• Welcome to TavoRankose.org - katalikiškas diskusijų forumas. Please login or sign up.

lapkričio 23, 2024, 10:21:33

Naujienos:

Kokie šaunūs yra ištikimi VIEŠPATIES žmonės!
Būti su jais man didžiausias malonumas. Ps 15 (16) - 3

Kas yra šventumas?

Pradėjo kukulis, gruodžio 23, 2014, 12:21:17

0 Nariai ir 2 Svečiai peržiūrinėja šią temą.

Pilgrim

O kaip tai atrodo  ::) būti be ... Iš ko atskirti, kad esi be ...  ::)

kukulis

Kokie jūs keistuoliai. Juk tai buvo saviironija :D

Vienas Dievas tėra šventas.

Pilgrim

o kaip tada -
,,kad būtume šventi ir nesutepti Jo akivaizdoje" (Ef 1, 4)
,,Būsite šventi, nes aš esu šventas" (Kun 11, 45)
"Siekite santaikos su visais, siekite šventumo, be kurio niekas neregės Viešpaties." (Heb 12,14)
jei būti šventais kaip ir privaloma  :-\
tuomet natūralu išsiaiškinti, ką reiškia būti šventu.

kukulis

O ką jeigu to išsiaiškinti pilnai neįmanoma?
Tai ką žinai, tai tarsi pasisavini.

Kai nežinai, tai lieka tik kryptis, į kurią eidamas vis labiau pažįsti.

Taip ir čia, ar mums būtina viską išsiaiškinti ( kas yra neįmanoma ), ar verčiau nusistatyti kryptį?

Kaštonas

Tai kas svarbiausia ir yra kryptis.

kukulis

O kokia tai kryptis?

Ar dar kartą galėtume įvardinti, kada einame į tą pusę, kada truputį nepataikome, o kada į priešingą?

Kaštonas

Nuodemė ir yra nepataikyti į tikslą.

Kartu negalim. Galim atskirai.

kukulis

Ne, man taip netinka: tai kitas kraštutinumas - negalėjimas nieko konkretaus pasakyti.

Vieni nori absoliučiai viską suprasti, o kiti užmerkia akis ir net nenori žengti žingsnio ta kryptimi.

O kodėl negalima bandyti eiti tiek kiek gali, bet visad turėti omeny, kad kelias - begalinis?

Kaštonas

Silvija

Kodėl tu manai, kad jis jo nežengia?

Šiaip, jei apie šventumą, tai pažiūrėkim, kaip apaštalai naudoja kreipinius :):

Taigi, šventieji broliai, dangiškojo pašaukimo dalininkai, įsižiūrėkite mūsų tikėjimo Apaštalą ir vyriausiąjį Kunigą Jėzų, (Žyd 3, 1)

Taigi jūs, Dievo išrinktieji, šventieji ir numylėtiniai, apsivilkite nuoširdžiu gailestingumu, gerumu, nuolankumu, romumu ir kantrumu. (Kol 3, 12)

Kaštonas

O tu Silvija turi atsakymą koks yra Kukulio šventumo kelias?

Silvija

Žinau tik viena, žmogus, kuris nerimsta Dievo paieškose, JAU yra kelyje. Ar turėtume kaip nors įtakoti jo paieškas? Galbūt, bet mano supratimu, tai galima daryti tik ieškant kartu, dalinantis patirtimi ir pan. Ir kukulis tai daro, man buvo sveika paskaityti jo postą. Net ir "nihilizmas" neužkliuvo, mintis aiški ir taip.

Kaštonas

Tai kam tas temos klausimas adresuotas?
Ar ne Tam kas drabužius dalina?! Kuris ir yra Kelias.

Kita vertus labai dziaugiuosi.
Yra klausimas ras atsakymą. Nėra klausimo atsakymai nereikalingi.

Silvija

Kaštonai, tu vistiek šneki kaip vyresnysis brolis. Kodėl gi negalėtume būti lygūs tame ieškojime?

Kaštonas

Net labai nuoširdžiai.
Ką "kainuoja" man šventumas?

Silvija

Čia klausimas mums ar tu rėši savo liudijimą? :)

Kaštonas

Ne mums, o tau konkrečiai.

Silvija

OK. Kiekvienai mano dienai gana savo vargo, apie kiekvieną ir atskira istorija. Šiandien, pavyzdžiui, žengiau du žingsnius pirmyn ir vieną didelį atgal. Kas pamatuos, kiek tai kainuoja?

Yra tik viltis, Kaštonai, tik Jo gailestingumo viltis.

Na, dabar tavo eilė ;)

Kaštonas

Aš neskaičiuojiu žingsnių nei pirmyn nei atgal.

Ar tai buvo nuoširdus  pasidalinimas? Ką manai?

Silvija

Į tavo klausimą dar galima atsakyti: visomis jėgomis, visu protu, visa siela. Tokia kaina aiškiau? :)

Koks klausimas, toks ir atsakymas. O liudijimams su detalėmis forumo mikroklimatas pagedo :( Kažkada mielai tai darydavome vienas kito neužgaudami, bet ne dabar. Kaip manai, kodėl? Pasakysiu tiesiai: nes kiekvienas tavo pasakymas bus, švelniai tariant, sudirbtas.