• Welcome to TavoRankose.org - katalikiškas diskusijų forumas. Please login or sign up.

kovo 14, 2025, 21:35:02

Naujienos:

Kokie šaunūs yra ištikimi VIEŠPATIES žmonės!
Būti su jais man didžiausias malonumas. Ps 15 (16) - 3

Palydint senus metus, žvilgsnis į mūsų bendruomenės pasiekimus ir statistiką

Pradėjo Diak. Tomas M., gruodžio 26, 2013, 00:21:02

0 Nariai ir 1 Svečias peržiūrinėja šią temą.

Diak. Tomas M.

Keletas man įstrigusių praėjusių metų pasiekimų, prašau ir jūsų pridėti kitus, kuriuos pamiršau ;)

Faktas - mes augam. Nors ir nėra daug aktyvių dalyvių, bet mūsų klauso... o tie kas klauso, atėjus laikui, gal ir prabils ;)

Metai      Naujos     Naujos    Nauji   Daugiausia   Peržiūros
               temos      žinutės   nariai  prisijungę
2013       258          3765       131    36                487870
2012       148          1606       50      17                99461
2011       14            14            1        4                 4273

Kaip matome, šiais metais forumas buvo atsiverstas beveik pusę milijono kartų!  :swoon:

FaceBook draugų: 282

Raktiniai žodžiai, kurių ieškant, Google rodo mūsų svetainę pirmoje vietoje:

religiniai filmai
uztarimo malda
šventųjų paveikslų garbinimas
popiezius pranciskus
žegnojimasis
kaip reikia teisingai zegnotis

Raktiniai žodžiai, kurių ieškant, vartotojai dažniausiai apsilanko mūsų svetainėje:

žegnojimasis
tavo rankose
visų šventųjų litanija
religiniai filmai
vaikams apie velines
advento žvakės
šventos matronos duona
paleo mityba
maldos

Pilgrim

Pakviesciau visus pasidalinti
Kokie atradimai ar praradimai
Kokie ivykiai ivyko forume
Stebint jusu akimis,
O gal kas nors labai paliete asmeniskai
Ar apskritai kokia mintis istringa kuria norisi pasidalinti

Augucka

Puikūs rodikliai, Tomai  :thumbup:
Ką aš norėčiau pastebėti ir pasiūlyti šiam forumui, kad forumo bendruomenės siekis būtų šiek tiek didesnis, platesnis ir iš šios virtualybės pereinantis prie realių darbų. Galbūt reiktų imtis iniciatyvos įkurti mūsų bendruomenės pagalbos žmogui klubą.
Aš norėčiau daryti kažką daugiau ir plačiau, kas teiktų realią naudą tam, kam to reikia.
Pastebėjau, kad Tomas nori šį forumą padaryti populiaresnį, kad daugiau žmonių pritraukti bendravimui. Jei tai įvyks ir viskas tik šiuo forumu ir bendravimu apsiribos - kas iš to? Tik patenkinsim savo egoistinius troškimus. O ką apčiuopiamo ir realaus mes galime duoti savo artimui?

Iš kitos pusės pritraukti daugiau narių ir poto imtis realių darbų taip pat geras siekis.

Ką mes, kaip bendruomenė galime padaryti daugiau? Kokią realią pagalbą artimui teikti? Ką apčiuopiamo ir realaus galime duoti ar sukurti?

Nors mes ir gyvename išsibarstę po visą svietą, bet manau yra tokių dalykų, ką galėtume sukurti visi kartu.

Gal yra idėjų?  :-\ ::)

Mano viena idėja būtų tokia: kadangi čia kažkada Tomas užsiminė, kad Lietuvoje trūksta švietimo, geros katalikiškos medžiagos, gal mes visi bendrai galėtume leisti kažkokį leidinuką ir dalinti jį bažnyčiose ar kur kitur. Lėšų atsispausdinti manau rastume. Kvalifikuotus maketuotojus turime net du: aš ir homo viator (ji be to dar ir nebloga dailininkė kaip suprantu:), Silvija nuostabiai gražiai dėsto mintis, Tomas taip pat. Iš anglų versti galiu, Povilas gali versti iš ispanų. (Kaip žinia, lotynų šalys labai katalikiškos, turi daug geros medžiagos), Pilgrim ir Augustas kaip suprantu yra mūsų forumo teologai. Manau galėtume kažką bendro sukurti :D :D

Pilgrim

Augucka,
keletas pamąstymų palydint Tavo mintis,
ką galime duoti realaus pagelbint artimui ...
pirma tai padėti savo ieškojimuose, padėti rasti atsakymus
tam ir kvietimas diskusijai realiu laiku, kuri sunkiai dar skinasi kelią
toliau malda, tai bendrumo momentas kuris gali apjungti visus
išsibarsčiusius visose platybėse, perspektyvoje gal net ir virtuali maldos grupė
na dar palydėjimas dvasiniuose ieškojimuose.
Na kirba mintyse bei plazda širdyje ir labiau grandioziškesnių idėjų, tačiau joms turime priaugti,
tiek kiekybiškai, tiek kokybiškai  ;)

Augucka

Diskusija realiu laiku buvo gera idėja, bet techniškai sunkiai įgyvendinama, todėl reikėtų rasti kažkokią alternatyvą.
Maldos grupė žinoma labai gerai, bet norėtųsi daryti kažką daugiau.  ::)

Diak. Tomas M.

Nežinau ar pastebėjote, bet gana seniai forume yra skiltis Pagalbos linija - pagalba tikriems žmonėms. Kodėl ši tema neaktyvi? Viena iš priežasčių - žmonių nepasitikėjimas, nes daug kas yra matę netikrų atsišaukimų su graudžiomis nuotraukomis ir nenori tapti apgavysčių auka. Tikriausiai gera taktika būtų užmegzti santykius su tiesioginėmis parapijomis, kur žmonės kenčia ir gauti patikrintus pagalbos prašymus tiesiai iš tų parapijų dvasininkų. Taip pat reiktų išdirbti sistemą, kaip lėšos būtų pervedamos, kaip panaudojamos ir pan., nes kaip ir visur, taip ir katalikiškose labdaros organizacijose dirba žmonės, kurie kartais tampa įvairių pagundų aukomis... Gal gera idėja būtų programos, kaip "Tapk pasirinkto vaiko rėmėju/vyresniuoju broliu, seserimi", nes tuomet gali pastoviai bendrauti su paramos gavėju, klausti, kaip sekasi, kaip jis panaudojo (kiek gavo) paramą ir t.t. ir pan. Be abejo, užmegztas asmeninis ryšys tikriausiai būtų didesnė dovana vaikui, nei tie pinigai.

Pamenu, skaičiau vieną interviu moters, kuri teikė labdarą Afrikai. Ji gana tiesiai pasakė, kad žmonės, kurie perveda savo pinigus į organizacijų sąskaitas, kurios teikia (o kartais ir ne) pagalbą Afrikai, kažkuria prasme viso labo "nusiperka" psichologinį komfortą, kad neva štai - aš padedu Afrikos vaikams. Dažnai tik maža dalis tų lėšų realiai pasiekia nuskriaustuosius, o didžiulė dalis yra panaudojama labdaros organizacijų aparatui išlaikyti, o kai kada lėšos yra tiesiog vagiamos organizacijos darbuotojų... Todėl, ji sako - jei norite tikrai padėti, važiuokite į Afriką ir patys realiai dalyvaukite tame procese, tuomet matysite kur ir kaip yra panaudojami jūsų pinigai. Šiame kontekste "Afrika" galime pakeisti į "Lietuva".

Viena efektyviausių labdaros organizacijų yra Feed My Starving Children, kurioje net 92% visų suaukotų lėšų yra realiai panaudojama labdarai. Tad jei ateityje būtų užmezgami ryšiai su LT labdaros organizacijomis, reikėtų detaliai ištirti jų veiklą ir tos veiklos efektyvumą.

Kitas svarbus dalykas, kurį gerai aptarė Pilgrim - yra mūsų asmeninio laiko aukojimas. Ne vienas garsus pamokslininkas kalba apie meilės išraišką - savo laiko aukojimą artimui, ar tai būtų kalinių lankymas, ar budėjimas prie ligonio lovos, ar pokalbis, ar malda... Tačiau mūsų materialistinėje visuomenėje mes taip įpratome vertinti pinigus, kad laikas ir dvasiniai dalykai tapo tikrai antraeiliai. Jei kas man pasakytų - Tomai, kas tau lengviau, ar paaukoti $10 ar valandą pasimelsti už kenčiantį žmogų? Tikrai sakau, kad paaukoti pinigus yra lengviau, bet atsiklaupti ir dėmesingai pasimelsti yra tikrai sunkus darbas, kaip beje ir stengtis forume atsakyti į ieškančių klausimus, bandyti juos suprasti, užjausti ir pan. O su pinigais paprasta - paspaudžiau keletą mygtukų, pinigėliai nukeliavo nežinomais bankų keliais, o aš ramiai sėdžiu ir užsiimu maloniais dalykais...

Ir kitas pamirštas svarbus mūsų uždavinys, kurį ne daug kas šiuo metu atlieka Lietuvoje: Žalos kontrolė.

Taigi, mūsų bendruomenė kol kas prioritetu turi dvasinį palaikymą, o atėjus laikui ir susidarius palankiems ryšiams, bei sąlygoms, gal pribręsime ir iki realaus materialinės pagalbos tiekimo. Šiuo atveju manau parapijų kunigai turėtų būti aktyvesni ir patys bandyti ieškoti kontaktų. Kaip žinome, mus žmonės suranda, kai ieško ;)

Citata iš: Augucka  gruodžio 26, 2013, 13:42:04
Pastebėjau, kad Tomas nori šį forumą padaryti populiaresnį, kad daugiau žmonių pritraukti bendravimui

Iš tiesų yra atvirkščiai, Pilgrim mane ragina labiau reklamuoti mus, kas manau nėra blogai, bet aš vis dar laikau mus atokiau, nes matau, kad žmonės ir taip suranda mus, kai tikrai ieško :D

Citata iš: Augucka  gruodžio 26, 2013, 13:42:04
Mano viena idėja būtų tokia: kadangi čia kažkada Tomas užsiminė, kad Lietuvoje trūksta švietimo, geros katalikiškos medžiagos, gal mes visi bendrai galėtume leisti kažkokį leidinuką ir dalinti jį bažnyčiose ar kur kitur.

Idėja yra gera, bet kiek anksčiau diskutavome, neatrodo, kad pati LKB šiuo metu deda daug darbo į tai, o jei nėra poreikio, tai mūsų darbas galėtų tapti tik laiko gaišimas. Tam, kad leidinukas pasitarnautų, jis turi būti naudojamas, vadinasi reikia užmegzti santykius su katechetais ar mokyklomis ar pan., kurie apsiimtų platinimu, naudojimu ir t.t.

Tačiau visa, ką aš parašiau, tenesustabdo veiklių sielų! Kurkite savo projektus, skelbkite šioje skiltyje ir su Dievo palaima, tikėkimės, kad jie ras savo panaudojimą  :thumbup:

Pilgrim

Dėl labdaros ...
Jei tikrai yra troškimas kaip pvz. konkrečiai Afrikos šeimai, tai nėra sudėtingas dalykas
ir tikrai nereikia labdaros organizacijos ... yra sistema, kuri veikia. veikia tai per vienuolijas,
bus labai konkretu - konkreti šeima, konkretūs poreikiai ir konkretus atgalinis ryšys, jei bus pageidavimas,
jūs žinosit kam ir matysit tuos pokyčius, o jei norėsit ir jie žinos ir bus grįžtamasis ryšys (nuotraukos, vaizdo medžiaga,
padėkos atvirukai ir pan.) Tas pats įmanoma ir Lietuvoje, vienuolynai turi patikrintą ir veikiančią sistemą.
Jei kas norėsit rašykit, nukreipsiu reikiama linkme.
Dėl švietimo ir katalikiškos medžiagos ...
Nėra taip, kad visai nebūtų ... Platinimui irgi visos priemonės yra. Tačiau kartais greitam reagavimui į vykstančius įvykius, procesus elementariai pritrūksta žmogaus rankų ... Kaip ir prieš 20 metų taip ir dabar tame pačiame rate sukasi tie patys žmonės ir nedaug atsiranda naujų veidų ... Tad jei kas įsipareigotų kartais techniniam darbui ... rankų tikrai reikia

Augucka

Aš nieko prieš pasavanoriauti, jei tik tai bus didesnei Dievo šlovei. Apie kokius techninius darbus mes kalbame konkrečiai? Aš esu grafikos dizainerė-maketuotoja, tai pirma ir pagrindinė mano specialybė. Šioj srity aš nuo 2001 metų. Antra specialybė, kurią turiu nelabai čia kam gali pasitarnauti tai ir nesiskelbsiu :D

Jei tai būtų kažkas susiję ir reikia rankų, galėčiau prisidėti, bet kaip minėjau, tik jei tai didesnei Dievo šlovei. Jei kažkieno egoizmui patenkinti - tikrai nesivarginsiu.

Galiu versti iš anglų į lt.

Pilgrim

Augucka,
            kai bus konkreti situacija tada ir kalbėsim  :)

Varlė keliauninkė

Augucka, tai mes kolegos ;-)

Snekant apie foruma, jeigu mes padesim vieni kitiems , tai jau bus  nemazai.
Jeigu padesim dar kazkam is skaitanciu si foruma, tai bus dar daugiau.
Jeigu sito forumo dvasia kazka ikveps realiai pagelbeti bent vienam realioj savo aplinkoj - tai bus slove Viespaciui.

arabele

Forume radau bendraminčių, aukoju nedaug tik savo laiką, kad pabūčiau kartu ir pasimelsčiau su jumis. Nesu labai turtinga todėl negaliu švaistytis pinigais, padėt irgi nemoku nesu nei dizinerė nei galiu versti ką nors. Su teologija taip pat nesu daug susidūrus, taigi pasijutau nelabai reikalinga jūsų forumui. Ateinu čia pasimelsti kartu su gyvuoju rožiniu pabendrauti ir arčiau pažinti Dievą.Pasidžiaugti jūsų mintimis ir bandyti tai taikyti savo gyvenime Taigi ir toliau planuoju būt pilka čio forumo masė, manau ir tokių reikia.

Augucka

Tavo įnašas didžiausias, nes laikas nenuperkamas jokiais pinigais  :thumbup:
Tomas labai taikliai pasakė.

Silvija

Aš didžiausiu mūsų laimėjimu laikau tai, kad išbuvome, išlaikėme šią erdvę, o tuo pačiu - ir galimybę mus surasti ir prisijungti visiems vienišiems, patarimų ir atsakymų ieškantiems, užsieniuose gyvenantiems ir galbūt lietuvių kalba jau neturintiems galimybių melstis, pradedantiems ir "kietesnį maistą kremtantiems". Juk kaip šeimoje tiek vaikai, tiek seneliai yra svarbūs, taip ir bet kurioje tikinčiųjų bendruomenėje :)

Ne kartą esu patyrus ir pačios Tėčio pedagogikos veikimą. Judėdami kartu su Bažnyčia aktualiai, mokomės ir dalyvaujame taip kaip reikia . Suplanuoti daug ko yra neįmanoma, nes viskas ateina iš poreikio, iš aktualijų, mums belieka budėti ;)

Ypač noriu padėkoti visiems, kurie meldžiasi, nes be maldos viskas gali virsti dulkėmis.

Statistika nustebino, švelniai tariant :) A.M.D.G.