• Welcome to TavoRankose.org - katalikiškas diskusijų forumas. Please login or sign up.

gruodžio 04, 2024, 22:30:06

Naujienos:

Kokie šaunūs yra ištikimi VIEŠPATIES žmonės!
Būti su jais man didžiausias malonumas. Ps 15 (16) - 3

Detektyvas su "ateistais": vieno forumo nario pašalinimo istorija

Pradėjo Diak. Tomas M., birželio 20, 2013, 16:48:30

0 Nariai ir 2 Svečiai peržiūrinėja šią temą.

Diak. Tomas M.

Gaila (o gal ir ne visai), bet Augustas daugiau nieko nepaaiškins šiame forume.

sparnai

Ar man cia vienai liko neaisku kodel i Augusta taip stipriai sureagavome? Ar zodis ateistas mums skamba tolygiai kaip satanistas? O tai jau nebelygu zmogui? Ar krikscionybe ir tikejimas mumyse toks silpnas kad kaisomes minkstomis vienodo poziurio ir patirciu pagalvemis vietoj to kad savo patirti liudytume ir meile dovanotume tiems, kurie jos stokoja? Dovanokit jei pasirodysiu kritikuojanti, tikrai ne tokia mano intencija.

Silvija

Na, yra toks subtilus dalykas kaip neurolingvistinis programavimas. Žodžiais meistriškai paslepiant savo kėslus, galima silpnesnį žmogų nukreipti kur tik nori. Man taip pat jau nuo pirmų Augusto žinučių pasirodė keistokas ateistų teisinimas, neva tai gali būti vienas iš kelių gėrio ieškojimui:

http://tavorankose.org/forumas/index.php/topic,402.msg2565.html#msg2565

CitataTai va tame ir yra problema, kad mes nežinom, ką tie  pagonys su hinduistais garbina. Kad kūrinius kartais garbina, tai faktas. Bet tie jų garbinami kūriniai (aišku, tada, kai iš tikrųjų tie kūriniai garbinami) nebūtinai yra piktosios dvasios. Tai gali būti ir visai geri dalykai (tiek dvasiniai, tiek materialūs). Pvz., šis ponas (žiūr. nuorodą žemiau) irgi yra kūrinių garbintojas. Bet ar jis garbina blogus dalykus?    Nepasakyčiau.

blog.lrytas.lt/ateistas/

Mums, tikintiems, turėtų būti aišku, kad toks kelias veda tik į pražūtį, todėl bendruomeniečiams (kaip kad taisyklėse numatyta) nevertėtų panašiais būdais provokuoti vieniems kitų. Juo labiau, kad žmogus yra silpnas kovoje su piktąja dvasia, kuri tik ir ieško galimybių paveikt mus.

Sakoma, kad Ieva suklydo tada, kai leidosi su žalčiu į diskusijas. Dvasiniai mokytojai dar prideda, kad būtent šioje vietoje mes, žmonės, turėtume atpažinti pavojų ir jei reikia net pasitelkti šventą pyktį, vejant piktąjį šalin, ko Ieva tuomet ir nepadarė...

Žinoma, visada reiktų atskirti žmogų nuo to, kuris juo manipuliuoja. Todėl laiminame Augustą tolimesnėse tikrojo Dievo paieškose. Viešpats mums paliko įsakymą vieniems kitus mylėti ir sergėti. Taigi, tikiuosi visi, tame tarpe ir Augustas, supras, kad tą ir stengiamės daryti.

sparnai

Ir atpazinus akivaizdzius jo meginimus apastalauti ateizmui, mes krikscionys ji ismeteme is forumo? Neispraseme, o ismeteme?

Silvija

Jis buvo perspėtas. Tokios jau forumo taisyklės. Mes remiamės apaštalų patarimu:

CitataJei tavo brolis tau nusikalstų, eik ir bark jį prie keturių akių. Jeigu jis paklausys, tu laimėjai savo brolį. O jei nepaklausytų, pasiimk su savimi dar vieną ar du, kad visa byla remtųsi dviejų ar trijų liudytojų parodymais. Jeigu jis ir jų nepaklausytų, pranešk bažnyčiai. O jei nepaklus nė bažnyčiai, tebūnie jis tau kaip pagonis ir muitininkas. (Mt 18,15-17).

Yra kitų krikščioniškų erdvių, kur labai norint galima bandyt vaikščiot "peilių ašmenimis", skirtingai nuo jų, TR norėta sukurti ramų užutėkį.

sparnai

P.S. Tikintiesiems ne visada buna aisku kad ne visos religijos ir pasauleziuros yra vienodai geros ar apskritai geros, ir tikrai ne visi keliai veda i Dieva. Esu susidurusi su gilias tradicijas turinciu seimu zmonemis, kuriems del vienu ar kitu priezasciu nera aisku, kodel krikscioniui netinka joga ir regresine hipnoze. Tiems zmonems radikalus apsisprendimas uz Kristu atrodo kaip tiesiog radikalumas, siauras zvilgsnis ir t.t. Priezastis tam - ziniu ir supratimo stoka, tikejimo patirciu pavirsutiniskumas ir t.t... Tame kontekste as ir ieskau atsakymo, kokia turi buti mano pozicija to zmogaus atzvilgiu? As nekalbu apie savo tikejimo ir poziuriu diplomatizavima, o apie to zmogaus priemima. Kaip elgtis?

Silvija

Matai, šioje situacijoje buvo ne vien tas žmogus, kuris man tikrai nepasirodė toks jau silpnas. Yra dar ir Giedrė, ir kiti, kurie skaito...

Ar būti svetingu ir diplomatišku yra svarbiausias mūsų tikslas? Kartais mažesnės tiesos iškeliamos virš didesnės ir vienintelės - taip mes ir susipainiojame...

nf

Turiu prisipažinti, kad dar neturiu tokios "uoslės", kad būčiau atpažinęs ką ne taip parašė Augustas, nors teoriškai girdėjau, kad pagrindinė šiuolaikinė erezija, tai į krikščionybę įpinti mokslinės filosofijos (lygtai Vasilii Kinosiemskii)

sparnai

Silvija, mano sirdi sildo tavo rupestis cia "esanciais". Matau kad turim tiesiog skirtinga zvilgsni i ta pacia situacija.
As nesu tokia jau tikra, ar zmogus tikrai turejo tokias intencijas kurias jus su Tomu teigiat turejus. Taciau jeigu jus teisus, tuomet zmogus yra silpnas, nes tik Viespatyje musu stiprybe :)
Antra, o koks gi yra svarbiausias musu tikslas? Esu kiek nustebus kad TR turi buti "ramus uzutekis" ir tuo paciu deklaruojame savo radikaluma, apsisprendima del Kristaus aukoti viska.
Atleisk jei atrodau priesgyna siandien. Tikiuosi supranti, kad tiesiog kalbuosi apie tai kas paliecia sirdi ir iskelia gelminius klausimus, suneramina.

Agnietė

Sparnai,
As suprantu apie ka tu. Ir krikscionys daznai turi balansuoti tarp broliskos meiles ir sveiko proto, nepasiduoti teisimui. Taip moke Jezus, bet jis tuo paciu nebuvo bevalis ir minkstas. Jis buvo grieztas ten, kur buvo netiesa.

Is visu diskusiju, matomai bandoma buvo "svelniai" ivesti i painiava, diskusija tapo vienur ne Dievo garbei ir tikejimo tiesos pazinimui, o asmeniniu sugebejimu isaukstinimui. Ir tas komentaras, ka daryti kai apninka abejones, tai tolygu kai savizudys stovi ant krasto (gal per grieztai sulyginau, bet ...), ir sakai jam, ta kilpa visai miela, gal ir nusizudysi. Tai akivaizdziai parodo, apie tikejimo nebuvima. Katalikui yra du pasirinkimai - tiketi arba ne. Karta paklausus kuniga, - ka daryti, kai sunku tiketi,jo atsakymas buvo, - turi rinktis tiketi. Kito kelio nera.

Ir dar kaip pavyzdys, is tikros gyvenimo istorijos, kai pas Sv. Teva Piju atejo i klausykla ispazinties ateistas, ir bande suvaidinti, kad nori ispazinti isgalvotas nuodemes, kad patikrinti Teva Piju. Tevas Pijus is karto ismete ji is klausyklos ir ant visos baznycios susuko " Lauk!". Cia tik vienas is daugelio pavyzdziu, kaip jis apsauke ar ismete is klausyklos kitatikius, apsimetelius.

Manau tolimesnes tokios diskusijos butu tik sejusios dar daugiau abejoniu, filosofiju vedanaciu i sumaisti. Kaip Silvija ir sake, viskas prasidejo nuo mazos abejones Ievos galvoje "O gal is tikruju Dievas nera gera linkintis ir slepia nuo musu kazka? O gal ?"

Sorry, uz grieztuma, galite sakyti, kad teisiu. Bet tokia mano nuomone.

sparnai

Erika, nuostabus pavyzdys su Tevu Pijum. Aciu  :celebrate:

Tiesa del sio atvejo man liko nemazai medziagos maldai. Ir jusu sakomas mintis apie abejones sejima tikrai suprantu ir pritariu. Ir tikrai ne del tu dalyku mano sirdis sunerimo. Nekyla klausimu "AR leisti, AR toleruoti", tikrai ne. Tikiuosi Viespats leis man geriau suvokti sia patirti ir i ka Jis kviecia Jo bendruomenes.

Silvija

Citata iš: sparnai  birželio 21, 2013, 05:18:37
As nesu tokia jau tikra, ar zmogus tikrai turejo tokias intencijas kurias jus su Tomu teigiat turejus. Taciau jeigu jus teisus, tuomet zmogus yra silpnas, nes tik Viespatyje musu stiprybe :)
Antra, o koks gi yra svarbiausias musu tikslas? Esu kiek nustebus kad TR turi buti "ramus uzutekis" ir tuo paciu deklaruojame savo radikaluma, apsisprendima del Kristaus aukoti viska.
Atleisk jei atrodau priesgyna siandien. Tikiuosi supranti, kad tiesiog kalbuosi apie tai kas paliecia sirdi ir iskelia gelminius klausimus, suneramina.

Manau labai gerai, kad kalbamės, duos Dievas, rasim tinkamus žodžius ir pasakysim tai, ką reikia. Labai viliuosi, kad mes neklystam, o jei... tuomet tegul Viešpats suteikia malonę Augustui kaip katalikui pakelt šį išbandymą ir įvertinti kaip pamoką tolimesniam augimui ir tobulėjimui Kristuje. Gyvenimas nesibaigia, jis visas prieš akis, mažyčiai nemalonumai, jei teisingai juos priimam, turėtų mus auginti. O mums su Tomu, jei ką, Dievas taip pat tegu randa būdą įspėt. Meldžiu to ir jus prašau pasimelsti.

"Ramus užutėkis" - tai dėl to, kad turime aibes neišsiaiškintų temų ir tiesų, kurių pažinime turime stiebtis. Gaila, kad nei vienas kunigas ar vienuolis nepanoro mums padėti šioje kelionėje ir pabūti dvasiniu vadovu, todėl tenka patiems atsakingai tai daryt. O svarbiausias Tikslas - čia tikrai jau neturėtų kilti klausimų ;)

Giedrė

Niekada nemaniau, kad mano asmeninis pasidalinimas gali sukelti tokią audringą diskusiją. Bet matyt būtent diskusijose gimsta tiesa, ir visi atsiskleidžiame. Tam ir reikalingas forumas, kaip erdvė dalintis. Tik turbūt visiems reikėtų vengti radikalumo kaip, kad "tu tapsi ateistu, o tu - pagonimi". Tai veda į susipriešinimą, o priešui to tik tereikia. Esame keleiviai Kristaus kelyje, kaip Silvija minėjo, tad tik kartu eidami, drąsiai kalbėdami pagelbėsime vieni kitiems.

Augucka

Manęs nepalieka mintis, kad su Augustu pasielgta buvo neteisingai.  :( Tikrai skauda širdį dėl brolio, nesvarbu kokie jo įsitikinimai. Įsivaizduokite kaip jis dabar jaučiasi? Ar bandote kas jo vietoje atsidurti?... Išmesti jį kaip kokį šunį iš forumo... Manau išvados buvo padarytos per greitai. Netgi jei jis ir apsimetėlis konvertitas, kaip jūs sakote, tai toks poelgis ar nepasėjo dabar neapykantos visiems katalikams, sėklos? Ar mes galvojame ką darome ir kokias pasekmes turi mūsų vienoks ar kitoks veiksmas? Argi mes esame šventi teisuoliai?

Jei jau čia taip manoma, kad pasielgta teisingai ir cituojama Šv. Rašto eilutės, tai argi ne taip Jėzus yra pasakęs:

Luko 17:3 "Saugokitės! Jei tavo brolis nusideda prieš tave, sudrausk jį ir, jeigu jis atgailauja, atleisk jam. 4 Jei jis septynis kartus per dieną tau nusidėtų ir septynis kartus kreiptųsi į tave, sakydamas: 'Atgailauju', – atleisk jam".

Mato 6: 14 Jeigu jūs atleisite žmonėms jų nusižengimus, tai ir jūsų dangiškasis Tėvas atleis jums, 15 o jeigu jūs neatleisite žmonėms jų nusižengimų, tai ir jūsų Tėvas neatleis jūsų nusižengimų".

Silvija

Citata iš: naujokasf  birželio 21, 2013, 05:15:40
Turiu prisipažinti, kad dar neturiu tokios "uoslės", kad būčiau atpažinęs ką ne taip parašė Augustas, nors teoriškai girdėjau, kad pagrindinė šiuolaikinė erezija, tai į krikščionybę įpinti mokslinės filosofijos (lygtai Vasilii Kinosiemskii)

Vat tame ir įdomumas, kad jis lyg ir viską parašė "taip".

Daugelį krikščioniškų rebusų galima išspręst pasitelkiant šeimos pavyzdį. Sakykit, kaip reaguosit į svečią, kuris užsuko į jūsų namus ir galbūt net ketina pas jus apsigyventi, bet dar nesuspėjęs apšilti, ima kelti neesmines jūsų klaidas į paviršių, o jūsų vaikam išsitraukęs parodo kokį nors Playboy žurnaliūkštį?

Papildau: nuorodą į ateisto blog'ą jau daug metų bernardinai.lt komentaruose talpina vienas pilietis, kuris akivaizdžiai kovoja su krikščionybe. Tikslas jo vienas - o gal kas nors užkibs? Patariu neužkibti, mielieji, nes paskui taip lengvai nenusiplausite, o jūsų pasamonė bus prikrauta visokių abejonių ir kt. šiukslių, kuriomis žmogus dažnai būna net nepajėgus atsikratyti. O atėjus tinkamam momentui tokį žmogų nesunku stumtelti nuo bedugnės krašto...

Diak. Tomas M.

Augucka, sparnai - suprantu jus, na, kiek vyras gali realiai suprasti moteris ;D

Bet manau šioje situacijoje matome aiškų bandymą suskaldyti mus ir tai sumaniai daroma per silpniausią vietą - jausmus. Puikus to pavyzdys yra homoseksualios kultūros išplitimas. Iš pradžių jie ateina į bendruomenę, padaro kažkokių nesąmonių, o kai juos išmeta - puola ant žemės verkdami, kad jų niekas nesupranta ir juos atstūmė, nes "jie yra kitokie"... tai taip pat labai dažnai naudojamas trolių metodas, kai bandoma gintis demokratijos ar supratimo vardu. Man čia nieko naujo.

Kadangi vyrai mažiau jausmingi, tai mes į viską žiūrime paprasčiau. Jei žmogus akivaizdžiai stumia kitą į nuodėmę, tai jokie jausmai čia man neveikia.

Dar vienas svarbus momentas: broliai mūsų bendruomenės atveju = bendruomenės nariai, šiuo atveju aš Augustui net netaikau šio apibūdinimo. Man jis - protingas ir apsiskaitęs priešas, o Jėzus mums liepė melstis už priešus, ką mes ir darysime.

Aš asmeniškai nelaikau jokio pykčio ant to vargšo žmogaus - tad net nėra reikalo už kažką atleisti. Duok Dieve, jis atsivers.

Net tuo atveju, jei jis būtų nesuprantantis, ką daro, tikiuosi, kad ši situacija padės jam pamąstyti, kokią žalą gali padaryti jo mintys, nes niekam nėra paslaptis, kad žodžiai gali ir nužudyti.

Augucka

Ech tie vyrai...  :-\ Sudėtinga su jumis  :D

Aš matau brolį ir sesę visuose. Žmonių neskirstau nei pagal tautą, nei pagal religiją, nei pagal rasę, nei įsitikinimus, nei pagal orientaciją.
Skirstymas tik parodo mums patiems, ties kuria vieta mes turime su savimi padirbėti, ką savyje pakeisti, ką patobulinti. Čia tik šiaip. Peace  [-o<

Varlė keliauninkė

Del Augusto. Tikiuosi sitas forumas netaps 'masonu loze' :-)

Agnietė

Idomi pastaba, homo viator. Ir is tiesu butu smagu, kad visi forumo nariai prisidetu kazkuo konstruktyviu, pavyzdziui malda Dievo vedimo ir palaimos siai svetainei, isminties visiems, kad forumas eitu teisingu keliu. Nes si svetaine nera vien tik jos administratoriai, bet ir visa jos bendruomene - jos nariai.
[-o<

Diak. Tomas M.

Homo viator, jūsų adminas, kaip matote budi, kad tai neįvyktų, nes šiais laikais net ir kunigai mano, kad galima būti vienu metu abejose tvoros pusėse  :P

http://viluckas.lt/prancuzijoje-suspenduotas-masonu-lozei-priklausantis-kunigas/