• Welcome to TavoRankose.org - katalikiškas diskusijų forumas. Please login or sign up.

kovo 15, 2025, 02:30:36

Naujienos:

Kokie šaunūs yra ištikimi VIEŠPATIES žmonės!
Būti su jais man didžiausias malonumas. Ps 15 (16) - 3

Pasiūlymai dėl mūsų bendruomenės tolimesnio vystymo

Pradėjo Diak. Tomas M., lapkričio 07, 2013, 01:04:42

0 Nariai ir 1 Svečias peržiūrinėja šią temą.

Diak. Tomas M.

Pilgrim iškėlė keletą idėjų, lauksime visų jūsų komentarų  :thumbup:

1. Kadangi forumo globėjų klausimas kaip ir išspręstas, tai reikia užsiimti interjeru, dizainu, apipavidalinimu ir t. t. Apaštalai Petras ir Povilas ... Jei jau jie globėjai ;-) tai kodėl jų nematom ? Padarom kalėdinę dovaną ir pirmajame puslapyje patalpinam juos, kitaip sakant pakeičiam piešinukus.

2. gal būtų tikslinga parengti forumo lankstinukus, skrajutes, korteles ir dar ką nors su atributika.

3. malda. Forumo buvimui reikalinga malda. Kaip pasiūlymas išnaudoti interneto ir įvairių
medijų resursus. Pvz. Marijos Radijas prieš Rožinio maldą turi intencijų pusvalandį. Įsipareigokim
siųsti SMS su intencija už forumą. Pagaliau surasti interneto platybėse, gal kažkur sesutės ar broliukai
vienuolynuose priima intencijas maldoms. Kas gali savo parapijose iš anksto sutartai dienai užsako šv. Mišias forumo intencija, intenciją suformuluosim. Pvz. Kaune, Kaišiadoryse, Lemonte (A. Baniulis SJ susitvarkė vizą tai laukit ... ;-))
Tą dieną pagal galimybes dalyvaujame Mišiose ir atiduodam į Jėzaus ir Marijos rankas šį projektą. Tekstą-maldą manau bendrom jėgom paruošim.

4. Manyčiau atėjo laikas šiek tiek pakeisti forumo temų struktūrą arba kitaip sugrupuoti.Pvz. pagrindinė šaka Maldos klubas ... Jos pošakiai ... 1. Intencijos 2. Maldos būdai ir formos 3. Maldų tekstai (litanijos, novenos ... ) 4. Mintys apie maldą (įvairios įžvalgos, pasidalinimai, liudijimai ...) 5. Iniciatyvos (a. Gyvasis rožinis b. adoracija c. pasninkas d. virtuali maldos grupė)

5. Norisi sukurti temą - Pokalbiai į sielą ... Ji būtų skirta dvasiniam palydėjimui, tekstai ir kita vaizdinė medžiaga reikalinga mąstymams, meditacijoms ir pan. Netgi turėčiau šitą pradžiai. tai kas galėtų prakalbėti į sielą.

Jau įgyvendinami:

1. Susitikimai gyvai. Buvo nuskambėjęs siūlimukas su šypsena arbatos puodeliui ... o kodėl gi ne ? Kas gali forumo dalyviai susitikti šv. Mišiose už forumą ir paskui susėsti prie kavuko puodos. Pasistengčiau Bažnyčią ir patalpas surasti.

Diak. Tomas M.

1. kol kas dizainas pakenčiamas, bet suprantama, visada yra kur tobulėti, tačiau šis darbas dar toli ateity - šiuo metu užsiėmęs kitais projektais, kurie niekaip nepabaigiami ;)

2. iš techninės pusės, tai nesudėtinga, mes su Homo Viator padarytume, aš galėčiau net pas mane atspausdinti ir atsiųsti. Reikėtų nuspręsti kokio formato ir kaip reikėtų pateikti mūsų bendruomenę (čia matomai reiktų naują temą užvesti). Tačiau šiame punkte aš dar iškelčiau klausimą ar mums reikia imtis truputį "agresyvesnės" reklamos? Iki šiol mes augome daugumoje natūraliai - ką Dievulis pas mus atsiunčia, tas ir ateina :D Ar mes pasirengę didesniam antplūdžiui ir kaip tai paveiktų bendrą bendruomenės klimatą, nes kai nariai kapsi, kaip lietaus lašeliai, tai viskas vyksta tolygiai, be skubesio, spėjam ir pasveikinti, ir su taisyklėm supažindinti ir pan., bet kai dės kruša...

3. Gerai būtų užmegzti kažkokį pastovų ryšį su vienuoliais, bet mūsų pačių malda ne mažiau svarbi - kiek pamenu mes savo pasninkus už tai aukojame :)

Kas dėl maldos, dar tokią įdomią idėją nusižiūrėjau pas amerikiečius - nematomą "vienuolyną". Idėja panaši, kaip su mūsų pasninko iniciatyva, tik jie tai daro su adoracija. Kaip mes galėtume labiau išjudinti reikalą - tiek su pasninku, tiek su adoracija, mes galėtume duoti sau patiems mažyčius įsipareigojimus, ir parašydami toje forumo temoje, kaip ir padėtume savo parašą. Sakysime: 1 mėn. pasninkauti, 1 mėn. kiekvieną savaitę bent po dvi valandas praleisti Eucharistijos adoracijoje ir t.t. ir pan. Ir aišku galėtume prie kiekvieno įsipareigojimo savo intenciją pridėti. Praėjus tam laikui, esant galimybėms, galėtume pratęsti savo įsipareigojimą. Nes šiuo metu mes kaip ir parašėme, bet kai nėra įsipareigojimui galutinės datos, po to ir neaišku, kas dalyvauja, o kas jau nebe ;)

4. Pirmyn! Tik imkitės iniciatyvos :thumbup:

Silvija

Palaikau :thumbup: Mūsų gyvi susitikimai po šv. Mišių vadinsis prie kavuko puodos  ;D

Dar norėčiau sugrįžt prie pasiūlymo mūsų giesmei. Galėtų žodžiuose figūruot pavadinimas. Čia vieną pavyzdį radau (tikiuos B. Brazdžionis nesupyktų, jei "iš Tavo rankos" pakeistume į "iš Tavo rankų" :))

Iš Tavo rankų, Dieve, gaunu savo rytą,
iš Tavo rankų ir šviesi darbų diena,
iš Tavo rankų man ir laimė mano krito,
ir praeitis, ir dabartis, ir rytdiena.

Ant Tavo delno mūsų tėviškės sodybos,
ir mūsų sodai, ir šilojai, ir laukai,
ir mūs maža širdis tik tol, tik tol rami bus,
kol savo rankoj kaip balandį ją laikai.

Tol ji neskris, nepasikels nuo žemės veido,
kol nepaleis Tava valia į laisvę jos ...
Pastogėj Tavo jokie paukščiai nesibaido,
ar bus šviesu, ar be vilties dangus pajuos.

Ir man ramu, ir mano motinai, ir sesei,
ir mūs tėvų, ir mūsų protėvių kapams ..
Iš Tavo rankų mūsų meilė žemės dvasiai
ir turtai dangiški mums, bėdiniems vaikams.

Gal kas nors, pavyzdžiui Augucka, sukurtų žodžiams muziką?  ;) O gal ir aš pabandyčiau O:-)

Pilgrim

Apaštalai Petras ir Povilas, aha vadinasi jie globėjai,
bet kur jie pasislėpe  :-\ juos ir turėjau  :) mintyse
kalbant apie "interjerą". Būtų gražu juos matyti.
Silvija,
         tavo pasiūlyta giesmė nuostabi, o pavartę
ateitininkų giesminą rastume ir melodiją, rūpestis
muzikai atrkristų.
Agresyvesnei reklamai dėl plėtimosi nežinau ...
ar jau atėjo momentas ... ora et labora  [-o<
Tačiau šitą galima bus padaryti, pabandymui,
bet reikia skrajučių.

Giedrė

Labai labai pritariu gyviems susitikimams po šv. Mišių. Kompiuteris yra gerai, bet gyvas bendravimas dar geriau. Adoracijos idėja - super. Silvija, kur radot tą nuostabų Brazdžonio eilėraštį? Jis labai brangus mano artimiesiems... Gal galėtumėt įkelti originalų tekstą? Būčiau labai dėkinga ...

Silvija

Varlė keliauninkė

1. Visokie dizainai, be abejo gali palaukti :-D

2. Turėjai minty, kad homo viator padarys???:-D Nu jo, galiu, bet su mano laiko ištekliais tai gerokai išsitęs... todėl kuo greičiau pradėsim, tuo bus lengviau man - nemėgstu, kai atsitinka - "reikėjo vakar" :-) Dėl "agresyvios" reklamos, tai reikia išsaiškinti, ką reiškia sąvoka "agresyvi reklama" - tai didelės raidės ir raudona spalva???:-D brrr... Kaip tik manau, kad turėtų būti santūri ir estetiška. Ginčykitės. Visokios nuomonės tik padės.

3. Kryžių kalne faini broliukai... Galima būtų R. Mizgirio pasiteirauti, ar užtartų maldoje, bent kartą per mėnesį... Arba Paštuvos sesučių... Čia tik galvoju dar...

4. Kur du ar trys, ten ir aš esu...
    Bendruomeninė malda - visai kas kita, nei po vieną........................... bet ne per dažnai :-)
    po Gailestingumo vainikėlio kavuko puodą keičiu į arbatos (žr. prisegtuką).

Diak. Tomas M.

Advento proga Pilgrim atnaujino savo idėjų sąrašiuką:

http://tavorankose.org/forumas/index.php/topic,534.msg4594.html#msg4594

Keletas minčių:

- dėl Šv. Petro ir Pauliaus - aš jau nusižiūrėjau tokias dvi statulas, tai tik reikės nutaikyti gražią dieną ir jas nufotkinti.

- dėl maldos klubo struktūros, tai neskubėsiu, nes jau ir taip per daug turime įvairių skilčių. Mano strategija tokia - reikia naudoti tas skiltis, kurios jau yra, o jei bus daug panašios temos žinučių, tuomet galima galvoti ir apie skiltis. Ko manyčiau labiau trūksta maldos klubui - tai aktyvesnio narių dalyvavimo, įskaitant vyrų Rožinio temoje ;) :D

- panašiai yra su "Pokalbiai į sielą" idėja. Mes turime skiltį "Verti dėmesio resursai", kuri tikrai labai tinka vaizdinei medžiagai reikalingai mąstymams, meditacijoms ir pan. Jei norima pabrėžti, kad nauja tema yra kažkam skirta, galima tiesiog jos pavadinimą pradėti "Mąstymas: ...", "Meditacija: ...".

- dėl maldos projektui, tai būtinai. Mes ir savo ruožtu juk prisidedame įvairiai - malda, adoracija, pasninku. O jei būtų galima dar ir Šv. Mišias ta proga užsakyti, tai dar galingiau bus ;)

Silvija

Kaip aš supratau Pilgrim'ą, tai yra siūloma intymesnis (uždaresnis) maldos ir pokalbių į sielą kambarys, kur jau negalėtų užeiti visi panorėję (161 prisiregistravusiesi) :-\. Tai manau yra unikali galimybė dvasiškai judėti į priekį tiems, kurie neturi dvasinio palydėtojo ir kurie norėtų savo problemą išdėstyti išsamiau bei gauti išsamesnių patarimų.

Kas link dabartinio Rožinio, kurį meldžiamės visų mūsų intencijomis, tai irgi turiu klausimą dėl to: kas, jei mūsų intencijos prieštarauja viena kitai? (pvz. Giedrė meldžia, kad Bažnyčia įteisintų ikivedybines sutartis, o kiti - kad ne  O:-)) Ar nereiktų suformuluoti jų garsiai? Arba tai turėtų būti viena intencija, kuri skambėtų maždaug taip: Viešpats geriau žino ko mums reikia, mes tik meldžiame Jo valios išsipildymo.

Diak. Tomas M.

Aš tai maniau, kad mes meldžiamės už tas intencijas, kurios yra išsakytos intencijų temoje.

Papildymas: bet tuo atveju, jei reikia daugiau privatumo, turime asmeninę skiltį "Atvirai...". Tokiu būdu žmogus gali atsidaryti savo temą, ten klausti klausimų, gauti atsakymus ir visa tai privačiau. Tikrai nemanau, kad reikia dar vienos "asmeninės skilties". Aš ir taip kartais sunkiai orientuojuosi, kur kada ką rašiau, ką jau kalbėti apie kitus ;D

Silvija

Bet juk tą asmeninę skiltį gali skaityti visi prisiregistravusieji, tarp jų galbūt yra ir šiaip smalsaujančių... Na bet gal savo nuomonę apie tai išsakys dar ir kiti :)

O kas link Rožinio intencijų, tai man pasirodė, kad ši tema natūraliai persislinko į Gyvojo Rožinio maldą. Toje temoje tu, Tomai, rašei:

Citata
Citata iš: Tomas M.  sausio 14, 2013, 12:19:45
Pamaniau, kad reikia ir tokios temos. Galbūt kiti, kaip ir aš, kartais neprisimename individualių intencijų, tai meldžiamės bendrai "už visus" mūsų maldos klubo narius ir jų intencijas :)

Savaime suprantama, kai tik gausis, būtinai ir individualiomis intencijomis stengsimės prisidėti  [-o<

+

:-\

Pilgrim

Tomai,
Silvija tiksliau suprato ideja del Pasnekesiu i siela ... tai ne resursai, tai skirta butent palydejimui, dvasiniam pokalbiui
maldos klube ideja ta kad nekurti nauju o tik esamas ir busimas labiau strukturuoti, kad ateityje butu lengviau susigaudyti ir ieskoti, isskyrus ... naujas dalykas butu virtuali maldos grupe, uzdara 8-10 zmoniu grupe, priemusi tam tikras taisykles ir daranti ka daro paprasta maldos grupe tik cia tai vyktu virtualia forma ir virtualioje erdveje, taciau bendryste maldoje butu reali.
Del maldos klubo strukturavimo ... manyciau strukturuoti reiktu ir pvz renginiu saka pvz, palikti tokius kaip krikscioniska kino kluba, teologija su atsuktuvu savarankiskais posakiais o kitus renginius grupuoti pagal metus. 2013, 2014 ...

Diak. Tomas M.

Jei "Palydėjimo pokalbiai" turi būti dar labiau asmeniškesni, nei bendruomenės lygis, tuomet jie turi būti darome e-pašto pagalba.

Forumas yra tam, kad išmintis, patirtis ir pan. būtų prieinami forumo nariams, nes jei temą mato tik du žmonės, tai kuo toks dalykas skiriasi nuo e-pašto? Forumas tam ir sukurtas, kad ugdyti bendrystę. Bet suprantu, kad gali būti tokių atvejų, kad žmogus nori privatesnės diskusijos, tuomet forumas atliks savo vaidmenį - padės žmogui surasti savo dvasinį draugą ir tolimesnė diskusija jau vyks e-paštu.

Iš tiesų taip jau ir vyksta, bent kiek teko girdėti.

Pilgrim

Pašnekesiai į sielą ... bendras projektas visiems ir visoms  :)
Manau reikėtų paruošti praktiškai vieną temą pašnekesių ir tuomet bus mažiau
klausimų ir neaiškumų.
Virtuali maldos grupė būtų uždaresnis variantas