• Welcome to TavoRankose.org - katalikiškas diskusijų forumas. Please login or sign up.

kovo 15, 2025, 03:14:10

Naujienos:

Kokie šaunūs yra ištikimi VIEŠPATIES žmonės!
Būti su jais man didžiausias malonumas. Ps 15 (16) - 3

"Teologija gyvai" per internetą

Pradėjo Diak. Tomas M., spalio 03, 2013, 01:29:27

0 Nariai ir 1 Svečias peržiūrinėja šią temą.

Diak. Tomas M.

Buvau prapuolęs, nes iš tiesų daug valandų sugaišau ieškodamas, kaip reikia transliuoti, kai nori kartu ir kalbėti per skype, o tai pasirodo technologijos atžvilgiu yra gana sudėtinga. Bet po dviejų dienų paieškų, radau gana prieinamą variantą. Kam bus įdomu čia yra instrukcijos:

http://www.youtube.com/watch?v=ZyWUjkGG0gw

Jei transliuoti nekalbant pačiam, viskas yra žymiai paprasčiau. O dėl normalesnio varianto, gal per laiką ilgainiui ir geresnį metodą išdirbsime ;)

Pilgrim

Tai susitinkam pirmadieni 19.00 val. Lietuvos laiku
Ar cia as teisingai kalbu  :-\  :)
Tomas papasakos apie technine puse, ar taip
P.s. turekit po ranka sv. Rasta, gali prireikti
paprasciau tureti popierini varianta, negu internetini

Varlė keliauninkė

Per mobiliaka apie mobiliakus - nieko nesigirdejo. Konstaruoju faktus klausimus:
1. kazko nemokejau padaryti?
2. per mobilu telefona viskas veluoja?

Diak. Tomas M.

Kadangi nebuvo visai žmonių, tai mes leidom sau 15 min. dar pasiderinti reikalus, o šiaip nuo tiesioginio eterio iki transliavimo yra apie 15 sekundžių vėlavimas, kol perduodama, suspaudžiama ir vėl ištransliuojama. O dėl mobilaus, matau iPhone'ui jie turi specialią programėlę:

https://itunes.apple.com/us/app/mixlr/id583705714?mt=8

Diak. Tomas M.

Mano kritiniai pastebėjimai patiems mums ;)

1. Tas, kas transliuoja (šiuo atveju aš) turėjau įsijungęs transliacijos puslapį (ir pamiršęs...), todėl prasidėjus transliacijai, viskas dvigubinosi pradžioje, po to aš pastebėjau ir išjungiau  :swoon:

2. Reikia būti tylesniems savo darbo vietoje, nes daug kas girdisi ir kėdės braškėjimas ir atodūsis, tušinukas barškinimas ir užtrauktukas ;D

O šiaip nėra taip jau blogai. Ačiū Pilgrim (Mindaugui) ir Silvijai :thumbup:

Pilgrim

Taciau dar yra telefonai su Android ir Windows phone operacinemis,
jiems irgi reikia pasiluti ka nors  :)
Vakar kada testavome as buvau su telefonu
skype veike normaliai (Android 4.1)
ir kalbetis bei girdeti buvo gerai, kokybe tinkama

Pilgrim

iškentę šaltį, badą, nuovargį ir debesis ...  ;)
ruoškimės kitai diskusijai
ir bendromis jėgomis ieškokime temos  :-\

Laukiam siūlymų

Augucka

Ir virtualūs žmonės tapo kūnais...  :D

Smagu girdėti jus. Bandau dabar klausytis, nors man sunkiai siunčia. Tiesa, išvis sustojo ir nesiunčia.  :( Bet gal čia mano interneto greitis kaltas. Dar sako, kad flash playeris netinka kažkas.

Diak. Tomas M.

Aš truputį vėliau įdėsiu į mūsų svetainės archyvą, tai ten nereikės flash ;)

Pilgrim

Citata iš: Augucka  spalio 21, 2013, 15:57:35

Ir kokie jie ? :D
Nepamirškim ir naujas temas siūlyti ...

Diak. Tomas M.

Dabar dar tik tapo garsu, o kūnais taps, kai susitiks realiame pasaulyje :)

Diak. Tomas M.

Kelios temos:

1. Helovynas ateina į Lietuvą. Kas tai? Ar tai blogio ir tamsos kultūros populiarinimas, svetimos kultūros invazija ar nepiktybiškas žaidimas? Palyginimas su užgavėnėmis. Ar Lietuvai reikia to?

2. Siaubo filmai (irgi siejasi su pirma tema, nes per helovyną, visi juk žiūri siaubiakus...). Vėl gi, ar katalikams to reikia? Straipsnis: http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/kino-kritikas-siaubo-filmai-turi-terapini-poveiki.d?id=63078520

Diskusija kaip pvz:

CitataTomas M.: Žiūrint iš dvasinės perspektyvos, siaubas (baimė) yra gryna meilės priešingybė. Tuo pačiu baimė yra gera žmogaus kontrolės priemonė, tad kiek teko girdėti iš dvasinės pusės, siaubo filmai nieko gero neduoda, bet tik atvirkščiai, nes žmogaus tikslas, kad jo širdyje būtų ramybė, o ne sąmyšis ir siaubas.

Andrius Š.: Meilė, tiesa, teisingumas, laisvė, ramybė yra "ne iš šio pasaulio", bet kartais pasireiškia kaip "vėjas, kurio tu nežinai nei iš kur, nei į kur jis pučia". Todėl šiomis kategorijomis negalima mojuoti kaip vėzdu mūsų ašarų pakalnėje. O tavo irgi anksčiau (tikiuosi ir dabar :)) mėgto kino kritiko straipsnyje kalbama apie vartotojų visuomenę, kuri jau gyvena tik "šiame pasaulyje" ir kuriai siaubo poreikis vaidina "garo nuleidimo", streso sumažinimo funkciją. Manau, kad tai nei blogai, nei gerai, tiesiog tai socialinės psichologiniai dėsniai. Kur kas blogiau yra tai, kad "vienadimensinis žmogus"(H.Marcuse) jau nepajėgus jokiai gilesnei refleksijai, todėl gyvena vaizdo, instinktų, dirginimo, impulsų, pojūčių pasaulyje. O politinė šito prasmė - jis yra tobulas propagandos ir ideologijos vartotojas, ką mes matėme pas save Lietuvoje per pedofilijos istoriją ir kitus rezonansus.

Andrius M.: griauna siaubo filmiai žmonių likimus..sekmės ir toliau griaut save :)

Andrius Š.: nu jeigu filmas gali sugriauti gyvenimą, tai toks tenajaus ir gyvenimas...

Tomas M.: Idėja: kam gerti mazutą? Jis juk tave nunuodys, jei ne iš pirmo karto, tai per daug kartų tikrai

Andrius M.: gyvenimas yra toks dalykas..vadinasi pagauk kampą..

Saulius: manau kad siaubo filmai yra dalis tikroves kuri mus atseka is praeities tai surista su pasakomis pvz Haufo "vaiduokliu laivas" ir kitos. labai patinka ispanu siaubo filmai kuriuose zaidziama su pacia baime kuri atsiranda kambaryje ar ligoninėje pradeda vystytis i istorija su vaiku. nenoriu vaidinti zinova bet geri siaubo filmai pazadina sukelia jausmus kurybai

Pilgrim

Apibendrinat šias mintis, tema galėtų skambėti
Satanistinės tendencijos šiuolaikinėje kultūroje

ji galėtų apimti:

Prievarta ir kančia šio pasaulio akimis.
Mirtis ir jos slėpinys.
Blog'ai ir internetas.
Įvaizdžių galia.
Fikcija ar tikrovė?
Antikristo personažas.
Video žaidimai – iškreiptas pasaulis.
Priklausomybės.
Antrasis gyvenimas.
Garsinė anamorfozė (iškreipta projekcija, deformacija).
Transo būsenos.
Šiuolaikinis šamanizmas.
Transas ar ekstazė?
Apverstas kryžius.

Šiuo atveju pasiremiu kun. Benoît Domergue tyrinėjimų medžiaga
,,Satanistinės tendencijos šiuolaikinėje kultūroje" ("La tendance sataniste dans la culture actuelle")
,,Jaunimo kultūra ir ezoterika" (Culture Jeune et ésotérisme)

Diak. Tomas M.

Galėtų, bet ar ne per plačiai paimtume? Nes ten yra ir kinas, ir muzika, ir "menas", ir medicina (abortai ir pan.) ... gal tavo pavadinimas galėtų būti kaip ciklas, o kitos temos to ciklo dalys?

Pilgrim

Visas ciklas būtų labiau seminarų ciklas, o tai gal jau ne vieta forumas,
diskusijai kažką "išgrybauti" ir apie tai galėtų viskas suktis
dalis iš išvardintų temų

pvz.: kabliukas ...

http://www.youtube.com/watch?v=qrO4YZeyl0I

Augucka

Citata iš: Pilgrim  spalio 21, 2013, 16:13:58
Citata iš: Augucka  spalio 21, 2013, 15:57:35

Ir kokie jie ? :D
Nepamirškim ir naujas temas siūlyti ...

Mieli ir geri  ;)

Temas čia siūlote tikrai įdomias ir aktualias. Neturiu ką ir bepridurti

Diak. Tomas M.

Diak. Tomas M.

Šiaip kas liečia muziką, tai man labai patinka Good Fight Ministries, jie geriausias analizęs paruošę, kaip kad šį apie Ke$hą:

https://www.youtube.com/watch?v=e8GfWJKyPVc

Ir vėl tie simboliai...

Pilgrim

Diak. Tomas M.

O čia idėja, jei atsirastų norinčių, juk tokius video galima būtų ir išversti į lietuvių kalbą. Bent vien iš paveiksliukų, kuriuos rodo, daug kas aišku.