui" ir dabar paklausiau. Ir sekantį kartą  padarysiu kaip manau tinkama!

Silvija

Tu prašei pagalbos? Pražiūrėjau... gal gali priminti?

Kaštonas

Silvija

Kaštonas

Silvija

Įtariu, kad nesupratai, kodėl klausiu. Ar esi įsigilinęs į kojų plovimo apeigos prasmę?

Kaštonas

Silvija

Kaštonas

Silvija

Ištrauka iš tavo nurodyto straipsnio:

Ši apeiga simbolizuoja nusižeminimą, lygybę prieš Dievą, susitaikymą tarp iš pažiūros skirtingų visuomenės grupių

Ir iš mano:

Evangelijos mums atskleidžia, kaip Jėzus atėjo keisti mūsų širdžių. Kojų plovimas nėra pirmasis ir svarbiausias veiksmas, kurį turėtume imituoti. Jis atskleidžia, kaip Jėzus kviečia visus savo mokinius į vidinę nuostatą tarnauti ir mylėti. Vis dėlto Arkoje mes atradome, kaip svarbu iš tikrųjų plauti vieni kitų kojas."

Kartais sveikieji globodami silpnesnius, pažemina juos net nenorėdami. Kaip tas pats Jean Vanier sako, duodant kitam asmens vertingumo klausimas dažnai pakimba ore, nes mes gyvename sėkmės ir pergalių kultūroje, galios kultūroje, žinių kultūroje. Kas tai yra meilė? Tai pasakyti kažkam, kad ,,tu esi gražus, tu esi vertingas". Tai meilės paslaptis. Tai nėra pirmiausia kažką padaryti žmonėms, nes tame mes atrandame savo šlovę. Meilės paslaptis yra apreikšti, jog ,,tu esi brangus, esi nuostabus".

Kaštonas

Silvija

Šitom citatom bandau su tavimi kalbėtis tavuoju būdu, atspėk pats, ką noriu pasakyti ;)

Kaštonas

Ne, tai ne mano būdas.

ok.
Greitu laiku prasidės atleidimo rekolekcijos. Rekolekcijos. Kviečiu!
Jei Viešpats panorės, vėl važiuosiu į ten kur jokia nuoroda neapsakys. Jokiais žodžiais neišreikši. Tai jei važiuosiu tave kviečiu prisijungti.

Ir dar karta kviečiu pamąstyti, jog mudu mirštame. Išties mirštame.

Silvija

Tu teisus, ačiū už šį priminimą.

http://www.bernardinai.lt/straipsnis/2015-02-25-atrasti-taika/4393

Jei žmonėms padedama jų kentėjimuose ir neviltyje, daugelis iš jų prieš mirtį gali pasakyti: ,,Dabar aš pasiruošęs". Labai liūdna, kad mes laukiame paskutinio atokvėpio ir tik tada pajėgiame priimti save tokius, kokie esame! Nebijosime savęs ir savo būties! Nebūsime tie, kurie niūriai paklūsta savo gyvenimui ir viskam, kas vyksta. Pradėsime gyventi tiesoje ir laisvėje, o tai reškia: priimsime savo mirtį tada, kai ji ateis. Jei tą pajėgsime, tai galėsime priimti ir visas mažas mirtis, kurias kasdien išgyvename: nusivylimus, nesėkmes, atstūmimą, pažeminimą ir skausmą – tada pajėgsime nugalėti savo pasitenkinimą savimi ir suprasime, kad mums būtina keistis.

Kaštonas

Giedrė

Sveiki, o gal daugiau yra info apie tas atleidimo rekolekcijas? Kur? Kada? Kiek kainuoja? Kas jas veda?