• Welcome to TavoRankose.org - katalikiškas diskusijų forumas. Please login or sign up.

kovo 14, 2025, 19:19:07

Naujienos:

Kokie šaunūs yra ištikimi VIEŠPATIES žmonės!
Būti su jais man didžiausias malonumas. Ps 15 (16) - 3

Forumui 5-eri metukai :)

Pradėjo Diak. Tomas M., liepos 11, 2016, 19:31:19

0 Nariai ir 1 Svečias peržiūrinėja šią temą.

Diak. Tomas M.

Jei Silvija nebūtų priminus, tai būčiau ir pražiopsojęs...

Palyginus su penkiamečiu vaiku, tai tikriausiai turėtų būti toks jau bambliukas, kuris nori pasirodyti "sena galva", kopijuoja protingas frazes ir visokias išdaigas krečia :)

Tik dabar atėjo į galvą, kad Šv. Benediktas paslapčia vis mano gyvenime sudalyvauja :D

Ir tik dabar "dašuto", kad mano antroji dukrytė gimė tą pačią dieną ;D

Ačiū krikšto mamytei Silvijai, Kukuliui, Pilgrim ir visiems kitiems, kurie rūpinasi "vaikučio" auginimu, auklėjimu ir mokymu!

AMDG!

Varlė keliauninkė

Su tortadieniu!

Giedrė

Silvija

Sako, kad nors tokiame amžiuje vaiko ūgis ir svoris vystosi proporcingai, reiktų stebėti, kad jis nepasidarytų pernelyg apvalus, ypač nuo tortų :D

Patiko ši Tomo analogija  :thumbup: , kaiptik neseniai dalyvavau tokiuose kursuose, taigi pratęsus:

- šio amžiaus vaikas sėkmingai įsilieja į bendruomenę
- gydymo terapijos šiame amžiuje taip pat sėkmingos
- greitai susižavi, bet negali ilgai ištverti
- pasitiki, yra atviras, bet labai jautrus ir pažeidžiamas
- nebijo suklysti ir bandyti daug kartų, todėl labai svarbus kartojimas
- yra džiaugsmingas, kas rodo pajėgumą suvokti religinius dalykus
- nekantrus, besistebintis, pamažu imantis suprasti savo tapatumą

O Jėzus pasišaukė vaikučius ir tarė: "Leiskite mažutėliams ateiti pas mane ir netrukdykite, nes tokių yra Dievo karalystė". (Lk 18, 16)

vida

O Jėzus pasišaukė vaikučius ir tarė: "Leiskite mažutėliams ateiti pas mane ir netrukdykite, nes tokių yra Dievo karalystė". (Lk 18, 16)
Va būtent , kad mes suaugusieji trukdome. Vaikai neturi jokių baimių. Atvažiuoja anūkėlė ( mes turime bokserę) , mažoji žvalgosi , jai nė motais tas didelis šuo.
O kai jautie mažutėliai pradeda  suvokti aplinkinį pasaulį, būtent tėvai pradeda skiepyti baimę- neik , didelis šuo , tau įkas. Dažnai girdžiu tokias tėvų replikas.
Nebūtinai dėl gyvūnų, dėl visokių kitokių dalykų gąsdina tėvai vaikus. Ale norėdami apsaugoti. Matyt, ir nuo Dievo karalystės...

Augustas

Džiaugiuosi, kad jau penkis metus gyvuoja šis forumas.  :pentecostal: Sveikinu su gimtadieniu kūrėjus ir adminus bei moderatorius ir eilinius narius, tokius, kaip aš pats.  O:-)  :D

vida

Man nuoširdžiai sakau atradimas šitas forumas. Visus sveikinu ir džiaugiuosi , kad dalinatės savo bagažu. Ir aš savo trigrašį kartas nuo karto įkišu. O svarbiausia , kad mus visus vienas ir tas pats vienija.  :celebrate: