• Welcome to TavoRankose.org - katalikiškas diskusijų forumas. Please login or sign up.

kovo 15, 2025, 03:08:45

Naujienos:

Kokie šaunūs yra ištikimi VIEŠPATIES žmonės!
Būti su jais man didžiausias malonumas. Ps 15 (16) - 3

Naminė duona... pagal Šv. Raštą

Pradėjo Diak. Tomas M., vasario 18, 2016, 00:46:31

0 Nariai ir 1 Svečias peržiūrinėja šią temą.

Diak. Tomas M.

Kažkaip pastaruoju metu atėjo įkvėpimas pačiam kepti namie duoną iš raugo. Labai įdomu. Daug biologijos, chemijos ir kitų dalykų galima išmokti. Keletas eksperimentinių partijų visai pavyko, jei kam įdomu, galėsiu pasidalinti bandytais receptais.

Mane ypač sudomino receptas, kuris parašytas ne kur kitur, bet Šv. Rašte (Ez 4:9):

CitataTu pasiimk kviečių, miežių, pupų, lęšių, sorų ir speltų, supilk juos į vieną indą ir išsikepk duonos. Ją turėsi valgyti tiek dienų, kiek gulėsi ant savo šono, – tris šimtus devyniasdešimt dienų. Maistas, kurį valgysi, bus atsvertas, – dvidešimt šekelių dienai. Valgysi jį nustatytu laiku. 11 Vanduo, kurį gersi, bus atseikėtas, – šeštadalis hino. Gersi jį nustatytu laiku.

* Pranašo elgesys vaizduoja maisto stoką Jeruzalės apgulos metu. Žmonės valgė, ką turėjo po ranka. Dvidešimt šekelių: 224-244 gramų; ... šeštadalis hino: 1,1 litro.

Iš tiesų, skaitant visą skyrių, šis receptas atrodo, kad atgailai skirtas, mums nusidėjėliams - pats tas ;)

Silvija

Kažin kaip ten tos pupos ir lęšiai - jie turėtų būti sumalti ar bent jau išbrinkinti?  :-\ Parašyk, jei išbandysi, labai įdomu  :thumbup:

Varlė keliauninkė

Tomai, biblinę duoną reikia kepti taip pat pagal Raštą
CitataValgysi kaip miežinį paplotį, visų akivaizdoje išsikepdamas ant žmogaus išmatų ugnies
bet jei maldausi Viešpatį, Jis nusileis
CitataGerai, leidžiu tau naudoti galvijų mėšlą vietoj žmogaus išmatų. Ant jo ugnies kepk sau duoną

Iš kur Čikagoje gauti galvijų mėšlo? :-\
:D

ps  o namuose kepta duona yra jėga! Tai maistas.

Diak. Tomas M.

Silvija, bent pas mus mačiau yra pirkti jau gatavi miltai (tikriausiai reikėtų žiūrėti, kur vegetarai apsipirkinėja, nes čia tarp jų populiaru), o pačiam kaip pasidaryti, tai reikėtų pasidomėti. Skaičiau, kad dzūkai kepdavo duoną su virtom bulvėm, tad gal ir pupeles galima su lešiais išvirti, padaryti košę ir tuomet ją įmaišyti į tešlą, bet čia tik mano spėjimas  :-\

Varlyte, Dievas padarė nuolaidą tam žmogui, nes jis buvo teisus, o mes juk visi nusidėjėliai, tad tektų kepti pagal pirmąjį paliepimą  :ashamed:

Aš kažkaip pažiūriu gamintos duonos etiketes ir matau, kad ten nemažai dalykų yra vien tam, kad išlaikyti duoną ilgiau ant prekystalio, pagalvojau, kam nuodytis, jei galima keptis namuose, o rauginta duona pas mane jau savaitę stovi ir nei sukietėjo, nei supelijo  :thumbup: