• Welcome to TavoRankose.org - katalikiškas diskusijų forumas. Please login or sign up.

kovo 15, 2025, 00:38:50

Naujienos:

Kokie šaunūs yra ištikimi VIEŠPATIES žmonės!
Būti su jais man didžiausias malonumas. Ps 15 (16) - 3

"Teologija gyvai" per internetą

Pradėjo Diak. Tomas M., spalio 03, 2013, 01:29:27

0 Nariai ir 1 Svečias peržiūrinėja šią temą.

Silvija

Citata iš: Giedrė  spalio 06, 2013, 08:18:58
Mane daug labiau glumina nepagarba gyvam žmogaus kūnui.

Giedre, gali ir šitą temą iškelt ;)

Varlė keliauninkė

Oho pas Pilgrim'a kokie minciu virazai.. @_@
настоящие скачки :-D

Pilgrim

Aha  :)
ką B. Paskalis apie žmogų pasakė
mąstanti nendrė, tai va ir mąstau  :-\
mobilus telefonas šiuo atveju simbolis ir simbolių
kalba galima laaaabao giliai nunerti  :thumbup:

Varlė keliauninkė

O man visai patiko mintis apie mirties bausme. FB erdveje ir Bernardinuose buvo isiplieskusios diskusijos apie tai, taciau, kaip ir galima numanyti, kokie 79 is 80 proc. save laikanciu katalikais labai greitai "uzmete akmenimis" ta 1 proc. mananciu, kad mirties bausme reikalinga.. jiems nereikejo jokiu argumentu..net nesiklause (toks mano ispudis).

Tikrai nunerti galima labai giliai, bet yra pavojus nebeisnerti :-) zinok, ten labai tamsu :-( Bet linkiu sekmes.

Pilgrim

Kažkaip pritilo "dainos mylimoj Dzūkijoj" oi ... norėjau pasakyti šioje forumo šakoje  :)
Ar pasirinkimas sunkiai slegia  :-\

Manau reikia žengti pirmą žingsnį ir pasirinkti temą:
1. Mirties ir laidotuvių tema.
2. Kaip turi atsiliepti krikščionis į aplinkui vykstančią neteisybę, nusikaltimus ir pan.
3. Mobiliojo telefono iššūkis žmonijai (kalbant simbolių prasme yra pakankamai gili tema)

Silvija

Antra arba trečia. Pirmos nebenoriu  O:-)

Trečia geriau už antrą, nes antra tema jau kalbėta gan plačiai, o apie mobiliuosius kažkaip lyg ir tylu.

Aš už trečią :thumbup:

Giedrė

Trečia man irgi įdomi, nes net įdomu, kokius iššūkius gali kelti mobilus telefonas :-\

Varlė keliauninkė

Pilgrim

Vėl trys klausimai ...  :)

lieka išsiaiškinti kelis praktinius dalykus -

1. pasirinkti dieną ir laiką
kiekvienas siūlykim savo variantus ir paskui stengsimės
visi bendromis jėgomis suderinti

2. išsiaiškinti kiek bus dalyvaujančių

3. kokias kalbas galima naudoti.
pokalbiai beabejo bus lietuviškai, bet parenkant pagalbinę
medžiagą reikalinga žinoti kokiomis kalbomis ji gali būti

Diak. Tomas M.

Dar reikėtų kelias idėjas patikslinti.

Ar tos diskusijos bus Pilgrim asmeninis sielovadinis projektas, ar tai bus mūsų visos bendruomenės projektas?

Jei asmeninis, tai Pilgrim, taip sakant "kastuvas į rankas ir pirmyn" ;D

Bet jei bendruomeninis, tai reikės daugiau pasistengti, nes tada iš savo pusės noriu užtikrinti tam tikrą kokybę (reikėtų iš anksto paruošti skrajutę, pareklamuoti per įmanomus kanalus, suderinti visas sistemas, kad vėliau įrašas liktų archyvams ir pan.). Taip pat jei projektas atstovauja mūsų bendruomenę, vedėjas negali būti anonimas, todėl jei Pilgrim būtų vedėjas, jis turėtų aiškiai save įvardinti.

Pilgrim

Tik bendruomeninis ...
Tomai,
             Kartais kai kuriuose puslapiuose randi, grotuvo skydeli, na taip viduryje teksto, ar galima mes cia tai tureti, jei galima, tai kaip, nes visai nebloga butu galimybe, skaitai, skaitai ... paklausai ir toliau skaitai ;-)

Diak. Tomas M.

Augucka jau anksčiau siūlė šitą, ir aš pats visai norėčiau, bet forumo saugumas sumažėja dėl to. Kadangi ant to pačio serverio kabo visi kiti mano projektai, tai aš negaliu rizikuoti, nes tai galėtų reikšti sugaištų porą savaičių atstatymo darbams... teks tenkintis nuorodomis. Bet štai į svetainę, tai bus galima dėti su įskiepiais, nes tam visa sistema pritaikyta.

Pilgrim

Vedėjas  :o gal nereikia vedėjų
pakaktų mums ir moderatorių  ;)
Manau, kad tai turėtų būti tik kolektyvinis projektas,
tai mūsų bendra kelionė, kurioje nėra kažkurio išskirtinio, visi turime savo talentus ir juos atnešame bendram reikalui,
tai galėtų būti nuolatinis ir tęstinis projektas ir vienam negalint jame būti, kad viskas nesugriūtų atsakomybes reikia dalintis,
pabūkime samariečiais ...  ;) gailestingaisiais samariečiais ir pasidalinkime rūpesčiais vieni su kitais kuomet reikia kažkam pagalbos per šį forumą

Tomai, šis kartas tegul būna skirtas forumo dalyviams, mes turime išbandyti, pasitikrinti - tiek techninius dalykus, tiek būdus ir metodus kaip tai turi vykti, tiek mūsų aktyvumą. Paskui galėsime išplaukti ir į platesnius vandenis.

Tomai, tavo mintis pareklamuoti diskusijos, katalikiškos diskusijos, realiu laiku vyksmą, internete superinė idėja  :thumbup:

Ora et labora. be Tėčio palaimos mes esame niekas ... turime melstis ir dėl diskusijų idėjos ir dėl forumo.
Silvija, tu taip gražiai globoji maldos kampelį, primink kiekvieną rytą, kad turėtume mintyse pagalbos prašymą dėl būsimų diskusijų, ... primink, paprašyk ir paragink mus, kad nepamirštume kalbėtis su Tėčiu dėl mūsų visų, dėl forumo, dėl mus supančių artimųjų...

P.S. prie Pilgrim'o mes sugrįšime  ;)

Diak. Tomas M.

Štai gražūs bendruomenės darbo vaisiai. Didelis ačiū Homo Viator!  :bravo:

Man antras variantas ypač gražiai atrodo :)

Silvija

Oho, šaunuolė! :thumbup:

Dabar pagalvojau, kiek čia iš mūsų bus teologų :-\

Silvija

Siūlau į tą geltoną ratuką smulkesnėm raidytėm parašyt: diskutuoja neteologai :)

Diak. Tomas M.

Bet mes galime pasikviesti tikrą dvasininką, idealu būtų kun. A Valkauskas... pasvajokim...  :angel-2:

Silvija

Bet čia gal ne pirmam kartui ;)

Dabar reiktų atsakyti į tuos tris klausimus:

Citata iš: Pilgrim  spalio 12, 2013, 16:23:46
l1. pasirinkti dieną ir laiką
kiekvienas siūlykim savo variantus ir paskui stengsimės
visi bendromis jėgomis suderinti

2. išsiaiškinti kiek bus dalyvaujančių

3. kokias kalbas galima naudoti.
pokalbiai beabejo bus lietuviškai, bet parenkant pagalbinę
medžiagą reikalinga žinoti kokiomis kalbomis ji gali būti

Atsakau:

1. Pirma dienos pusė, darbo dienomis

2. Bandysiu

3. Rusų (angliškai nei bum bum)

Bet iš principo galiu prisitaikyti prie kitų.

Diak. Tomas M.

Sukūriau tiesioginės transliacijos kanalą, nes per skype tik pasirinktas skaičius dalyvaus, o čia gali klausyti visi:

http://mixlr.com/tavorankose/stage

Reikė pratestuoti, Silvija ;) mes per skype kalbėsime, o Homo Viator klausysis ar girdisi ;D

Pilgrim

1. Idealiausias variantas pirmadienį po 19.00 val.
tačiau kurį tai laiką pirmadienį ar antradienį bus galima bet kuriuo metu

2. suderinus tinkamą laiką, stengsiuosi  :-\

3. ... išskyrus anglų  :( o šiaip rusų, vokiečių, lenkų, perspektyva ispanų

Tomai, kaip įsivaizduoji koks didžiausias leistinas kalbančiųjų skaičius. Na aš ir už 2 variantą.
o jis tikrai ... gražus  ;)

P.S. o Skype dar veikia ... pasirodo, labai labai labai senai jungiausi