• Welcome to TavoRankose.org - katalikiškas diskusijų forumas. Please login or sign up.

gruodžio 04, 2024, 22:46:27

Naujienos:

Kokie šaunūs yra ištikimi VIEŠPATIES žmonės!
Būti su jais man didžiausias malonumas. Ps 15 (16) - 3

Mistinės Dievo ir dangaus apraiškos gyvenime. Ar patyrėme ir kaip tai vertiname?

Pradėjo Diak. Tomas M., liepos 17, 2012, 22:45:16

0 Nariai ir 2 Svečiai peržiūrinėja šią temą.

kukulis

O gal galėtum, Piligrim, kuris pats esi mokslus kandęs, nubrėžti kažkokias bendras gaires tiems skirtumams apibūdinti?

Diak. Tomas M.

CitataJei tai buvo nelabasis, patyrusi siela, man regis, tai supras, ...

Čia ir yra visa esmė, nes jei siela nepatyrusi, visa informacija, pateikta toliau gali būti klaidingai suprasta/pajausta, ir galų gale - suklaidinta. Todėl ignoravimas yra saugus kelias, o jei Dievas norės kažką pasakyti, Jis, žinodamas, kodėl mes taip elgiamės tikrai neįsižeis, bet savo Išmintimi mus įtikins tikriausiai ir kitais keliais.

Andrius4

Norėčiau šioje temoje pabrėžti  Dievo Žodžio( Biblijos) svarba.  Bet koks  patyrimas, ar apreiškimas, turi buti tikrinamas Dievo Žodyje. Kad išsiaiškinti, ar tai nuo Dievo ar ne. Negaliu ginčytis dėl patyrusios sielos, bet yra žinoma, kad ir labiausiai patyrę žmonės suklysta, ar apsigauna, dėl vienokiu ar kitokiu priežasčių. Todėl Biblija šitoje situacijoje visada parodys tiksliai. Esu minėjas, kad Senasis Testamentas ir Naujasis Testamentas yra, kaip anų Dienu Urimas ir Tumimas. T.y. Jai patyrimas, ar apreiškimas atspindi Biblijoje, tada tai yra nuo Dievo. O jeigu neatspindi tuomet tai nėra nuo Dievo. Nežinau tiksliai, dėl švelnaus ignoravimo, kuri minėjo Tomas. Todėl negaliu nieko pasakyti. Bet aš asmeniškai visada, ar tai sapnas, ar patyrimas, ar apreiškimas. Visada tikrinuosi Dievo Žodyje, ir jai tenais nerandu, tuomet tiesiog pamirštu apie tai. Nes Dievas niekada nieko nedaro, priės tai to neapreiškęs  ir nepatvirtinęs Savo Žodyje. Nes turi buti du, ar trys liudytojai:

Mt 18,16 O jei nepaklausytų, pasiimk su savimi dar vieną ar du, kad 'dviejų ar trijų liudytojų parodymais būtų patvirtintas kiekvienas žodis'
2 Kor 13,1 Jau trečią kartą keliauju pas jus. "Dviejų ar trijų liudytojų lūpomis bus patvirtintas kiekvienas žodis"

Todėl Dievas visada kažką apreiškęs, po to dar paliudija Savo Žodyje. Todėl man yra labai svarbu sužinoti patyrimą, ar apreiškimą, ar jis nuo Dievo, nes tai yra irgi vienas iš būdu, kai Dievas kalba asmeniškai. Todėl tikiu, kad tai yra labai svarbu. Nes Dievas nori, kad tas asmuo išgirstu tai, kas yra būtent jam adresuojama. Tomas minėjo, kad yra ir kiti keliai, kaip Dievas gali mums tai parodyti. Tai yra tiesa. Bet tikiu, kad Dievas nori mus išmokinti įvairiu būdu. Bet kad ir koks būdas bebūtu, turi tai atspindėti Dievo Žodyje.

P.S. Norėčiau aprašyti kelėta savo patyrimu, gal butu jums įdomu juos apsvarstyti. Tik nežinau ar tinka jos rašyti čia, ar yra kokia kita forumo tema istorijoms.

Diak. Tomas M.

Iš esmės viskas teisingai, bet yra ne taip paprasta.

Jei mes kalbame apie patyrusią sielą, kuri turi Dvasios suteiktą išmintį (ir dvasių skyrimo dovaną), tai ta siela tikrai turėtų remdamasi Dievo žodžiu patikrinti, kaip yra.

Bet. Kalbame juk apie mus ir kitus - paprastus žmones... Kodėl tai ne taip paprasta?

Reikia pažiūrėti, kaip Jėzų gundė velnias dykumoje - velnias gundė cituodamas Šv. Rašto žodžius.

Neabejotinai velnias žino Šv. Raštą žymiai geriau už mus, be to, jis žino mūsų silpnas vietas ir tokiu būdu gali gudriai parinkti tam tikras vietas ir tikėtis, kad mes tas vietas interpretuosime per savo silpnybių prizmę. To jam tik ir tereikia, nes po tokio "patvirtinimo" žmogų būtų labai sudėtinga įtikinti, kad jis klysta, nes žmogus galvos, kad tai sakoma Šv. Rašte.

Todėl Bažnyčios praktikoje tas sprendimas (Dievo veikimas ar ne) daromas iš išorės, nes kartais žmogui sunku įvertinti save, tai turi padaryti objektyvus stebėtojas. Objektyvus stebėtojas žiūri, kaip elgiasi tas žmogus - ar jis nedaro nuodėmių, ar jis paklusnus, ar jis nusižeminęs ir t.t. Ir kartais tas sprendimas užtrunka net kelis šimtmečius...

Tad tokie klausimai tikrai nėra paprasti, o vienas labai akivaizdžių pavyzdžių yra Medžiugorjės apsireiškimai.

Savo patirtį gali rašyti čia, o jei bus reikalas, galėsime vėliau perkelti kitur.

Pilgrim

Tikėjimo pažinimui skirta -
* katechezės, įvairios programos;
* kursai, paskaitos, seminarai;
* katekizmas, Bažnyčios dokumentai;
* įvairios knygos ir t. t.
Dievo patyrimui skirta -
* rekolekcijos;
* pokalbiai su dvasios tėvu (palydėtoju)

kukulis

Citata iš: Tomas M.  rugsėjo 20, 2015, 23:41:30
Reikia pažiūrėti, kaip Jėzų gundė velnias dykumoje - velnias gundė cituodamas Šv. Rašto žodžius.

Geras pastebėjimas  :thumbup:

Andrius4

Taip, kas galėtu  su tuo pasiginčyt? Bet nepamirškim ir tai, kad Kristus mums parode pavyzdi, kaip atsikirsti i šėtono gundymus. Sakydamas "PARAŠYTA" O tai nukreipia i Žodį. Nes Dievas savo vaikam davė geriausia. Tai Savo Žodį :)

Andrius4

Kalbant apie savo patirti. Mano gyvenime, kiek save pamenu nuo vaikystes. Visada periodiškai lydėjo mistiniai dalykai. Bet prieš keturis metus Dievas padare kažką tokio, tiesiog mano rankomis ir man to net neįtariant. Ir po metu, ar truputi vėliau, atvėrė man tai. Šia istorija pradėsiu nuo Šv. Rašto, kad butu aiškiau pamatyti bendra vaizdą ir parodyti, kad tai yra Žodyje.

Apd 2,17 'Paskutinėmis dienomis,-sako Dievas,-Aš išliesiu savo Dvasios kiekvienam kūnui, ir jūsų sūnūs bei dukterys pranašaus, jūsų jaunuoliai matys regėjimus, o senieji sapnuos sapnus.

Rom 12,6 Pagal mums suteiktą malonę turime įvairių dovanų. Jei kas turi pranašavimą, tepranašauja pagal tikėjimo saiką;

Prieš keturis metus aš nusipirkau knyga. Knyga kuri mokina piešti, nes turiu šiokiu tokiu gabumu piešimui.  Nupaišiau penkis piešinius iš tos knygos, kurie patraukė mano dėmėsi ir tiek. ir sukabinau ant sienos būtent tokia tvarka kaip ir dabar kaba. Matyti nuotraukoje kuria įkėliau. Aš dar nebuvau antra karta vedės, tiesiog gyvenau su ta moterim ir vestuvių net ir neplanavom. Gal po metu mes įtikėjom i Dievą. Ir supratom, kad taip toliau gyventi susidėjusiems negalima, kad reikia susituokti, juo labiau jau ir vaiką planavom. Todėl, kai drauge pastojo, paskubėjom gristi i Lietuva ir susituokti, kad vaikas nebūtu nesantuokinis. Susituokė ir grize i Dubliną, po kurio laiko sužinojom, kad turėsime mergaite. Kaip ir nieko neįprasto. Kol viena diena, aš grįžęs namo sėdėjau ant sofos ir žiūrėjau i tuos savo piešinius. Ir tai ką pamačiau juose(o tiksliau Dievas parode)mane tai šokiravo. Aš pamačiau savo žmoną, pirmam piešinyje iš dešinės. Nes ji kažkada dainavo mokyklose. Sekančiam piešinyje aš pamačiau save, nes turiu gitara ir siek tiek groju ir net turėjau panašu pakabuką ant kaklo pasidaręs. Sekančiam paveiksle aš pamačiau mūsų vestuves tuščioje salėje. Nes ir ištikro svečiu mes nekvietėm, jų nebuvo. Dar sekančiam aš pamačiau savo dukra, kuri dar žmonos įsčiose tebuvo.
Viskas buvo mano pačio nupiešta ir sukabinta, prieš metus, ar pusantrų. Net rėmeliai mano atvaizdo ir dukros atvaizdo vienodi. Nes ji paveldėjo mano genus, ji i mane panaši. Nes negavau pirkti visu vienodu rėmeliu, nes sidabriniai buvo pasibaigė ir likę tik trys, tai teko paimti du rudus. Netgi rėmeliai savo vietosią susidėliojo. Nes ir ištikro mano oda ir dukros yra rudesne už žmonos. Žmonos balta oda. Netgi tokios smulkmenos, kaip rėmeliai kažką rodo. Yra ir daugiau detaliu tuose piešiniuose, bet nenoriu smarkiai išsiplėsti. Noriu parodyti tik pati  faktą. Aš nieko neįtardamas nupašiau tiek praeiti, dabartį ir ateiti. Bet Dievas visko iki galo dar neatvėrė man. Nes liko man klaustukas, ką simbolizuoja tas tigras? Galvočiau, kad tai simbolizuoja žmonos sunų iš pirmos jos santuokos, nes jis yra gimės tigro metais. Bet negaliu buti tuo tikras, kol Dievas man to neatvėrė.

P.S. Jai pastebėjote piešiniu sukabinta eiles tvarka eina iš dešinės i kaire. Taip kaip žydai rašo iš dešinės i kaire. Tai vėlgi kažką reiškią.

kukulis

Gražūs piešiniai  :thumbup:

Dėl ateities, tai siūlau palaukti 10 metų, ir pažiūrėti, ar tikrai tavo dukra taip atrodys :)

Dar vienas dalykas, susijęs su pranašystėmis, yra tas, kad kai žmogus labai nori apreiškimų, jis gali juos sau įsikalbėti. Todėl reikia žiūrėti ar tai apreiškimas iš Dievo, ar paprasta savitaiga. Manau, tą išsiaiškinsi po 10 metų :) .

Dar vienas dalykas, susijęs su Dievo apreiškimais, yra tas, kad visi Dievo apreiškimai turi tam tikrą paskirtį. T.y. Dievas nesiunčia jų vien tam kad pa-išdykautų, ar kad žmogus pasikeltų į puikybę. Kiekviena Dievo pranašystė turi konkrečią užduotį, kurią visada įvykdo. Skaitome Senąjį Testamentą ir matome, kad nemaža dalis pranašų bėgo nuo pranašysčių, jų vengė. Pvz. Dievas liepė Jonai eiti į Ninevės miestą  ir skelbti apie besiartinančią teismo dieną. Tačiau Jona nenorėjo nieko skelbti ir bandė pasprukti laivu į kitą šalį. Beplaukiant laivas sudužo ir Joną prarijo žuvis. Ta žuvis paskui jį atnešė atgal prie to miesto, kur jis vis vien turėjo paskelbti Dievo pranašystę.

Dažnai Dievas atsiunčia tokią pranašystę, kokios žmogus visai nenori ir nesitiki.

Taip ir su tais paveikslais. Manau tau sušildo jie širdį, bet gali būti tik sutapimas apie tai kad jie atitinka praeiti, dabartį ir ateitį ( dėl ateities dar nepilnai aišku ;) ). Juk tavo pateikta paveikslų seka tiktų dar kokiam dešimčiai tūkstančių žmonių :) . O be to, koks gali būti tokio apreiškimo tikslas? Juk paveikslus piešei tu pats  :-\

Sigitas

Citata iš: Andrius4  rugsėjo 21, 2015, 20:42:43... nes jis yra gimės tigro metais. Bet negaliu buti tuo tikras, kol Dievas man to neatvėrė. ...
Visi metai yra mūsų Viešpaties Jėzaus Kristaus metai. Nėra tigro, arklio, žiurkės ar kokio kito tvario metų, nes visus juos mums dovanoja Dievas. Horoskopai, astrologija gi nesuderinama su krikščionybe.
,,VIEŠPATS šitaip kalbėjo: – Nemėgdžiokite tautų kelio, nenuogąstaukite dėl ženklų dangaus skliaute, nors dėl jų tautos ir nuogąstauja" (Jer.10,2).

Ir nereikia viskam ieškoti paaiškinimų. Jie patys ateis, kai bus laikas.  :thumbup:

Andrius4

Citata iš: kukulis  rugsėjo 22, 2015, 03:25:00
Gražūs piešiniai  :thumbup:

Ačiū kukuli :)

Suprantu, gal man nepavyko teisingai to perteikti. Nes tai nėra taip paprasta.

Rašei:"Dar vienas dalykas, susijęs su pranašystėmis, yra tas, kad kai žmogus labai nori apreiškimų, jis gali juos sau įsikalbėti. Todėl reikia žiūrėti ar tai apreiškimas iš Dievo, ar paprasta savitaiga. Manau, tą išsiaiškinsi po 10 metų :) ."

Kai paišiau tuos piešinius, aš dar nebuvau įtikėjas. Ir  neturėjau jokio supratimo ką paišau. Ir kai jau įtikėjas sėdėjau ant sofos ir žiūrėjau i juos, neturėjau net jokios minties kažką įsiteikti. O kad tai yra nuo Dievo man nekyla jokiu abejonių. Nes tai yra Žodyje ir kai kas jau išsipildę. Nes, kai piešiau šiuos piešinius aš nebuvau net vedęs savo žmonos. Aišku, galima pasakyti, kad tai normalu kad vedžiau ir tas piešinis nebūtinai rodė ateiti. Bet yra detales tame vedybų piešinyje kurios irgi nepriekaištingai įvyko. Ir mergaite, žmona gi nebuvo dar tada pastojus, bet mes jau turim ja :) Ir tai irgi yra tiesa, kad man reikės dar laukti 10 metu, kol išsipildys viskas kas turi išsipildyti :)

Rašei: "Dar vienas dalykas, susijęs su Dievo apreiškimais, yra tas, kad visi Dievo apreiškimai turi tam tikrą paskirtį. T.y. Dievas nesiunčia jų vien tam kad pa-išdykautų, ar kad žmogus pasikeltų į puikybę. Kiekviena Dievo pranašystė turi konkrečią užduotį, kurią visada įvykdo. Skaitome Senąjį Testamentą ir matome, kad nemaža dalis pranašų bėgo nuo pranašysčių, jų vengė. Pvz. Dievas liepė Jonai eiti į Ninevės miestą  ir skelbti apie besiartinančią teismo dieną. Tačiau Jona nenorėjo nieko skelbti ir bandė pasprukti laivu į kitą šalį. Beplaukiant laivas sudužo ir Joną prarijo žuvis. Ta žuvis paskui jį atnešė atgal prie to miesto, kur jis vis vien turėjo paskelbti Dievo pranašystę."

Taip žinoma Dievas nesiunčia pranašysčių  tam, kad pa iždykauti :) Bet reikia suprasti, kad tai susiję tik su mano šeima. Ir tikrai tai neverčia mane puikuotis. Rašydamas ta istorija nenorėjau sudaryti tokio įspūdžio. Ir aš nesu pranašas. Pranašas ir pranašavimo dovana, tai nėra taip, kad jai turi ta dovana, tai reiškęs esi pranašas. Ir visu pirma, kad butu tikrai aiškesne mano situacija. Jokios dovanos, kurias Dievas davė, jos neparodo, kad tas žmogus išgelbėtas ir gali jau tuo džiaugtis ir puikuotis. Ir ta dovana gali išvis pasireikšti tik karta, ar kelis per visa žmogaus gyvenimą. Juo labiau, kad nėra žmogaus kuris neturėtu kokia nors dovana. O dovanos visos yra geros, nėra geresnes ar blogesnes. Todėl nematau esmes puikuotis. Tiesiog tai yra vienas iš mano patyrimu :) Ir tikrai specialiai nieko sau ne iteiginėju. Bet jai pamatau, kad tai nuo Dievo, tikiu tuo visa širdimi. aš negaliu tikėti i Dievą ir atmesti tai kas nuo Dievo. Kitaip Dievas negales man kalbėti, nes viskam visu pirma reikia tikėjimo.

Rašei: "Dažnai Dievas atsiunčia tokią pranašystę, kokios žmogus visai nenori ir nesitiki."

Aš nieko panašaus nesitikėjau. O sutapimais griežtai netikiu. Jie neegzistuoja. O koks tos pranašystes tikslas? dar nežinau, bet atėjus laikui sužinosiu. Gal taip Dievas man sako: " Aš tikras ir niekad neabejok manim"???  ?

Andrius4

Citata iš: Sigitas  rugsėjo 22, 2015, 04:23:13
Citata iš: Andrius4  rugsėjo 21, 2015, 20:42:43... nes jis yra gimės tigro metais. Bet negaliu buti tuo tikras, kol Dievas man to neatvėrė. ...
Visi metai yra mūsų Viešpaties Jėzaus Kristaus metai. Nėra tigro, arklio, žiurkės ar kokio kito tvario metų, nes visus juos mums dovanoja Dievas. Horoskopai, astrologija gi nesuderinama su krikščionybe.
,,VIEŠPATS šitaip kalbėjo: – Nemėgdžiokite tautų kelio, nenuogąstaukite dėl ženklų dangaus skliaute, nors dėl jų tautos ir nuogąstauja" (Jer.10,2).

Ir nereikia viskam ieškoti paaiškinimų. Jie patys ateis, kai bus laikas.  :thumbup:

Ačiū Sigitai. Būtinai pasigilinsiu, kas liečia metus. Tu man davei puikia minti. Ir ne dėl to kad ieškočiau atsakymo, nes jie tikrai ateis kai bus laikas. Bet kad galėčiau užklijuoti visus plyšius, kurie dar nėra užklijuoti mano pažinime :) Ačiū